Arhavi’nin Dikyamaç-Akıncılar Köyünde yöre halkının “Üfleyen Mağara” adını verdiği mağara, geleceğin gezi noktalarından biri olacak gibi.
Arhavi’de yaptığı araştırmalarla tanınan emekli öğretmen Mehmet Remzi Öncel “Bu mağarada müthiş bir şekilde soğuk hava çıkışı var. Bizler Arhavi’de ayak basmadık yer bırakmadık diye övünürken bir dergi fotoğraflaması için gittiğimiz Akıncılar Mahallesinde böyle bir yerle karşılaşacağımızı hiç tahmin etmemiştik. Elektriğin olmadığı dönemlerde bu mekânı buzdolabı olarak kullandığını söyleyen köy sakinleri, mağaranın kışın da sıcak hava üflediğini söylüyorlar” dedi.
Gerçekten mağara önü, bir klima gibi çalışıyor. İçeriye girmek mümkün değil, fakat mağara önünde de uzun sure durmanız da mümkün değil. Köy sakinleri böyle bir mağara ağzının Çifteköprü yolu üzerinde de mevcut olduğunu fakat taş ocağı çalışmalarında imha edildiğini söylüyorlar.
Öncel kendilerinin mağaranın adını duyurduklarını, asıl işin şimdi yetkililere düştüğünü ifade ederek “Bu mağarada Arhavi’nin tanıtımında önemli bir turizm hareketlilik noktası olabilir” diye konuştu.
Fotoğraf Sanatçısı Taner Kılınç’da ilçenin her köşesinde değişik çalışmalar yaptığını, Ciha’dan Mençuna’ya kadar fotoğraf çalışması yaptığını, ama ilk kez böyle bir mağara ile karşılaştığı için heyecanlı olduğunu ve burayı ilk fotoğraflayanlardan biri olmanın mutluluğunu duyduğunu ifade etti.
Hopam.com'un notu: Okuduğunuz haber sitemize 02.08.2012 tarihinde Necmettin Numanoğlu tarafından girilmiştir. Her ne kadar yayın ilkelerimiz doğrultusunda belli bir süzgeçten geçirmiş olsak da haberin yazım kurallarına ve etik teamüllere uygunluğu, içeriğinin doğruluğu ve tarafsızlığı Hopam.com tarafından garanti edilmemektedir. Bununla birlikte, haber metni veya ilgili diğer materyalleri kısmen ya da tamamen kopyalanması, yayımlanması, uyarlanması, çevirisinin yapılması, değiştirilmesi ve başka yayın organlarında paylaşılması söz konusu muhabirin iznine tabidir.
Önemli Notlar:
1. Hopam®.com sayfalarında yayınlanan yazılardaki fikirler, yorumlar ve görüşler, Hopa'da yaşayan insanları, Hopa'nın herhangi bir kamuya ait veya özel bölümünü ya da idari yapısını, herhangi bir etnik/politik gurubu, veya diğer ilgili hiçbir özel/tüzel kişiliğini hiçbir şekilde bağlamamaktadır.
2. Sitemiz rengini doğadan aldığından bünyesinde sürekli evrimsel bir değişim ve dönüşüm hali barındırır.
3. Sitede yayımlanan tüm içerik, kısmen ya da tamamen kopyalanarak başka bir yerde kaynak gösterilerek kullanılabilir. Bunun için gerekli ve yeterli koşul, söz konusu içeriği sitemize ekleyen kullanıcının bu doğrultuda izin vermiş olmasıdır.
4. Üyelerimizin, ekledikleri her türlü içerik hakkında sorumlu olduklarını varsaymaktayız. Takip et: @hopam
Tweetle