Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası meclis toplantısı Ali Osman Ulusoy Başkanlığında yapıldı. TTSO'nun aylık faaliyet ve çalışmaları kapsayan sunumun ardından Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu geleceğin oluşturulması için oda üyesi firmaların fikirlerinin projeye dönüştürülmesi ve bu konudaki oda destekleri, uluslararası ticarette firmaların hazırlanmaları yanı sıra meslek komitelerinin çalışmalarını içeren bir konuşma yaptı.
FİKİR ÜRETİN, TTSO PROJEYE DÖNÜŞTÜRÜP KAYNAK SAĞLASIN
Hacısalihoğlu, ay içerisinde Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) İmalat- Sanayi ve Kültür-Turizm başlıklarındaki hibe desteklerini kazanan oda üyelerinin bölgeye yeni yatırımlar kazandırdığını söyledi. Oda üyelerine proje hazırlama konusunda sürekli destek verdiklerini belirten Hacısalihoğlu, "Geleceğe dönük ihtiyaçlarını bulmak, projelerin hayata geçmesi ve alacak oldukları hibeleri kendi düşünceleri doğrultusunda hazırlamaları açısından en azından fikirleri elimize getirmeleri gerekmektedir. "dedi.
PROJE HAZIRLANMASINDA TÜM BÖLGEDEKİ FİRMALARA DESTEK VERİYORUZ
Hacısalihoğlu, fikirleri bulunan, yatırım yapmak isteyen üyelerin bu projelerinin hazırlanmasında odamızın birimlerinin görev aldığını, projeleri hazırlayarak Kalkınma ajansına sunduğunu, süreci yönettiği bilgisini verdi. Hacısalihoğlu, " Sadece Trabzon'a değil Kalkınma Ajansı içerisindeki tüm illere destek veriyoruz, yardımcı oluyoruz. Oradaki projelerin gerçekleşmesine katkı sağlıyoruz. Yine ekranda izlediğiniz gibi oldukça önemli miktarda sadece Trabzon'a değil diğer bölge illere de destek vermiş durumdayız. "şeklinde konuştu.
YENİ PROJE DESTEKLERİ İÇİN ÜYELERİMİZ HAZIRLIKLI OLMALI
"Şimdiden herkesin hazırlıklı olmasında yarar var. " uyarısında bulunan başkan Hacısalihoğlu, bölgeye açılacak olan yeni desteklerden daha fazla katkı alınmasının hedeflenmesini istedi.
Uluslararası ticaret için bütün üyelerin eksikliklerini gidermesi gerektiğine işaret eden Hacısalihoğlu, şöyle konuştu. "Çok değerli meclis üyeleri, tabi her zaman amacımız üyelerimizin, firmalarımızın gelişmesi, kurumsallaşması. Bunun yanında verimliliğin artırılması, ekonomiden alacakları paylardan kendilerine katkı sağlaması Yapmış olduğumuz toplantılarda karşımıza çıkan konulardan bir tanesi de özelikle firmalarımızın, belirli bir kısmının tam hazırlıklı olmayışı. Yani uluslararası ticarete hazırlıklı noksanlıklarımızın bazen ortada olduğunu gözleyebilmekteyiz. "
FİRMAMIZI ULUSLARARASI TİCARET TAM TANITMALIYIZ
"Firmalarımızdan dışa açılmada çok büyük istek olduğunu görüyoruz. " şeklinde sözlerine devam ederek, " Burada önemli olan bu isteğin yanında ihtiyaçların da bir an önce tamamlanması. Bu ihtiyaçlar içerisinde kurumsal yapı, özellikle iş görüşmelerine giderken, bu iş görüşmelerinde kendimizi hazır sunamamamız. Örneğin bir katalogların getirilmemesi ve çok eski olması ya da sunumda firmaların kendilerini tam istedikleri gibi sunamaması. " gibi eksiklikler olduğuna değindi.
ULUSLARARASI TİCARETTE SEKTÖREL DİL EKSİKLİĞİ
Ve bu noktada en önemlisi dil sorunu yaşandığına dikkat çeken Başkan Hacısalihoğlu dil konusunda şunları söyledi: "Tek dil aslında İngilizceyi herkes biliyor ya da buna benzer diller de anlaşma oluyor ama iş sektörel detaya ineceği zaman sektörel detay da bazı noksanlıklar gündeme geliyor. Dolayısıyla firmalarımızın bu dil konusundaki sektörel detayları da hazırlayıp en azından, iş görüşmeleri öncesi tercümanlara iletmesinde büyük önem olduğunu görüyoruz. Bu karşımıza çıkan önemli sorunlardan bir tanesi. "
Meclis toplantısı daha sonra odanın yapılan ve yapılacak çalışmalarının görüşülmesi ve gündemdeki konuların karara bağlanması ardından sona erdi.
Hopam.com'un notu: Okuduğunuz haber sitemize 12.07.2013 tarihinde Hayati Akbaş tarafından girilmiştir. Her ne kadar yayın ilkelerimiz doğrultusunda belli bir süzgeçten geçirmiş olsak da haberin yazım kurallarına ve etik teamüllere uygunluğu, içeriğinin doğruluğu ve tarafsızlığı Hopam.com tarafından garanti edilmemektedir. Bununla birlikte, haber metni veya ilgili diğer materyalleri kısmen ya da tamamen kopyalanması, yayımlanması, uyarlanması, çevirisinin yapılması, değiştirilmesi ve başka yayın organlarında paylaşılması söz konusu muhabirin iznine tabidir.
Önemli Notlar:
1. Hopam®.com sayfalarında yayınlanan yazılardaki fikirler, yorumlar ve görüşler, Hopa'da yaşayan insanları, Hopa'nın herhangi bir kamuya ait veya özel bölümünü ya da idari yapısını, herhangi bir etnik/politik gurubu, veya diğer ilgili hiçbir özel/tüzel kişiliğini hiçbir şekilde bağlamamaktadır.
2. Sitemiz rengini doğadan aldığından bünyesinde sürekli evrimsel bir değişim ve dönüşüm hali barındırır.
3. Sitede yayımlanan tüm içerik, kısmen ya da tamamen kopyalanarak başka bir yerde kaynak gösterilerek kullanılabilir. Bunun için gerekli ve yeterli koşul, söz konusu içeriği sitemize ekleyen kullanıcının bu doğrultuda izin vermiş olmasıdır.
4. Üyelerimizin, ekledikleri her türlü içerik hakkında sorumlu olduklarını varsaymaktayız. Takip et: @hopam
Tweetle