"Kaçkar Dağları Sürdürülebilir Orman Kullanımı ve Doğa Koruma Projesi" 11 Ocak 2007'de TEMA Vakfı ile Avrupa Çevre Komisyonu arasında imzalandı. Artvin Kültür ve Yardımlaşma Derneği'nin de ortağı olduğu proje, 2. 098. 209 Euro'luk bir bütçeyle uygulanacak ve 4 yıl sürecek.
Proje, 180 bin hektarlık Hatila ve Barhal vadilerini, Altıparmak ve Kaçkar dağlarını, Verçenik Yaban Hayatı Koruma Sahası'nı kapsıyor. Bu projeyle, "Sürdürülebilir orman kullanımı ve biyolojik çeşitliliğin korunması; orman kaynaklarının yerel halk tarafından sürdürülebilir kullanımının sağlanması; yaban hayatın korunması ve geliştirilmesi; kitle turizminin orman ekosistemleri üzerinde yarattığı baskının azaltılması" hedefleniyor.
Bu projeyi tanıtmak, uygulama aşamalarında, çeşitli biçimlerde ilişki kurulabilecek kurumların, kuruluşların yetkilileriyle tanışıp görüşmek amacıyla üç kişilik bir heyet Yusufeli'ne gelerek bir dizi görüşmelerde bulundular. Bu heyette Artvin Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Güner Yalçın, TEMA Vakfı Projeler Bölüm Başkanı Kerem Ali Boyla ve projenin yürütücüsü Osman Tanıdık yer aldı.
Heyet 3 gün süren ziyaret sırasında Artvin'de Vali Cengiz Aydoğdu, Orman Bölge Müdürü Mustafa Meydan, İl Çevre ve Orman Müdürü Etem Boz, Milli Parklar Şube Müdürü Faruk Bucak, İl Kültür ve Turizm Müdürü Dursun Altunay, Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cantürk Gümüş, Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Oğuz Kurdoğlu, Milli Eğitim Müdürü Hamza Köşker, Belediye Başkanı Emin Özgün, Yeşil Artvin Derneği Başkanı Erdoğan Gazihan, Avcılar Kulübü Başkanı Nemci Asuman'la; Yusufeli'nde ise Kaymakam Kenan Eskin, Orman İşletme Müdürü Cemal Aydın, Milli Parklar Mühendisi Mehmet Turan ve Belediye Başkanı Yusuf Sağlam'la görüştü.
Tüm bu ilgilililer, projeye destek vereceklerini, kendilerine düşen görevleri severek yerine getireceklerini belirttiler. Projeyle ilgili olarak öncelikle Yusufeli'nde bilgisayar donanımlı bir büro açılacak. Burada sürekli iki uzman bulundurulacak; uygulama aşamalarında yurt içi ve yurt dışından bölgeye birçok uzman gidecek, inceleme ve araştırmalarda bulunacak. Projede birçok yöre insanı da görev alabilecek.
Hopam.com'un notu: Okuduğunuz haber sitemize 23.04.2007 tarihinde Hayati Akbaş tarafından girilmiştir. Her ne kadar yayın ilkelerimiz doğrultusunda belli bir süzgeçten geçirmiş olsak da haberin yazım kurallarına ve etik teamüllere uygunluğu, içeriğinin doğruluğu ve tarafsızlığı Hopam.com tarafından garanti edilmemektedir. Bununla birlikte, haber metni veya ilgili diğer materyalleri kısmen ya da tamamen kopyalanması, yayımlanması, uyarlanması, çevirisinin yapılması, değiştirilmesi ve başka yayın organlarında paylaşılması söz konusu muhabirin iznine tabidir.
Önemli Notlar:
1. Hopam®.com sayfalarında yayınlanan yazılardaki fikirler, yorumlar ve görüşler, Hopa'da yaşayan insanları, Hopa'nın herhangi bir kamuya ait veya özel bölümünü ya da idari yapısını, herhangi bir etnik/politik gurubu, veya diğer ilgili hiçbir özel/tüzel kişiliğini hiçbir şekilde bağlamamaktadır.
2. Sitemiz rengini doğadan aldığından bünyesinde sürekli evrimsel bir değişim ve dönüşüm hali barındırır.
3. Sitede yayımlanan tüm içerik, kısmen ya da tamamen kopyalanarak başka bir yerde kaynak gösterilerek kullanılabilir. Bunun için gerekli ve yeterli koşul, söz konusu içeriği sitemize ekleyen kullanıcının bu doğrultuda izin vermiş olmasıdır.
4. Üyelerimizin, ekledikleri her türlü içerik hakkında sorumlu olduklarını varsaymaktayız. Takip et: @hopam
Tweetle