Artvin Orman İşletme Müdürlüğü Taşlıca ve Artvin Orman İşletme Şefliklerinde düzenlenen uygulama seminerine Artvin Orman Bölge Müdürü A. Köksal Coşkun, Bölge Müdür Yardımcısı M. Sinan Özkaya, Silvikültür Şube Müdürü Ersin Durmuş, Planlama ve Proje Şube Müdürü Turgut Demir, OZM Şube Müdürü Yaşar Aksu, İşletme ve Pazarlama Şube Müdürü Kemal Dikilitaş, Artvin Orman İşletme Müdürü Ünsal Ural, Arhavi Orman İşletme Müdürü Metin Kaya, Borçka Orman İşletme Müdürü Nedim Tuylu, Şavşat Orman İşletme Müdürü Turgay Vatan, Yusufeli Orman İşletme Müdürü Semih Erkal ile 2 İşletme Müdür Yardımcısı, 28 Orman İşletme Şefi ve 4 orman mühendisi katıldı.
Seminer açılışında Bölge Müdürü A. Köksal Coşkun genel bir değerlendirme yaptıktan sonra, Silvikültür Şube Müdürü Ersin Durmuş, Planlama ve Proje Şube Müdürü Turgut Demir, damgalar ve etalar konusunda gerekli bilgileri verdi.
Taşlıca ve Artvin Orman İşletme Şefliklerinde alınan 3 deneme alanında Silvikültür Şube Müdürü Ersin Durmuş'un yaptığı açıklamalar doğrultusunda kayın, ladin ve ladin-sarıçam karışık meşcerelerinde silvikültürel damga uygulaması yapıldı. Deneme alanlarında şefler tarafından kurulan ekipçe damgalanan ağaçlar, kesilerek kapalılığa ve servete etkileri incelendi, katılımcıların değerlendirmeleri alındı. Damgalanan ağaçlar kesilirken ve kesildikten sonra İşletme Pazarlama Şube Müdürü Kemal Dikilitaş tarafından kesme, boylama tekniği, standardizasyon ve güncel pazar talepleri konusunda şeflere gerekli açıklamalar yapıldı.
Damgalanan ve kesilen böcekli ağaçlardaki böcekler konusunda ise Orman Zararlıları ile Mücadele Şube Müdürü Yaşar Aksu gerekli açıklamalarda bulundu.
Katılımcılar akşam geç saatlere kadar süren uygulamalı eğitim sonrasında Artvin Orman Bölge Müdürlüğünde düzenlenen iftar yemeğine katıldılar.
Artvin orman Bölge Müdürü Ahmet Köksal Coşkun yaptığı açıklamada konuyla ilgili olarak "10-13 Ağustos 2009 tarihlerinde Trabzon'da Orman Genel Müdürlüğümüz tarafından aynı konularda seminer düzenlenmişti. Biz Trabzon'a yalnızca 8 teknik eleman gönderebilmiştik. Trabzon'da Teknik elemanlarımıza sunulan bilgileri Bölge Müdürlüğümüzdeki diğer teknik elemanlarımıza da aktarabilmek amacı ile böyle bir seminer düzenlemeyi uygun gördük. Biz ormanlarımızı teknik usul ve esaslara uygun olarak, bilimsel çalışmalar ışığında işletmek istiyoruz. Bu sebeple asıl işin başında olan, ağaca kesim emrini veren işletme şeflerimizin de bu konuda bilgilerini yenilemelerini, yeni teknikler konusunda bilgi sahibi olmalarını istiyoruz. İşte bu maksatla bu semineri düzenledik. " dedi.
Hopam.com'un notu: Okuduğunuz haber sitemize 06.09.2009 tarihinde Hayati Akbaş tarafından girilmiştir. Her ne kadar yayın ilkelerimiz doğrultusunda belli bir süzgeçten geçirmiş olsak da haberin yazım kurallarına ve etik teamüllere uygunluğu, içeriğinin doğruluğu ve tarafsızlığı Hopam.com tarafından garanti edilmemektedir. Bununla birlikte, haber metni veya ilgili diğer materyalleri kısmen ya da tamamen kopyalanması, yayımlanması, uyarlanması, çevirisinin yapılması, değiştirilmesi ve başka yayın organlarında paylaşılması söz konusu muhabirin iznine tabidir.
Önemli Notlar:
1. Hopam®.com sayfalarında yayınlanan yazılardaki fikirler, yorumlar ve görüşler, Hopa'da yaşayan insanları, Hopa'nın herhangi bir kamuya ait veya özel bölümünü ya da idari yapısını, herhangi bir etnik/politik gurubu, veya diğer ilgili hiçbir özel/tüzel kişiliğini hiçbir şekilde bağlamamaktadır.
2. Sitemiz rengini doğadan aldığından bünyesinde sürekli evrimsel bir değişim ve dönüşüm hali barındırır.
3. Sitede yayımlanan tüm içerik, kısmen ya da tamamen kopyalanarak başka bir yerde kaynak gösterilerek kullanılabilir. Bunun için gerekli ve yeterli koşul, söz konusu içeriği sitemize ekleyen kullanıcının bu doğrultuda izin vermiş olmasıdır.
4. Üyelerimizin, ekledikleri her türlü içerik hakkında sorumlu olduklarını varsaymaktayız. Takip et: @hopam
Tweetle