Hopa Hüsnü Ciner İlköğretim Okulu rehber öğretmeni Zuhal Kayar tarafından Hayatboyu Öğrenme Programı Comenius kapsamında hazırlanan "Özel Eğitime İhtiyaç Duyan Öğrencilerin İlköğretim Okullarında Kaynaştırma Eğitimi (Integration of the Handicapped All Along Primary Education)" konulu proje Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkez Başkanlığı Değerlendirme Komitesi tarafından onaylanmış ve Avrupa Komisyonu tarafından da kabul edilmiştir.
Proje; ilköğretim okullarında eğitim gören kaynaştırma öğrencilerinin (özel eğitime ihtiyaç duyan) en az kısıtlayıcı ortamda eğitim alarak, sahip oldukları becerileri geliştirmelerini, Avrupa'da kaynaştırma eğitiminde uygulanan yöntem ve tekniklerin Türk eğitim ve öğretim sisteminde uygulanan yöntem ve teknikler ile karşılaştırılmasını ve hem Türkiye'de hem de Avrupa'da uygulanabilecek yeni yöntemlerin ortaya çıkarılmasını amaçlamaktadır.
Proje sayesinde öğretmenler Avrupa'dan gelecek meslektaşlarıyla tecrübelerini paylaşacak, birbirleri ile bilgi alışverişinde bulunacaktır. Projeyi Hopa'da ilk defa bir ilköğretim okulu koordinatör olarak gerçekleştirdiği için proje ilçe açısından da önemlidir.
Hopa Hüsnü Ciner İlköğretim Okulu, proje kapsamında Fransa ve Portekiz'den bu yıl 0610. 12. 2010 tarihleri arasında gelecek 6 öğretmeni ağırlayacak, 2011 Mart ve Mayıs aylarında da Hüsnü Ciner İlköğretim Okulundan 6 öğretmen bu ülkeleri ziyaret edecektir.
Program kapsamında okulda uygulanan kaynaştırma uygulamaları gözlemlenecek, karşılaştırmalar yapılarak yeni yöntem ve tekniklerin oluşturulması sağlanacak; ilçemizde bulunan özel eğitim sınıf ve özel rehabilitasyon merkezleri, Artvin Rehberlik ve Araştırma Merkezi ziyaret edilecektir.
Proje sayesinde Hopa Hüsnü Ciner İlköğretim Okulunda kaynaştırma eğitimine tabi öğrencilere Bireyselleştirilmiş Eğitim Programlarının(BEP) uygulanması sağlanacak, tam donanımlı "Destek Eğitim Odasında" bu öğrenciler eğitim göreceklerdir.
Projenin bir başka amacı da kültürlerin birbirleri tanışmaları ve birbirlerini tanımalarıdır. Bu proje ile Fransa ve Portekiz'den gelecek misafirlere kendi kültürümüzü, yöremizi, yemeklerimizi tanıtma fırsatı da elde etmiş olacağız.
Hopam.com'un notu: Okuduğunuz haber sitemize 05.12.2010 tarihinde Hayati Akbaş tarafından girilmiştir. Her ne kadar yayın ilkelerimiz doğrultusunda belli bir süzgeçten geçirmiş olsak da haberin yazım kurallarına ve etik teamüllere uygunluğu, içeriğinin doğruluğu ve tarafsızlığı Hopam.com tarafından garanti edilmemektedir. Bununla birlikte, haber metni veya ilgili diğer materyalleri kısmen ya da tamamen kopyalanması, yayımlanması, uyarlanması, çevirisinin yapılması, değiştirilmesi ve başka yayın organlarında paylaşılması söz konusu muhabirin iznine tabidir.
Önemli Notlar:
1. Hopam®.com sayfalarında yayınlanan yazılardaki fikirler, yorumlar ve görüşler, Hopa'da yaşayan insanları, Hopa'nın herhangi bir kamuya ait veya özel bölümünü ya da idari yapısını, herhangi bir etnik/politik gurubu, veya diğer ilgili hiçbir özel/tüzel kişiliğini hiçbir şekilde bağlamamaktadır.
2. Sitemiz rengini doğadan aldığından bünyesinde sürekli evrimsel bir değişim ve dönüşüm hali barındırır.
3. Sitede yayımlanan tüm içerik, kısmen ya da tamamen kopyalanarak başka bir yerde kaynak gösterilerek kullanılabilir. Bunun için gerekli ve yeterli koşul, söz konusu içeriği sitemize ekleyen kullanıcının bu doğrultuda izin vermiş olmasıdır.
4. Üyelerimizin, ekledikleri her türlü içerik hakkında sorumlu olduklarını varsaymaktayız. Takip et: @hopam
Tweetle