Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü (ÇAY-KUR) tarafından bu yıl ilk defa verilen destekleme priminden yararlanmak isteyen üreticiler il ve ilçelerde bulunan ziraat odalarına akın etmeye devam ediyor. ÇAY-KUR'a ait fabrikaların yanı sıra özel sektöre ait fabrikalarda kapsayan uygulamadan yararlanmak isteyen vatandaşlar önce nüfus müdürlüklerinden T. C. Kimlik numarası almak için nüfus müdürlüklerine akın etti. Ardından üreticiden istenen çiftçilik belgesi almak için Ziraat odalarının kapısında kuyruklarda beklemeye başladı.
Destekleme priminden yararlanmak için başvuru süresinin 14 Kasım akşamı dolacağını açıklayan yetkililer üreticilerin bu tarihten sonraki başvurularının kabul edilmeyeceğini ifade ettiler. Hopa Ziraat Odası Başkanı İhsan Seber'de üreticilere kendileri tarafından her türlü kolaylığın gösterildiğini ifade ederek "Biz Hopa Ziraat Odası olarak bugüne kadar 5. 000'in üzerinde çay üreticisine "çiftçilik belgesi" verdi. k" dedi. Müracaatların tamamlanması ardından listeler fabrikalarda 10 gün süreyle askıda kalacak.
ÇAY-KUR tarafından verilecek 400. 000. - lık çay bedeline ilave olarak destekleme adı altında verilecek 50. 000. - liralık ödemelerin ise ne zaman yapılacağını bilmeyen üreticiler ödeme takvim ininde zaman geçirilmeden açıklanmasını istediler. ÇAY-KUR'un destekleme primi olarak yaklaşık 32 trilyon lira civarında ödeme yapacağı tahmin ediliyor.
Hopam.com'un notu: Okuduğunuz haber sitemize 08.11.2003 tarihinde Hayati Akbaş tarafından girilmiştir. Her ne kadar yayın ilkelerimiz doğrultusunda belli bir süzgeçten geçirmiş olsak da haberin yazım kurallarına ve etik teamüllere uygunluğu, içeriğinin doğruluğu ve tarafsızlığı Hopam.com tarafından garanti edilmemektedir. Bununla birlikte, haber metni veya ilgili diğer materyalleri kısmen ya da tamamen kopyalanması, yayımlanması, uyarlanması, çevirisinin yapılması, değiştirilmesi ve başka yayın organlarında paylaşılması söz konusu muhabirin iznine tabidir.
Önemli Notlar:
1. Hopam®.com sayfalarında yayınlanan yazılardaki fikirler, yorumlar ve görüşler, Hopa'da yaşayan insanları, Hopa'nın herhangi bir kamuya ait veya özel bölümünü ya da idari yapısını, herhangi bir etnik/politik gurubu, veya diğer ilgili hiçbir özel/tüzel kişiliğini hiçbir şekilde bağlamamaktadır.
2. Sitemiz rengini doğadan aldığından bünyesinde sürekli evrimsel bir değişim ve dönüşüm hali barındırır.
3. Sitede yayımlanan tüm içerik, kısmen ya da tamamen kopyalanarak başka bir yerde kaynak gösterilerek kullanılabilir. Bunun için gerekli ve yeterli koşul, söz konusu içeriği sitemize ekleyen kullanıcının bu doğrultuda izin vermiş olmasıdır.
4. Üyelerimizin, ekledikleri her türlü içerik hakkında sorumlu olduklarını varsaymaktayız. Takip et: @hopam
Tweetle