Herkes İçin Futbol ( Hif) Artvin İl Temsilcisi Caner Ak Oldu

21/02/2010 19:01

Tff Trabzon Temsilciliği Tarafından Artvin İlinde Olması Gerektiği Düşünülen Hif Temsilciliğine Caner Ak Getirildi.


Herkes İçin Futbol ( Hif) Artvin İl Temsilcisi Caner Ak Oldu

Haber: Hayati Akbaş







TFF'nu Trabzon temsilciliği Artvin de olması düşündükleri HİF temsilciliğine Gençlik Ve Spor İl Müdürlüğü çalışanlarından aynı zamanda il hakemlerinden Caner Ak'ı getirdi. Tamamen gönül işi olan bu çalışmada temsilci olan Caner Ak şunları belirtti: "TFF'nun çağdaş, kurumsal bir yapıda futbola yaygınlık ve katılım kazandırarak, uluslararası organizasyonlarda sürekli var olmak gibi bir misyonu olduğundan. Türkiye'de lisanslı futbolcu sayısı 225 bin civarındadır. Bu rakamın nüfusa bölünmesi ile elde edilen oran % 0. 29 dur. Ülkemiz bu istatistik ile Avrupa'daki 53 ülke arasında 49'cu sırada yer almaktadır. Avrupa ortalaması ise % 2. 5 civarındadır. Bizim bu ortalamayı yakalayabilmemiz için lisanslı futbolcu sayımızı 2 milyona çıkartmamız gerekmektedir. Daha çok insana ulaşmak ve her bölgede organizasyonlar düzenlemek, gönüllülük kavramını tanıtmak, benimsetmek ve yaygınlaştırmak gerekiyor. Topluma yararlı projelerde yer almak, Toplumsal sorumluluk bilincini yaymak için gönüllü olmak gerekiyor. Artvin uzun süredir futbol anlamında nadasa bırakılmış bir durumdadır. Bizler bu tarlayı ekip biçmek istiyoruz bunun içinde bu tarlaya önem kazandıracak olan tohumları ekip, o tohumları yetiştirmek zorundayız. Herkes İçin Futbol programıyla futbolun hem spor hem de eğlenceli bir oyun olduğunu anlatmak istiyoruz. Amacımız futbolu her yaşta ve her yerde oynayacak, tarafsız bir şekilde izleyip yorumlayacak nesiller yetiştirmek. Böylece isteyen herkes hayalindeki futbolcu, hakem ya da antrenör olabilir. "dedi.

HİF'in Amacı

• Futbolun hem eğlenceli bir oyun hem de spor olarak algılanmasını sağlamak.

• Futbolu objektif bir şekilde gözlemleyip değerlendirecek nesiller yetiştirmek.

• Herkesi hayalindeki futbolcu, hakem ya da antrenör haline getirebilmek. Futbolun toplumun her alanında çok önemli bir rol oynadığını biliyoruz. Bu yüzden HERKES İÇİN FUTBOL programıyla tamamen halka hizmet ediyoruz.

Herkes İçin Futbol'un Kapsamı

Türkiye'de var olan potansiyeli gerçeğe dönüştürmek için farklı kulvarlarda projeler yürütüyoruz. HERKES İÇİN FUTBOL programı kapsamında, çocuk futbolundan elit futbola geçişte sağlıklı bir basamak oluşturuyoruz. Herkes İçin Futbol programı kapsamında aşağıdaki kategoriler yer almaktadır:

• Amatör futbol

• Okul - çocuk futbolu

• Plaj futbolu

• Futsal (kapalı salon) futbolu

• Dezavantajlı futbolu (evsizler, sokak çocukları, mahkumlar, yardıma muhtaç çocuklar, v. b. )

• Engelliler futbolu (Görme - işitme - zihinsel - bedensel)

• Veteranlar (Olgunlar) futbolu

• Bayan futbolu

Herkes İçin Futbol'da

Herkesin oynama fırsatı vardır. Futbol her yerde oynanabilir.

Ayrımcılık yoktur. Güvenlik önceliktir. Önce oyuncular gelir.

Skordan kendileri sorumludur. Fair Play'e saygı gösterilmelidir. Futbol düşünülenden daha ucuz bir eğlencedir. Aksiyonun dinamik, yalın, heyecan verici ve ödüllendirici olması gerekir. Kaleci olmayabilir. Hakem olmayabilir.

Saha ebatları değişken olabilir. Skor - Board olmayabilir.

Kolay ulaşılabilir. Eğiticidir ve zorlayıcı değildir. Oyuncular pozisyonunu kendisi tespit eder. İlişkiler, takım çalışması ve becerilerin geliştirilmesi anahtar bileşendir.

Herkes İçin Futbol programındaki eğitmenlerimiz, çocukların yaşına ve seviyesine göre eğitim programları oluşturuyor. Böylece çocuklarımızın yaratıcılığı ve yeteneği ön plana çıkıyor. Kendini özgürce ifade edebilen futbolcular yetişiyor. Futbol kardeşliktir, herkesi birleştirir. Yaş, yetenek düzeyi, cinsiyet, milliyet, inanç ve ırk ayırımı yapmadan tüm renkleri içinde barındırır. Çünkü futbol herkes içindir.

Herkes İçin Futbol Temel Çalışma Alanları

Herkes İçin Futbol programı kapsamında üst düzey bir futbol kalitesine ulaşmak için belirlediğimiz çalışma alanları;

• Eğitim (Antrenör - aile - öğretmen - yönetici - hakem - gönüllü)

• Tesisler (Halı saha - mini sahalar - stadyumlar)

• Sürekli aktiviteler (Herkes için futbol Merkezleri, sokak ligi. . . )

• Kısa süreli aktiviteler (Turnuvalar, şenlikler, festivaller. . . )

• Oyuncu gelişimi (Yeteneklere yönelme - uygun çalışma teknikleri)• Katılımcıları izleme ve değerlendirme (Katılımcıları sisteme alan veri tabanı oluşturulması)

• Ödüllendirme (Katılım sertifikası, teşekkür belgesi, v. b. )

• Herkes İçin Futbol lisansı uygulaması.

comments powered by Disqus

Hopam.com'un notu: Okuduğunuz haber sitemize 21.02.2010 tarihinde Hayati Akbaş tarafından girilmiştir. Her ne kadar yayın ilkelerimiz doğrultusunda belli bir süzgeçten geçirmiş olsak da haberin yazım kurallarına ve etik teamüllere uygunluğu, içeriğinin doğruluğu ve tarafsızlığı Hopam.com tarafından garanti edilmemektedir. Bununla birlikte, haber metni veya ilgili diğer materyalleri kısmen ya da tamamen kopyalanması, yayımlanması, uyarlanması, çevirisinin yapılması, değiştirilmesi ve başka yayın organlarında paylaşılması söz konusu muhabirin iznine tabidir.
Benzer Haberler
Benzer içerik bulunamadı.


En Çok Okunan Spor Haberleri
 » Hopa Yeni Stadına Kavuşuyor...
 » Hopa'da Filenin Sultanları Belli Ol...
 » Arhavi 08 Spor, Kendi Sahasında Kar...
 » Hopaspor Play Off İçin Saldırıyor...
 » Artvin Hopaspor Bu Defa Üzdü...
 » Kemalpaşaspor Yönetimi Kolları Sıva...