İnönü Üniversitesi Bisiklet Topluluğu üyeleri ’Sele Üstünde 7 Bölge’ projesinin 3. ayağı olan Karadeniz Bölgesi’ni tamamlamak için Samsun’dan Batum’a pedal çevirdikten sonra Hopa’ya geldiler.
Bisikletin bir ulaşım aracı olduğunu ve araç trafiğini azaltmada alternatif olabileceğini savunan İnönü Üniversitesi Bisiklet Topluluğu üyeleri, Samsun'dan Batum'a kadar bisiklet ile yolculuk ederek vatandaşların dikkatini çekmeyi başardılar.
Malatya’dan Samsun’a kadar Otobüsle gelen Bisiklet topluluğu üyesi gençler, Samsundan başladıkları Pedal çevirmeyi Batum’da tamamladılar. Bisikletin bir ulaşım aracı olduğunun altını çizen İnönü Üniversitesi Bisiklet Topluluğu üyeleri geldikleri Hopa’da Atapark’ta işletme sahibi Cezmi Topaloğlu tarafından misafir edildiler.
Bisiklet topluluğu Başkanı Mehmet Uğur Özdemir burada yaptığı açıklamada şunları söyledi "2013-2014 yılında başladığımız 'Sele Üstünde 7 Bölge' projemizin Samsun-Batum arası 3. Ayağını da tamamladık. . Samsun ile Batum arasını bisikletle pedallayarak gezilip görülebilecek yerlerin sadece araçla değil, bisikletle de gezilebileceğini herkese göstermek amacıyla projeyi başlattık. Sloganımız 'Arabadan in, bisiklete bin. ' Bu şekilde yolumuz üzerinde bulunan Karadeniz'in yaylalarına çıkarak oralarda doğayla bütünleşerek, kamp yaparak güzel günler geçirdik. Turumuz yaklaşık 2 hafta sürdü. Bu süre içerisinde doğayla bütünleşmeyi, doğa-insan ilişkisinin ne kadar güzel derecelere gelebileceğini herkese yansıtmayı başardık sanıyoruz. Daha önce 2014-2014 sezonunda Malatya-Çanakkale arasında bin 444 metre pedallayarak 'Şehide saygı' bisiklet turu yapmıştık. Daha sonra Adana-Antalya arası 'Sağlıklı yaşam için pedalla' sloganıyla 650 km pedal çevirmiştik. Toplamda 7 bölgeyi pedallayarak projemizi tamamlamak istiyoruz. Şu anda da 3. bölge olarak Karadeniz Turu'nu tamamladık" dedi.
Karadeniz'i görmenin çok heyecanlı olduğunu ifade eden topluluk üyesi Mehmet Said Erol, "2 yıldır Türkiye'nin farklı bölgelerini pedallıyoruz. 3. olarak Karadeniz Bölgesi'ni seçtik. Samsun-Batum arasını bisikletle pedallayarak tamamladık. Bisikletin bir kültür, bir ulaşım aracı olduğunu insanlara göstermeyi amaçladık. Şehirlerde trafiği rahatlatmak adına bisikletin kullanılabileceğini insanlara göstermeye çalıştık. Karadeniz Bölgesi heyecan çeken bir bölge. Bizde turumuz süresince gerçekten güzel dostluklar kurduk. Bunlardan birini de Hopa’da şu an yaşıyoruz. Cezmi kardeşimize bize gösterdiği sıcak ilgiden dolayı teşekkür ediyoruz" diye konuştu.
Hopam.com'un notu: Okuduğunuz haber sitemize 15.03.2016 tarihinde Hayati Akbaş tarafından girilmiştir. Her ne kadar yayın ilkelerimiz doğrultusunda belli bir süzgeçten geçirmiş olsak da haberin yazım kurallarına ve etik teamüllere uygunluğu, içeriğinin doğruluğu ve tarafsızlığı Hopam.com tarafından garanti edilmemektedir. Bununla birlikte, haber metni veya ilgili diğer materyalleri kısmen ya da tamamen kopyalanması, yayımlanması, uyarlanması, çevirisinin yapılması, değiştirilmesi ve başka yayın organlarında paylaşılması söz konusu muhabirin iznine tabidir.
Önemli Notlar:
1. Hopam®.com sayfalarında yayınlanan yazılardaki fikirler, yorumlar ve görüşler, Hopa'da yaşayan insanları, Hopa'nın herhangi bir kamuya ait veya özel bölümünü ya da idari yapısını, herhangi bir etnik/politik gurubu, veya diğer ilgili hiçbir özel/tüzel kişiliğini hiçbir şekilde bağlamamaktadır.
2. Sitemiz rengini doğadan aldığından bünyesinde sürekli evrimsel bir değişim ve dönüşüm hali barındırır.
3. Sitede yayımlanan tüm içerik, kısmen ya da tamamen kopyalanarak başka bir yerde kaynak gösterilerek kullanılabilir. Bunun için gerekli ve yeterli koşul, söz konusu içeriği sitemize ekleyen kullanıcının bu doğrultuda izin vermiş olmasıdır.
4. Üyelerimizin, ekledikleri her türlü içerik hakkında sorumlu olduklarını varsaymaktayız. Takip et: @hopam
Tweetle