Kazım Koyuncu Kültür Merkezi , "Üreterek Anıyoruz" etkinlikleri Kazım Koyuncu'nun aramızdan ayrılışının 4. yıldönümünde başladı.
Saat 18. 00'da Kazım Koyuncu Kültür Merkezi'nde buluşmayla başlayan programda Dernek başkanı Mehmet Çarmıklı bir konuşma yaparak Kültür Merkezi'ni ve çalışma işleyişini anlattı. Konuşmanın ardından sinema atölyesinin hazırladığı ve kuruluşundan bugüne Kültür Merkezi'ni anlatan "Biz" belgeseli gösterildi.
Belgesel gösteriminden sonra Resim Atölyesi'nin hazırladığı "Üreterek Anıyoruz" pankartının arkasında tulum eşliğinde yüzlerce insan hep bir ağızdan Kazım Koyuncu şarkıları söyleyerek Kadıköy Çarşı içine yürüyüşe başladı.
Yürüyüş sırasında Kültür Merkezi gönüllüleri; Kazım Koyuncu fotoğraflarını; Kültür Merkezi'nde sürdürülen atölye çalışmalarının isimlerini ve "Sanat Satılık Değildir", "Herkese Parasız Sanat Eğitimi", "Herkesin İnsanca Yaşadığı, Özgürce Yeteneklerini Geliştirdiği Bir Ülke İstiyoruz" , "Kültür Sanat Kurumlarında Güvencesiz Çalıştırmaya Son", "Sanat Haktır" dövizlerini taşıdılar.
Kadıköy çarşı içine gelindiğinde bir konuşma yapan Dernek Genel Sekreteri Özge Ozan; Kazım Koyuncu'nun kısacık yaşamında her dilden her kültürden binlerce insana hep bir ağızdan şarkılar söylettiğini, bunu barış ve kardeşliğin bir ifadesi olarak gördüğünü söyledi. Kazım'ın hep emekten yana olduğunu ve muhalif kimliğini koruduğunu vurgulayan Ozan; Dünyada Bir Yerdeyim albümünün çıkışıyla yan yana gelen Kazım Koyuncu Kültür Merkezi gönüllülerinin Kazım gibi ayrıcalıkların olmadığı, herkesin sanat yapabildiği, eşit ve özgürce yaşadığı bir dünya istediğini ve sanatı bir hak olarak savunduklarını söyledi. Kazım'ın son zamanlarında yaptığı bir konuşmada "Beni radyasyon değil Türkiye'deki sistem kanser etti" dediğini söyleyen Ozan konuşmasını "Aynı sistem burada buluşanları ve yakınlarını hastane kapısında bırakmaya devam ediyor. Geçtiğimiz yıl bu etkinlik için burada buluşanların birçoğu ya da yakınları sadece karlarını düşünenlerin yarattığı krizde işsiz kaldı, her an işini kaybetme korkusu ile yaşamaya mahkûm edildi; insanca bir yaşamın olanaklarından uzaklaştırıldı. İşçinin ancak yanındaki arkadaşının işsiz kalmasıyla işini elinde tutabildiği, öğrencinin sıra arkadaşını sadece rakip olarak gördüğü, sanatçıların da artık ihaleyle çalıştırıldığı ve emekleriyle yaşayanların çıkarlarının ve ihtiyaçlarının ortak olduğunun unutturulduğu günleri yaşıyoruz. Oysa bizler kırıntıları değil bütün bir yaşamı istiyoruz. Herkesin insanca yaşadığı, insanca çalıştığı ve yeteneklerini özgürce geliştirdiği ve sanatın sokakta özgürce var olabildiği bir ülke için herkesi yan yana gelmeye çağırıyoruz. İki yıldır kültür merkezi gönüllüleri olarak akıntıya karşı kürek çekerken Kazım Koyuncu şarkıları söyledik. Şimdi Kazım başta olmak üzere akıntıya karşı kürek çeken herkes için sokağa Kazım Koyuncu şarkıları söylüyoruz. Hepinizi eşlik etmeye çağırıyoruz. " diyerek bitirdi.
Çarşı içinde yüzlerce insanın birlikte Kazım Koyuncu şarkıları söylediği etkinliğin bitiminde yürüyüşle Kültür Merkezi'ne geri dönüldü. Kültür Merkezi Yaratıcı Drama Atölyesi'nin gösteriminden sonra Dernek kurucusu ve yönetim kurulu üyesi Zafer Birol "Sayıların Dilinden Kazım Koyuncu Kültür Merkezi" başlıklı bir sunum gerçekleştirdi. Kültür Merkezi'nin iki döneminin sayılarla anlatıldığı sunumun ardından Kültür Merkezi çalışmalarının değerlendirildiği bir forumla etkinlik bitirildi.
Üreterek Anıyoruz etkinlikleri 28 Haziran'a kadar devam edecek.
Hopam.com'un notu: Okuduğunuz haber sitemize 27.06.2009 tarihinde Hayati Akbaş tarafından girilmiştir. Her ne kadar yayın ilkelerimiz doğrultusunda belli bir süzgeçten geçirmiş olsak da haberin yazım kurallarına ve etik teamüllere uygunluğu, içeriğinin doğruluğu ve tarafsızlığı Hopam.com tarafından garanti edilmemektedir. Bununla birlikte, haber metni veya ilgili diğer materyalleri kısmen ya da tamamen kopyalanması, yayımlanması, uyarlanması, çevirisinin yapılması, değiştirilmesi ve başka yayın organlarında paylaşılması söz konusu muhabirin iznine tabidir.
Önemli Notlar:
1. Hopam®.com sayfalarında yayınlanan yazılardaki fikirler, yorumlar ve görüşler, Hopa'da yaşayan insanları, Hopa'nın herhangi bir kamuya ait veya özel bölümünü ya da idari yapısını, herhangi bir etnik/politik gurubu, veya diğer ilgili hiçbir özel/tüzel kişiliğini hiçbir şekilde bağlamamaktadır.
2. Sitemiz rengini doğadan aldığından bünyesinde sürekli evrimsel bir değişim ve dönüşüm hali barındırır.
3. Sitede yayımlanan tüm içerik, kısmen ya da tamamen kopyalanarak başka bir yerde kaynak gösterilerek kullanılabilir. Bunun için gerekli ve yeterli koşul, söz konusu içeriği sitemize ekleyen kullanıcının bu doğrultuda izin vermiş olmasıdır.
4. Üyelerimizin, ekledikleri her türlü içerik hakkında sorumlu olduklarını varsaymaktayız. Takip et: @hopam
Tweetle