Und İle Roder Tek Çatı Altında Birleşti

21/08/2010 08:20

2001 Yılından Bu Yana Ayrı Ayrı İki Dernekte Temsil Edilen Türk Nakliyecisi Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım Ve Devlet Bakanı Zafer Çağlayan'ın Şahitliğinde Tek Çatı Altında Toplandı.


Haber: Hayati Akbaş







Olmaz denilen oldu ve Türk nakliyecisi 9 yıldır devam eden ayrılığı sona erdirdi. 2001 yılında UND'den koparak RODER'i kuran ekip "Yuva"ya geri döndü. Ayrı derneklerle temsil edilen uluslararası nakliye sektörünü UND çatısı altında birleştiren tarihi karar UND ve RODER'in birlikte verdiği iftar yemeğinde açıklandı.

"Baba ocağına" geri dönüşün yaşandığı geceye Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, TOBB Başkan Yardımcısı Halim Mete, TOBB Ulaştırma ve Lojistik Sektör Meclisi Başkanı ve UND Eski Başkanı Çetin Nuhoğlu, UND Başkanı Tamer Dinçşahin, RODER Başkanı Necmi Çobanoğlu, iki derneğin birleşmesi için büyük çaba harcayan sektörün duayeni Ali Osman Ulusoy'un yanı sıra iki derneğe mensup nakliyeciler ile lojistik sektörünün üyeleri tam kadro katıldı.

Baba ocağına geri dönüş

Castrol- BP'nin sponsorluğunda gerçekleşen iftar yemeğinde ilk sözü RODER Başkanı Necmi Çobanoğlu yaptı. Çobanoğlu, sektörün tek çatı halinde olmasının üyelerin en büyük hayali olduğunu ve bu hayalin gerçekleştiğini vurguladı. 31 Mayıs'ta yapılan RODER Genel Kurulu'nda üyelerin kendilerine bu görevi verdiğini söyleyen Çobanoğlu; "Kıtalar arasında şirketler birleşirken bizlerin ayrı ayrı faaliyet göstermesi gücümüzü artırmadı tam tersine parçalanmamıza nende oldu. Bu nedenle hepimizin ortak kararı ile bu birleşmeye karar verdi. Ocağımıza geri dönüyoruz" dedi.

"Ayrılık zarar getirdi"

UND Başkanı Tamer Dinçşahin de UND-RODER'in 2001'den beri devam eden ayrılığının son bulduğu gecenin hafızalarda özel bir yer edeceğini söyleyerek başladığı konuşmasında; "İstenmeyen Ayrılığı" sona erdirdiklerini ifade etti. Dinçşahin; "2002 yılında meydana gelen ‘istenmeyen ayrılığın' sektörümüze zaman zaman fayda değil, zarar getirdiğini hep birlikte gördük. Sektörümüzü temsil maksadıyla faaliyet gösteren 1'den fazla örgütün bulunması, kimi zaman karşımıza tek vücut olarak çıkan rakiplerimiz karşısında elimizi zayıflatırken, elde edebileceğimiz kazanımların yerine enerjimizin boş yere harcanması ile sonuçlanmış oldu. Kamunun istediği de ‘' tek yürek–tek istek ve bilinçle gelen güçlü meslek örgütleridir. Bu noktada, UND ve RODER'in yönetim kurulları olarak, üyelerimizin de koşulsuz desteğiyle, UND çatısı altında birleşme kararı alarak, sektörümüzün geleceğini sağlam bir işbirliği ile garanti altına almayı hedefledik. " diye konuştu.

Nuhoğlu; " 1+1 2'den büyüktür"

UND- RODER birleşmesi için bugüne kadar büyük emek harcayan TOBB Lojistik Sektör Meclisi Başkanı ve UND Eski Başkanı Çetin Nuhoğlu da kısa konuşmasında bugüne kadar yan yana gelmeyen 2 derneğin güçlerini birleştirmesinin 500 milyar dolarlık 2023 ihracat hedefinin gerçekleşmesinde önemli bir rol oynayacağını söyledi. Nuhoğlu; "Bazen 1+1 2'den büyüktür. Bu an o anlardan biri. 8 yılda bir ayrılığın sonucunda 2 büyük ve güçlü dernek problemlerin çözümünde yan yana gelememişti. sektörün 2 derneğinin yan yana gelmesi sektörün geleceği için önemliydi. Bundan sonra 2023 yılındaki 500 milyar dolarlık ihracatı gerçekleştirecek lojistik sektörünün oluşması için hepimize büyük görev düşüyor. " sözleri ile birleşmenin önemine değindi.

Daha sonra kürsüye aynı amaç için çaba harcayan sektörün duayenlerinden Ali Osman Ulusoy geldi. RODER Kurucu Başkanı Saffet Ulusoy'un abisi Ali Osman Ulusoy bu süreçte ne kadar zorlandığını; "Bir tarafta nikâhında şahitlik yaptığım Çetin Nuhoğlu vardı. Diğer tarafta kardeşim. 9 yıldan beri derneklerin birleşmesi için çaba harcadım ama benim için de zor bir dönem oldu. Şimdi bu rüyanın gerçekleşmesine tanıklık ediyoruz" sözleri ile anlattı.

Çağlayan: Sektör kendisini yeniden yapılandırmalı

UND-RODER birleşmesinin bakan tanıklarından biri olan Devlet Bakanı Zafer Çağlayan lojistik sektörünün kendisini yenilemesi ve yeniden yapılandırması gerektiğini ifade etti. Çağlayan, sektörün iki derneğinin bir araya gelmesi için emek harcayanlara teşekkür ederken bu birleşmenin önümüzdeki dönemde hem sektör hem de Türkiye ekonomisinin yararına gelişmelere vesile olması temennisinde bulundu. Çağlayan; "Bana göre vuslat gecesi olan bu gecede nikah şahitliği yapmak için burada olmaktan memnuniyetimi ifade etmek istiyorum" dedi.

Lojistik ve dış ticaretin bir elmanın iki yarısını oluşturduğunu söyleyen Çağlayan, 2023 yılı için belirledikleri 1 trilyon dolarlık toplam dış ticaret hacminin gerçekleştirilmesi için, lojistik sektörünün de limanların, denizyolu, karayolu, demiryolu taşımasının da bu ihtiyaca cevap verecek şekilde kendisini bugünden yapılandırması gerektiğini vurguladı. Çağlayan; "İhracat sektörü nezle olduğu zaman sizler yatağa düşersiniz. Bu sektör dış ticaretle beraber anlam ifade eden bir sektördür" diyerek, Bakanlık olarak yurt içinde lojistik merkezleri oluştururken, Türkiye dışında da sektörün taşıma kabiliyetini, kapasitesini artırmak için çabalarını sürdürdüklerini söyledi. Bakan Çağlayan, Rusya'da ve Suriye'de bir lojistik merkezi kurulması için yoğun çaba içinde olduklarını, bunun yanında Irak, ABD gibi ülkelerde de benzer çalışmalar yürüttüklerini belirtti.

Yıldırım: "Korktuğumuz başımıza geldi"

Sektörün güçlerini birleştirmesine tanıklık eden diğer bakan ise Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım oldu. Yıldırım, "Birlikten güç doğar " dedi. İktidara geldiklerinde karşılarında 2 ayrı dernek bulduklarını belirten Yıldırım; "Bu derneklerin birinin söylediği diğerini tutmuyordu. Politika belirleme aşamasında zorlanıyorduk ve birleşmeleri gerektiğini söylüyorduk. Şimdi korktuğumuz başımıza geldi" dedi.

Türkiye'nin yükünün nakliyecilerin taşıdığını belirten Yıldırım bir nakliyecinin Yunanistan geçiş belgelerinin 10 gün içinde tükeneceğini belirtmesi üzerine şöyle konuştu: "Rusya'yla olan sorunu çözmedik mi? 20 ülkeyi libere etmedik mi? Yunanistan ile de sorunu çözeriz, hepsiyle de sorunu çözeriz. Yunan belgesine mi takılacağız? Bunun lafı bile olmaz. Geçiş belgelerini 300 binden 1 milyon 100 bine çıkaran bizler için bu bir sorun değildir. Bu konuda yaptıklarımızı biliyorsunuz. Sayın Başbakanımız Yunanistan Başbakanı'na bu konuyu bizzat anlattı. "

Nakliyecilerin sorunlarını ve bu sorunların çözümlerini bildiklerini anlatan Yıldırım, "Biz memur mesaisi içinde çalışan bir bakanlık değiliz. Taşımacılarımız 24 saat çalışıyorsa biz de 24 saat çalışıyoruz. Yaşanan sorunların tamamı bizden kaynaklanmasa da çözümü için mesai harcıyoruz" diye konuştu.

comments powered by Disqus

Hopam.com'un notu: Okuduğunuz haber sitemize 21.08.2010 tarihinde Hayati Akbaş tarafından girilmiştir. Her ne kadar yayın ilkelerimiz doğrultusunda belli bir süzgeçten geçirmiş olsak da haberin yazım kurallarına ve etik teamüllere uygunluğu, içeriğinin doğruluğu ve tarafsızlığı Hopam.com tarafından garanti edilmemektedir. Bununla birlikte, haber metni veya ilgili diğer materyalleri kısmen ya da tamamen kopyalanması, yayımlanması, uyarlanması, çevirisinin yapılması, değiştirilmesi ve başka yayın organlarında paylaşılması söz konusu muhabirin iznine tabidir.
Benzer Haberler
Benzer içerik bulunamadı.


En Çok Okunan Yaşam Haberleri
 » Hopa Belediye Başkanı Seçilen Utku...
 » Artvin’i Yasa Boğan Ölüm...
 » Turgay Ataselim Teşekkür Mesajı Yay...
 » Bilgehan Erdem Hem Ziyaret Ediyor H...
 » Hopa Belediyesi Geleneği Devam Etti...
 » Hopa Belediye Meclis Üyeleri Belli...
 » Ati Utku Cihan’dan İddialı Çıkış...
 » Nöbette Olan Kamu Görevlileri Ve Ha...
 » Hopaspor Yönetimi Kongre Kararı Ald...
 » Hopa’da Bayramlaşma Heyecanı Yaşand...