Kazım Koyuncu'nun ölümünden kısa bir süre önce başlattığı ve yaşatılmasını istediği "Dünya Horon Günü" etkinliği Ankara'da yapıldı.
Ankara'da Artvin Kültür Derneği ve Artvin İlçe Dernekleri, Laz Kültür Derneği, ARÇEP, Derelerin Kardeşliği Platformu olarak Sakarya Meydanı'nda dünya horon günü etkinliği yapıldı. Tekin Üstündağ'ın sunumuyla başlayan etkinlik üç saat sürdü. Yoğun bir katılım vardı. Etkinliğe katılan yüzlerce kişi Kazım Koyuncu anısına tulum eşliğinde horona durdu.
Artvin Kültür ve Yardımlaşma Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Tekin Üstündağ yaptığı konuşmaya Kazım Koyuncu'nun "Kötü şeyler gördük. Savaşlar, katliamlar, ölen-öldüren çocuklar gördük. Kendi dilini, kendi kültürünü, kendisini kaybeden insanlar, topluluklar gördük. Yanan köyler, kentler, ormanlar, hayvanlar gördük. Yoksul insanlar, ağlayan anneler, babalar her gün bile bile sokaklarda ölüme koşan tinerci çocuklar gördük. Biz de öldük. Ama her şeye rağmen bu yeryüzünde şarkılar söyledik. Teşekkürler dünya. " dizeleriyle başladı.
Vedat C. Demiral "Ölümünden kısa bir süre önce başlattığı dünya horon günü etkinliğinde senin türkülerden güç, onurlu yaşamından ışık alarak "aynı dili konuşmayan, birbirini anlamayan insanlar şu anda senin için horon oynuyor. " Dünyanın çeşitli ülkelerinde aynı anda seni anıyoruz.
Ankara'dan bir kez daha "seni sevdiğimizi dünyalara duyurduk. "
Özledik seni şair ceketli çocuk. Özgürlük ve aşk için el ele binlerce insan bir araya geldik" dedi.
Konuşmaların ardından oluşturulan horon halkası görülmeye değerdi. Tulum eşliğinde yüzlerce kişi Sakar'ya Caddesi'nde şimdiye kadar kurulan en büyük horon halkasını oluşturdu ve saatlerce horon oynadı.
Hopam.com'un notu: Okuduğunuz haber sitemize 25.05.2012 tarihinde Hayati Akbaş tarafından girilmiştir. Her ne kadar yayın ilkelerimiz doğrultusunda belli bir süzgeçten geçirmiş olsak da haberin yazım kurallarına ve etik teamüllere uygunluğu, içeriğinin doğruluğu ve tarafsızlığı Hopam.com tarafından garanti edilmemektedir. Bununla birlikte, haber metni veya ilgili diğer materyalleri kısmen ya da tamamen kopyalanması, yayımlanması, uyarlanması, çevirisinin yapılması, değiştirilmesi ve başka yayın organlarında paylaşılması söz konusu muhabirin iznine tabidir.
Önemli Notlar:
1. Hopam®.com sayfalarında yayınlanan yazılardaki fikirler, yorumlar ve görüşler, Hopa'da yaşayan insanları, Hopa'nın herhangi bir kamuya ait veya özel bölümünü ya da idari yapısını, herhangi bir etnik/politik gurubu, veya diğer ilgili hiçbir özel/tüzel kişiliğini hiçbir şekilde bağlamamaktadır.
2. Sitemiz rengini doğadan aldığından bünyesinde sürekli evrimsel bir değişim ve dönüşüm hali barındırır.
3. Sitede yayımlanan tüm içerik, kısmen ya da tamamen kopyalanarak başka bir yerde kaynak gösterilerek kullanılabilir. Bunun için gerekli ve yeterli koşul, söz konusu içeriği sitemize ekleyen kullanıcının bu doğrultuda izin vermiş olmasıdır.
4. Üyelerimizin, ekledikleri her türlü içerik hakkında sorumlu olduklarını varsaymaktayız. Takip et: @hopam
Tweetle