Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından Trabzon’a kazandırılan Şehir Müzesi, Trabzon’un düşman işgalinden kurtuluşunun yıldönümünde ziyarete açılacak.
24 saat yaşayacak olan Trabzon Şehir Müzesinin Türkiye’deki şehir müzeleri içinde çok farklı bir yere sahip olacağını ifade eden Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, “Trabzon’un tarihine, kültürüne, kadim geçmişine yakışan şehir müzesi, Trabzon’umuzun düşman işgalinden kurtuluşunun yıldönümü olan 24 Şubat’ta, İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’nun katılacağı törenle halkımızın ziyaretine açılacaktır.
Bu önemli yatırımın şehrimize kazandırılmasında emeği geçen, başta buranın bağış olarak iç dizaynının yapılması ve düzenlenmesinde gayretini her zaman özenle andığımız Oltan Vakfına, sanatçılarımıza, mesai arkadaşlarımıza, emeği geçen herkese bu tarihi şehrin halkı adına şükranlarımı sunuyorum. Emeklerine yüreklerine sağlık, iyi ki varlar. Şehrimize kazandırdığımız bu eser gönlümüzde ayrıca çok büyük bir yer etmiştir. Buranın 24 saat yaşayan Türkiye şehir müzeleri içinde çok büyük bir örnek olacağına inanıyorum. Bütün dünyanın izlemesine sunuyoruz” diye konuştu.
ŞEHİR MÜZESİ
Proje kapsamında eski Merkez Bankası Trabzon Şehir Müzesi’ne dönüştürdü. Bodrum, zemin ve birinci kat olmak üzere 3 kattan oluşan Trabzon Şehir Müzesinde Trabzon'un şehir tarihiyle ilgili görsellerin yanı sıra coğrafi işaretler ve tarihi eserler de yer alıyor.
Hopam.com'un notu: Okuduğunuz haber sitemize 09.02.2017 tarihinde Hayati Akbaş tarafından girilmiştir. Her ne kadar yayın ilkelerimiz doğrultusunda belli bir süzgeçten geçirmiş olsak da haberin yazım kurallarına ve etik teamüllere uygunluğu, içeriğinin doğruluğu ve tarafsızlığı Hopam.com tarafından garanti edilmemektedir. Bununla birlikte, haber metni veya ilgili diğer materyalleri kısmen ya da tamamen kopyalanması, yayımlanması, uyarlanması, çevirisinin yapılması, değiştirilmesi ve başka yayın organlarında paylaşılması söz konusu muhabirin iznine tabidir.
Önemli Notlar:
1. Hopam®.com sayfalarında yayınlanan yazılardaki fikirler, yorumlar ve görüşler, Hopa'da yaşayan insanları, Hopa'nın herhangi bir kamuya ait veya özel bölümünü ya da idari yapısını, herhangi bir etnik/politik gurubu, veya diğer ilgili hiçbir özel/tüzel kişiliğini hiçbir şekilde bağlamamaktadır.
2. Sitemiz rengini doğadan aldığından bünyesinde sürekli evrimsel bir değişim ve dönüşüm hali barındırır.
3. Sitede yayımlanan tüm içerik, kısmen ya da tamamen kopyalanarak başka bir yerde kaynak gösterilerek kullanılabilir. Bunun için gerekli ve yeterli koşul, söz konusu içeriği sitemize ekleyen kullanıcının bu doğrultuda izin vermiş olmasıdır.
4. Üyelerimizin, ekledikleri her türlü içerik hakkında sorumlu olduklarını varsaymaktayız. Takip et: @hopam
Tweetle