CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan 1 Ekim’de TBMM’nin açılması ile çalışmalarına hızlı başladı. Peş peşe verdiği soru önergeleri ile bakanları ve Başbakanı terleten Bayraktutan bu defa da Ardanuç İlçesinin sorunlarını TBMM’ne taşıyarak, ilçede yaşanan gelişmelerin yerinde tespit edilmesi için TBMM başkanlığına Meclis araştırma önergesi verdi. Bayraktutan’ın meclis araştırma önergesinde şu ifadelere yer verildi, “Artvin İli Ardanuç İlçesi her nedense hükümetiniz döneminde devlet yatırımlarının ez yapıldığı fakat kurumlarının ise en çok kapatıldığı bir ilçemizdir. Ardanuç’un ilçe nüfusu 6500 kişidir. Köy Nüfusu ise 5500’dir. Yani toplamda Ardanuç sınırlarında 12000 kişi yaşamaktadır. Bu Nüfus yaz aylarında 20. 000 rakamını geçmektedir.
Türkiye’nin en çok göç veren bölgesi olan D. Karadeniz bölgesinde de en çok göç veren ilçeler arasında Ardanuç İlçemiz başı çekmektedir. Tarım ve hayvancılıkla uğraşan Ardanuç halkı, iklim ve ulaşımın zorlukları ile baş etmeye çalışırken devlet yatırımlarının da en az yapıldığı ilçe olması göçü kaçınılmaz kılmaktadır.
Kalkınma Bakanlığınızın ve hükümetinizin Ardanuç ilçesi ile ilgili hiçbir yatırımı mevcut değildir. Bırakın yatırım yapmayı son yıllarda;
Halk bankası, İşbankası, Cezaevi, Sağlık Meslek Lisesi, Ardanuç ortaokulu, Bulanık, Irmaklar, Torbalı köyü Sağlık Ocakları, Orüs kereste fabrikası, Telekom, Irmaklar Pansiyonlu ortaokul Askerlik şubesi ve en son olarak da Ardanuç Adliyesi kapatıldı.
Bu kapatılanlar arasında başı çeken örnekler, benzer irili ufaklı birçok kurumun ve kuruluşun kapatılması Ardanuç halkında acaba Ardanuç ilçesi AKP Hükümeti tarafından cezalandırıyor mu düşüncesi hâkim kılmaktadır.
Bir ilçenin büyümesi planlanırken her geçen gün bir kurumunu kaybetmesi nihayetinde göçü arttırmıştır. Ekonomik olarak da kurum ve kuruluşların kapanması Ardanuç ilçesinin vizyonunu oldukça daraltmıştır. Esnaf iş yapamaz hale gelmiştir. Yanlış hükümet politikaları Ardanuç’un üzerine kabus gibi çökmüştür. En son olarak Adliyenin kapatılması taraflı, tarafsız her kesimin büyük tepkini almıştır.
49 köyü olan Ardanuç ilçemizin, köylere ortalama mesafesi 20 Km’dir. 49 köy içersinde 45 km uzaklıkta olan köylerimizde mevcuttur. Bir de köylerin daha yüksek alanları diye bildiğimiz mezraları, bağları ve yaylaları vardır. Ardanuç halkı mezralara, bağlara ve yaylalara yoğunluk ve ilgi gösterir. Ardanuç merkezden bu alanlara ulaşmak 2-3 saat zaman almaktadır. Yani Adliyesi kapatılan bir ilçenin yaşanabilecek olumsuz bir olay karşısında İlçe merkezine ulaşması ve İlçe merkezinden de bağlı oldu Artvin Adliyesine gitmesi ancak 3-4 saatlik bir süre zarfında gerçekleşebilir. Ardanuç Artvin arası 42 Km dir. Baraj çalışmalarından dolayı sıklıkla trafiğe kapanan yolumuz iklim koşullarının ve karayolunun güç olduğu Vilayetimizde bu zaman zarfı daha da uzayabilir. Hal böyle iken Adliyenin Ardanuç ilçesinden alınması bir çılgınlıktır ve Hükümetiniz bu çılgınlığı da gerçekleştirmiştir. Sağlıklı düşünen veya kasıtlı düşünmeyen hiçbir kimse Ardanuç ilçesinden Adliyenin kaldırılmasına olumlu bakmaz.
Ardanuç Halkı son 10 senede ilçelerinde yaşanan bu olumsuz tablonun tesadüf olmadığı ve hükümet yetkililerinin Ardanuç üzerinde oyunlar oynadığı düşüncesindedir. Ayrıca, Ardanuç ( Yanlızçam ) – Ardahan yolunun da uzun süredir bitirilmemesi yine kafalarda soru işareti yaratmaktadır.
Yukarıda belirtilen hususlar ışığında, ARDANUÇ İlçesinin son yıllarda yaşadığı sorunların irdelenmesi için kurulacak bir Meclis Araştırma Komisyonu tarafından görülmesi, araştırılması ve olumsuzlukların yerinde tespit edilmesinin Ardanuç İlçesi ve Ardanuç halkının geleceği ve İlçesinin mevcut durumu hakkında bilgi sahibi olunması amacıyla Anayasa’nın 98nci ve içtüzüğümüzün 104ncü ve 105nci maddeleri gereğince Meclis araştırma komisyonu açılmasını saygılarımızla arz ederiz”.
Hopam.com'un notu: Okuduğunuz haber sitemize 08.10.2012 tarihinde Hayati Akbaş tarafından girilmiştir. Her ne kadar yayın ilkelerimiz doğrultusunda belli bir süzgeçten geçirmiş olsak da haberin yazım kurallarına ve etik teamüllere uygunluğu, içeriğinin doğruluğu ve tarafsızlığı Hopam.com tarafından garanti edilmemektedir. Bununla birlikte, haber metni veya ilgili diğer materyalleri kısmen ya da tamamen kopyalanması, yayımlanması, uyarlanması, çevirisinin yapılması, değiştirilmesi ve başka yayın organlarında paylaşılması söz konusu muhabirin iznine tabidir.
Önemli Notlar:
1. Hopam®.com sayfalarında yayınlanan yazılardaki fikirler, yorumlar ve görüşler, Hopa'da yaşayan insanları, Hopa'nın herhangi bir kamuya ait veya özel bölümünü ya da idari yapısını, herhangi bir etnik/politik gurubu, veya diğer ilgili hiçbir özel/tüzel kişiliğini hiçbir şekilde bağlamamaktadır.
2. Sitemiz rengini doğadan aldığından bünyesinde sürekli evrimsel bir değişim ve dönüşüm hali barındırır.
3. Sitede yayımlanan tüm içerik, kısmen ya da tamamen kopyalanarak başka bir yerde kaynak gösterilerek kullanılabilir. Bunun için gerekli ve yeterli koşul, söz konusu içeriği sitemize ekleyen kullanıcının bu doğrultuda izin vermiş olmasıdır.
4. Üyelerimizin, ekledikleri her türlü içerik hakkında sorumlu olduklarını varsaymaktayız. Takip et: @hopam
Tweetle