Türkiye Yeşilay Cemiyeti, “Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı” (TBM) ile ülkemiz genelinde bağımlılık konusunda Milli Eğitim Bakanlığı ile bir eğitim seferberliği başlattı. Millî Eğitim Bakanlığı ile 3 Ocak 2014 tarihinde imzalanan protokol çerçevesinde; Türkiye genelinde 500 formatör, 20. 000 uygulayıcı eğitici yetiştirilerek 2015 – 2016 eğitim öğretim yılı sonuna kadar toplam 20 milyon öğrenciye koruyucu önleyici eğitimler verilecek.
Bu kapsamda ülkemiz genelinde başlatılan “Türkiye bağımlılıkla mücadele eğitim programı” (TBM) Artvin ilimizde de yürütülmeye başladı. 12 Kasım – 1 Aralık 2014 tarihleri arasında Antalya’nın Alanya ilçesinde yapılan bağımlılıkla ilgili mücadele eğitimi programına ilimizden 5 rehber öğretmen katılmıştı. Bu eğitime katılan Artvin Anadolu İmam Hatip Lisesi Rehberlik öğretmenleri Uğur Yıldırım, Hakan Özyanık, Gazi Ortaokulu Rehberlik Öğretmeni Yücel Çolak, İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Rehberlik Öğretmeni Semiha Bağdatlı, Karadeniz Bakır İlkokulu Rehberlik Öğretmeni Hasan Yılmaz tarafından “uygulayıcı eğitici” eğitimleri verilecek. 30 Mart – 8 Nisan 2015 tarihleri arasında 3 grup halinde eğitimler yapılacak ve 69 rehber öğretmen bu eğitimlerden geçecektir. Bu eğitimlerden sonra rehber öğretmenler kendi okullarında hem öğrenci hem de velilere yönelik eğitimleri yürütecekler.
Artvin Öğretmenevi ve ASO müdürlüğünde başlayan programın açılış konuşmasını yapan Milli Eğitim Müdür Vekili Kenan Güray; “geleceğimizin teminatı olan gençlerimizi sağlıklı yetiştirmemiz gerekmektedir. Risk unsuru oluşturan durumlardan uzak tutmamız ve onları bilinçli şekilde yönlendirmemiz çok önemlidir. Bağımlılıkla ilgili mücadele kapsamında da gençlerimizi zararlı alışkanlıklardan uzak tutmak, onlara sağlıklı alışkanlıklar kazandırmak biz eğitimcilerin en önemli görevidir. Bu kapsamda öğrencileri özendirici tutum ve davranışlardan uzak durmamız, reklam unsuru oluşturmamız gerekmektedir. Düzenlenecek eğitimlerin verimli geçeceğini düşünerek siz katılımcılara başarılar dilerim.
Bu eğitimler; sağlıklı yaşama, teknoloji bağımlılığı, tütün bağımlılığı, alkol bağımlılığı ve madde bağımlılığı olmak üzere 5 alanda anaokulu, ilkokul, ortaokul, lise ve yetişkin hedef gruplarını kapsamaktadır.
Uzun vade hedefleri;
Toplumda sağlıklı davranışların gelişmesini sağlamak, Öncelikli yeni neslin, sonrasında toplumun genelinin bağımlılık konusunda karşılaşabilecekleri çeşitli risklerle ilgili önlemler almalarına katkıda bulunmak.
“Türkiye bağımlılıkla mücadele eğitim programı” (TBM) projesi; bünyesinde barındırdığı hedef grup çeşitliliği açısından şimdiye kadar ülkemizde yürütülmüş en kapsamlı önleme programıdır. Aynı zamanda bağımlılıkla mücadele konusunda içerdiği yenilikçi yaklaşımlar açısından da yine ülkemiz için bir ilk olma niteliği taşımaktadır.
Ülkemizde yaşayan gençlerin daha güvenli, mutlu ve sağlıklı bir hayat sürmelerine katkıda bulunmak, çocuk ve gençlerimizin bağımlılıkla ilgili bilinç düzeylerini artırmak amacıyla başlatılan bir eğitim programıdır.
TBM Projesi önleme, koruma, bilgilendirme, farkındalık yaratma ve bilinçlendirme boyutları ile bağımlılık sorunun çözümüne yönelik faaliyetleri içerecek şekilde tasarlanmıştır. TMB eğitimleri sadece bilgi aktarımı şeklinde değil, etkinlik temelli hazırlanmıştır. Bu noktadan hareketle her kazanıma yönelik etkinlikler tasarlanmıştır” ifadelerine yer verdi.
Hopam.com'un notu: Okuduğunuz haber sitemize 06.04.2015 tarihinde Hayati Akbaş tarafından girilmiştir. Her ne kadar yayın ilkelerimiz doğrultusunda belli bir süzgeçten geçirmiş olsak da haberin yazım kurallarına ve etik teamüllere uygunluğu, içeriğinin doğruluğu ve tarafsızlığı Hopam.com tarafından garanti edilmemektedir. Bununla birlikte, haber metni veya ilgili diğer materyalleri kısmen ya da tamamen kopyalanması, yayımlanması, uyarlanması, çevirisinin yapılması, değiştirilmesi ve başka yayın organlarında paylaşılması söz konusu muhabirin iznine tabidir.
Önemli Notlar:
1. Hopam®.com sayfalarında yayınlanan yazılardaki fikirler, yorumlar ve görüşler, Hopa'da yaşayan insanları, Hopa'nın herhangi bir kamuya ait veya özel bölümünü ya da idari yapısını, herhangi bir etnik/politik gurubu, veya diğer ilgili hiçbir özel/tüzel kişiliğini hiçbir şekilde bağlamamaktadır.
2. Sitemiz rengini doğadan aldığından bünyesinde sürekli evrimsel bir değişim ve dönüşüm hali barındırır.
3. Sitede yayımlanan tüm içerik, kısmen ya da tamamen kopyalanarak başka bir yerde kaynak gösterilerek kullanılabilir. Bunun için gerekli ve yeterli koşul, söz konusu içeriği sitemize ekleyen kullanıcının bu doğrultuda izin vermiş olmasıdır.
4. Üyelerimizin, ekledikleri her türlü içerik hakkında sorumlu olduklarını varsaymaktayız. Takip et: @hopam
Tweetle