Yeni kurulan 17 üniversite arasında en çok kontenjan iki yıllık eğitim veren önlisans programlarına ayrıldı. Buna göre üniversitelerin en çok kontenjanı 14 bin 950 ile önlisans programlarında, 3 bin 740 ile lisans programlarında bulunuyor.
Lisans programlarında ise en çok kontenjan 700 ile Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesine (Karaman), ön lisans programlarında ise 2 bin 255 ile Kırklareli Üniversitesine verildi. "2007 Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzundan" derlediği bilgiye göre, yeni kurulan 17 üniversitenin hepsine önlisans programı ayrılırken, bazılarına ise lisans programı için kontenjan verilmedi.
Üniversitelerin önlisans programlarına 14 bin 950, lisans programlarına ise 3 bin 740 kontenjan verildi. Yeni kurulan üniversitelerin lisans programları içinde en çok eğitim fakültesi ile sağlık yüksekokulu bulunuyor.
Lisans programlarında en çok kontenjan sıralamasında ilk sırada Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi yer alırken, bu sırayı Karabük ve Bilecik Üniversiteleri takip ediyor.
En çok kontenjanın ayrıldığı önlisans programlarında ise ilk sırada Kırklareli Üniversitesi bulunuyor. Bu üniversiteyi Osmaniye Korkut Ata ve Bilecik Üniversiteleri izliyor.
Osmaniye Korkut Ata ile Bingöl Üniversitelerinin ise lisans programı için kontenjanı bulunmuyor.
ÜNİVERSİTELER VE KONTENJANLARI
Yeni kurulan 17 üniversitenin fakülteleri ile lisans ve önlisans programlarının kontenjan sayıları şöyle:
-Artvin Çoruh Üniversitesi: Eğitim Fakültesi, Orman Fakültesi, Sağlık Yüksekokulu. Lisans kontenjanı: 180, önlisans kontenjanı: 390.
-Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi: İktisadi İdari Bilimler Fakültesi ve Sağlık Yüksekokulu. Lisans kontenjanı: 700, önlisans kontenjanı: 910.
-Ağrı Dağı Üniversitesi: Eğitim Fakültesi ve Sağlık Yüksekokulu. Lisans kontenjanı: 270, önlisans kontenjanı: 270.
-Çankırı Karatekin Üniversitesi: İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Orman Fakültesi, Sağlık Yüksekokulu. Lisans kontenjanı: 180, önlisans kontenjanı: 1255.
-Bitlis Eren Üniversitesi: Sağlık Yüksekokulu. Lisans kontenjanı: 40, önlisans kontenjanı: 1350.
-Mardin Üniversitesi: Mühendislik-Mimarlık Fakültesi, Sağlık Yüksekokulu. Lisans kontenjanı: 60, önlisans kontenjanı: 350.
-Muş Alparslan Üniversitesi: Eğitim Fakültesi, Sağlık Yüksekokulu. Lisans kontenjanı: 120, önlisans kontenjanı: 550
-Sinop Üniversitesi: Eğitim Fakültesi, Fen-Edebiyat Fakültesi, Su Ürünleri Fakültesi ve Sağlık Yüksekokulu. Lisans kontenjanı: 350, önlisans kontenjanı: 420.
-Siirt Üniversitesi: Eğitim Fakültesi, Sağlık Yüksekokulu. Lisans kontenjanı: 330, önlisans kontenjanı: 240.
-Nevşehir Üniversitesi: İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Ticaret ve Turizm Eğitim Fakültesi, Sağlık Yüksekokulu. Lisans kontenjanı: 320, önlisans kontenjanı: 740.
-Karabük Üniversitesi: Fen-Edebiyat Fakültesi, Teknik Eğitim Fakültesi, Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi. Lisans kontenjanı: 370, önlisans kontenjanı: 1080
-Kilis 7 Aralık Üniversitesi: Fen-Edebiyat Fakültesi, Eğitim Fakültesi, Sağlık Yüksekokulu. Lisans kontenjanı: 290, önlisans kontenjanı: 440
-Bilecik Üniversitesi: İktisadi İdari Bilimler Fakültesi. Lisans kontenjanı: 360, önlisans kontenjanı: 1770.
-Kırklareli Üniversitesi: Teknik Eğitim Fakültesi, Sağlık Yüksekokulu. Lisans kontenjanı: 140, önlisans kontenjanı: 2255.
-Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi: Lisans programı yok. Önlisans kontenjanı:1920
-Bingöl Üniversitesi: Lisans programı yok. Önlisans kontenjanı: 440.
-Batman Üniversitesi: Teknik Eğitim Fakültesi. Lisans kontenjanı: 30, önlisans kontenjanı: 570
Hopam.com'un notu: Okuduğunuz haber sitemize 13.08.2007 tarihinde Hayati Akbaş tarafından girilmiştir. Her ne kadar yayın ilkelerimiz doğrultusunda belli bir süzgeçten geçirmiş olsak da haberin yazım kurallarına ve etik teamüllere uygunluğu, içeriğinin doğruluğu ve tarafsızlığı Hopam.com tarafından garanti edilmemektedir. Bununla birlikte, haber metni veya ilgili diğer materyalleri kısmen ya da tamamen kopyalanması, yayımlanması, uyarlanması, çevirisinin yapılması, değiştirilmesi ve başka yayın organlarında paylaşılması söz konusu muhabirin iznine tabidir.
Önemli Notlar:
1. Hopam®.com sayfalarında yayınlanan yazılardaki fikirler, yorumlar ve görüşler, Hopa'da yaşayan insanları, Hopa'nın herhangi bir kamuya ait veya özel bölümünü ya da idari yapısını, herhangi bir etnik/politik gurubu, veya diğer ilgili hiçbir özel/tüzel kişiliğini hiçbir şekilde bağlamamaktadır.
2. Sitemiz rengini doğadan aldığından bünyesinde sürekli evrimsel bir değişim ve dönüşüm hali barındırır.
3. Sitede yayımlanan tüm içerik, kısmen ya da tamamen kopyalanarak başka bir yerde kaynak gösterilerek kullanılabilir. Bunun için gerekli ve yeterli koşul, söz konusu içeriği sitemize ekleyen kullanıcının bu doğrultuda izin vermiş olmasıdır.
4. Üyelerimizin, ekledikleri her türlü içerik hakkında sorumlu olduklarını varsaymaktayız. Takip et: @hopam
Tweetle