Artvin Orman Bölge Müdürlüğünün sorumluluk alanında bulunan İl Merkezi ve yedi İlçede 5304 Sayılı Kanunla değişik 3402 Sayılı Kanunun 4. maddesi gereği "Orman Alanlarının Tespiti ve Tescil" çalışmaları hızlı bir şekilde devam ediyor.
Kadastro ve Mülkiyet Şube Müdürü Orhan Bıyıklıdan alınan bilgiye göre; Artvin İl genelinde Cumhuriyet'in ilanından 2007 yılına kadar geçen zaman içinde; 393. 324 ha'lık Orman alanından sadece % 4'e tekabül eden 17. 148 ha'lık kısmın Orman Kadastrosu yapılmış iken, 2007-2008 yılında % 47'ye tekabül eden 185. 302 ha'lık alanda Orman Kadastrosu yapılmış, 2007-2008 yılında 119 köyün Orman Alanlarının Tespit çalışmalarının tamamlandığı açıklandı.
Orman Bölge Müdürü A. Köksal Coşkun konu ile ilgili yaptığı açıklamasında; "Kadastro çalışmalarının hızlı ve verimli olabilmesi için; İşletme Müdürlüklerimiz teknik elemanları ile Orman Genel Müdürlüğümüzden teknik eleman takviyesi yaparak ve büyük bir özveri göstererek, Artvin İlindeki Orman Kadastro oranı % 4 iken, son iki yılda kadastro oranı % 47'ye çıkarılmıştır. Kadastro çalışması yapılan köylerimizde İşletme Müdürlüklerimiz tarafından bilgilendirme toplantıları yapılarak Kadastro çalışmaları hakkında vatandaşlarımız aydınlatılmıştır. Bu toplantılarda halkımızın haklarını nasıl arayacağı, kendi sahipliliklerinde olan arazilerin tespitlerinin nasıl yaptırılacağı, askı süresinden önce nereye ve nasıl itirazların yapılması gerektiği, askıya çıkan kadastro çalışmasında tespite itiraz davalarının ne zaman ve nereye açılması gerektiği gibi konular hakkında vatandaşlarımıza bilgi verilmiştir.
Ayrıca Artvin İli genelinde kadastrosu yapılan köylerde 2009 ve sonrası yıllarda altlıkları hazırlanmakta olan "31. 12. 2008 tarihinden önce Orman Vasfını kaybetmiş" orman arazilerinin 2/B maddesi uygulaması için Orman Genel Müdürlüğünden Orman Kadastro Komisyonu talep edilmiştir. 6831 Sayılı Orman Kanununun 2. Maddesinin B Bendi uygulaması yapıldığında Orman vasfını kaybetmiş arazilerin hazine adına tescilleri yapılacağı, 2/B arazilerinin satışını sağlayacak olan tasarı kanunlaşırsa bu arazilerin öteden beri kullana gelmiş olan halkımıza dönüşü sağlanabilecektir" diyerek, 2009 yılında da çalışmalara devam edileceğini belirtmiştir.
Hopam.com'un notu: Okuduğunuz haber sitemize 07.02.2009 tarihinde Hayati Akbaş tarafından girilmiştir. Her ne kadar yayın ilkelerimiz doğrultusunda belli bir süzgeçten geçirmiş olsak da haberin yazım kurallarına ve etik teamüllere uygunluğu, içeriğinin doğruluğu ve tarafsızlığı Hopam.com tarafından garanti edilmemektedir. Bununla birlikte, haber metni veya ilgili diğer materyalleri kısmen ya da tamamen kopyalanması, yayımlanması, uyarlanması, çevirisinin yapılması, değiştirilmesi ve başka yayın organlarında paylaşılması söz konusu muhabirin iznine tabidir.
Önemli Notlar:
1. Hopam®.com sayfalarında yayınlanan yazılardaki fikirler, yorumlar ve görüşler, Hopa'da yaşayan insanları, Hopa'nın herhangi bir kamuya ait veya özel bölümünü ya da idari yapısını, herhangi bir etnik/politik gurubu, veya diğer ilgili hiçbir özel/tüzel kişiliğini hiçbir şekilde bağlamamaktadır.
2. Sitemiz rengini doğadan aldığından bünyesinde sürekli evrimsel bir değişim ve dönüşüm hali barındırır.
3. Sitede yayımlanan tüm içerik, kısmen ya da tamamen kopyalanarak başka bir yerde kaynak gösterilerek kullanılabilir. Bunun için gerekli ve yeterli koşul, söz konusu içeriği sitemize ekleyen kullanıcının bu doğrultuda izin vermiş olmasıdır.
4. Üyelerimizin, ekledikleri her türlü içerik hakkında sorumlu olduklarını varsaymaktayız. Takip et: @hopam
Tweetle