Türkiye Barolar Birliği Hizmet İçi Eğitim Seminerleri kapsamında Artvin Barosu Avukatlarına yönelik Orman Kadastrosundan Doğan Hukuki İtilaflar konulu eğitim semineri Artvin Ahmet Hamdi Tanpınar Kültür Merkezi'nde gerçekleşti.
Türkiye Barolar Birliği Başkan Vekili Av. Berra Besler, İstanbul Üniversitesi Orman ve Çevre Hukuku Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Sedat Ayanoğlu, Kocaeli Barosu Eski Başkanı ve Türkiye Barolar Birliği Eğitim Komisyonu Üyesi Cumhur Arıkan, Yargıtay 20'ıncı Hukuk Dairesi Emekli Hâkimi Av. Serdar Arıkan, Ankara Barosu Avukatlarından Orman Yüksek Mühendisi Av. Kemal Aybek'in panelist olarak katıldıkları Artvin Borusun organizasyonunda gerçekleştirilen eğitim semineri, Artvin Baro Başkanı İzzet Varan, Artvin Barosu Avukatları, Artvin Çoruh Üniversitesi, Orman Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Bülent Turgut ve Orman Fakültesi Öğretim Üyeleri, Türkiye Kamu-Sen Artvin İl Başkanı Uğur Özer, Türk Tarım Orman-Sen Artvin Şube Yönetim Kurulu Başkanı ve Artvin Orman Bölge Müdürlüğü Kadastro Şube Müdürü Orman Mühendisi Orhan Bıyıklı, Eğitim-Sen Şube Başkanı Köksal Gümüş, Yeşil Artvin Dernek Başkanı Nur Neşe Karahan, Artvin Muhtarlar Derneği Başkanı Cafer Azizağaoğlu ile köy ve mahalle muhtarlarınca takip edildi.
Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Artvin Barosu Başkan Vekili Av. Çetin Tekdoğan, "Orman Kadastrosundan Doğan Hukuki İtilaflar" konusunun Artvin'de yaşayanları yakından ilgilendirdiğini ve geçmişte bu konuda birçok sıkıntı yaşandığını ifade ederek eğitim seminerini gerçekleştirmek üzere panelistleri kürsüye davet etti. Oturum yöneticisi olarak sahneye çıkan Türkiye Barolar Birliği Başkan Vekili Av. Berra Besler, Artvin'e üçüncü defa geldiğini bu nedenle Artvin'e karşı yabancılık çekmediğini belirttiği konuşmasında şu ifadelere yer verdi; "Artvin Barosu, Barolarımız içerisinde önemli bir yeri olan ağırlığı olan bir baromuzdur. Artvin Barosu'nun duruşu Cumhuriyet değerlerine sahip çıkışı, mesleğe bakış açısı her zaman takdirle bütün barolarımız tarafından ve Türkiye Barolar birliği tarafından takdirle izlenmektedir. Değerli meslektaşlarım biliyorsunuz ki toplum hayatı gelişiyor. Bu gelişmeler oldukça ihtiyaçlarda artıyor ve yazılı hukuk kuralları da çoğalıyor. Yazılı hukuk kuralları çoğaldıkça hukuk alanında da bazı gelişmeler yaşanıyor. Ülkemizde diğer alanlarda olduğu gibi hukuk alanında hızlı değişimler oluyor. Hukuk alanına bu değişiklerin ne gibi olumlu ve ne gibi olumsuz katkılar getireceğini hep birlikte göreceğiz. Son yıllarda temel hukuk dallarında, usul hukuku alanlarında süratle yasa değişiklikleri yapıldı. Yargı reformları adı altında yapılan bu değişiklikler yargının kurucu unsurlarından biz avukatlar bakımında takibi zorunlu, ancak yine bildiğimiz bir gerçek var ki yoğun iş hayatı içinde koşuşan biz avukatların bilgi donanımına ayıracak yeterli zamanı bulmakta zorluk çekiyoruz. Peki, biz bu zorlukları çekiyorsak yapılacak başka şeyler yok mu? Stajyer avukat meslektaşlarımıza eğitim hizmetleri gereği ortaya çıkıyor. Bu bağlamda görev ve sorumluluk bilinciyle Türkiye Barolar Birliği Eğitim Merkezini hayata geçirdik. "
Beslerin bu konuşmasının arından Türkiye Barolar Birliği Eğitim Komisyonu Üyesi Eğitim Komisyonu Üyesi ve Kocaeli Barosu Eski Başkanı Av. Cumhur Arkan, Türkiye Barolar Birliği Eğitim Merkezi faaliyetleri hakkında bilgi verdi.
Arıkan'ın ardından Türkiye Barolar Birliği Başkan Vekili Av. Berra Besler'in yönetiminde "Orman Kadastrosundan Doğan Hukuki itilaflar" konulu eğitim seminerini gerçekleştirmek üzere sırasıyla; İstanbul Üniversitesi Çevre ve Orman Hukuku Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Sedat Ayanoğlu, Yargıtay 20. Hukuk Dairesi Emekli Hakimi Av. Serdar Arıkan, Ankara Barosu Avukatlarından Orman Yüksek Mühendisi Av. Kemal Aybek, kürsüye çıktı.
Konuşmasının başında aslen Artvinli olduğu ifade eden Prof. Dr. Sedat Ayanoğlu, teknik ve hukuki açıdan orman tanımı yaparak sunumunda başladı daha sonra Türkiye'de orman hukukunun tarihi süreci hakkında bilgi verdi. Ayanoğlu'nun ardından Ankara Barosu Avukatlarından Orman Yüksek Mühendisi Av. Kemal Aybek, Orman Kadastrosundan doğan Hukuki İtilaflar ile görüş bildirirken Yargıtay 20. Hukuk Dairesi Emekli Hâkimi Av. Serdar Arıkan, ilgili mevzuat ve yasal düzenlemeler ile Yargıtay kararları hakkında detaylı bir sunum yaptı.
Panelistler, sunum ve konuşmalarından sonra programın son bölümünde Avukatlar ve vatandaşların sorularını yanıtladı.
Hopam.com'un notu: Okuduğunuz haber sitemize 15.10.2011 tarihinde Hayati Akbaş tarafından girilmiştir. Her ne kadar yayın ilkelerimiz doğrultusunda belli bir süzgeçten geçirmiş olsak da haberin yazım kurallarına ve etik teamüllere uygunluğu, içeriğinin doğruluğu ve tarafsızlığı Hopam.com tarafından garanti edilmemektedir. Bununla birlikte, haber metni veya ilgili diğer materyalleri kısmen ya da tamamen kopyalanması, yayımlanması, uyarlanması, çevirisinin yapılması, değiştirilmesi ve başka yayın organlarında paylaşılması söz konusu muhabirin iznine tabidir.
Önemli Notlar:
1. Hopam®.com sayfalarında yayınlanan yazılardaki fikirler, yorumlar ve görüşler, Hopa'da yaşayan insanları, Hopa'nın herhangi bir kamuya ait veya özel bölümünü ya da idari yapısını, herhangi bir etnik/politik gurubu, veya diğer ilgili hiçbir özel/tüzel kişiliğini hiçbir şekilde bağlamamaktadır.
2. Sitemiz rengini doğadan aldığından bünyesinde sürekli evrimsel bir değişim ve dönüşüm hali barındırır.
3. Sitede yayımlanan tüm içerik, kısmen ya da tamamen kopyalanarak başka bir yerde kaynak gösterilerek kullanılabilir. Bunun için gerekli ve yeterli koşul, söz konusu içeriği sitemize ekleyen kullanıcının bu doğrultuda izin vermiş olmasıdır.
4. Üyelerimizin, ekledikleri her türlü içerik hakkında sorumlu olduklarını varsaymaktayız. Takip et: @hopam
Tweetle