"Bakanlığımız, Avrupa Birliği Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı'nın (IPA) 4. bileşeni olan "İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi" alanında Ülkemize sunulacak tüm AB fonlarının kullanılmasından sorumlu Program Otoritesi olarak atanmıştır. Bu bağlamda, Bakanlığımızca hazırlanan İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Operasyonel Programı 07 Aralık 2007 tarihinde Avrupa Komisyonunca onaylanmış olup, söz konusu Program Bakanlığımızın http://ab. calisma. gov. tr/web/ internet adresinde yayınlanmıştır.
Avrupa Birliği Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı(IPA)'nın 4. bileşeni olan İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi altında ve 2007 programlaması kapsamında "KADIN İSTİHDAMININ DESTEKLENMESİ OPERASYONU" 12 NUTS II Bölgesinde uygulanacaktır. Operasyonun bütçesi 17 milyon Avro'dur. İnsan Kaynakları Geliştirilmesi Operasyonel Programının İstihdam Ana Önceliği kapsamında Tedbir 1. 1 "Daha önce tarımda çalışmakta olanlar dahil olmak üzere, kadınların işgücüne katılımlarını teşvik etmek ve kadın istihdamını artırmak" başlığı altında uygulanacak Operasyonun Amacı:
Kadınların istihdam edilebilirliklerini geliştirmek,
Kadın girişimciliğini teşvik etmek,
Kadınların işgücü piyasasına katılımlarını sınırlayan kültürel ve diğer engelleri azaltmaktır.
Operasyonun Hedef grubu:
Bakım sorumlulukları nedeniyle uzun süre işsiz kalmış kadınlar
Kentlerde yaşayan, işsiz ve işgücüne dahil olmayan kadınlar, daha önce tarım sektöründe istihdam edilmiş olanlar dahil.
Projeden Beklenen Sonuçlar:
4000 kadına girişimcilik eğitimi verilmesi
1200 kadına çocuk/yaşlı bakım eğitimi verilmesi
12 bin kadına istihdam garantili kurslar verilmesi
18 bin kadına danışmanlık ve yönlendirme hizmetleri verilmesi
Yerel ve ulusal düzeyde aktörlerin işgücü piyasası politikası belirleme ve uygulama kapasitesinin geliştirilmesi
Kadınların işgücü piyasasına girişlerinde söz sahibi olan bireylerin (işverenlerde dahil olmak üzere eş, baba, kayınvalide vb. ), kadın istihdamına ilişkin önyargılarının giderilmesi ve toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması amacıyla eğitilmesidir.
Operasyonun bütçesinin yaklaşık 13 milyon 700 bin Avro'su Hibe Programına ayrılmıştır. Bu bütçe, hibe yararlanıcıların yukarıda belirtilen amaçlar doğrultusunda sivil toplum kuruluşları, üniversiteler, il özel idareleri, belediyeler, sendikalar, birlikler, organize sanayi bölgeleri, eğitim kurumları, meslek odaları ve okul aile birlikleri gibi tüzel kişiliğe haiz ve kar amacı gütmeyen kuruluşları hazırlayacakları projelere tahsis edilecektir.
Bu amaçla 24 Şubat 2009 tarihinde Trabzon'da Artvin, Ordu, Rize, Giresun, Gümüşhane ve Trabzon İl'lerinde proje hazırlayacak Kurum ve Kuruluşlara bilgilendirme toplantısı yapılacaktır.
Hopam.com'un notu: Okuduğunuz haber sitemize 20.01.2009 tarihinde Bayram Sarayoğlu tarafından girilmiştir. Her ne kadar yayın ilkelerimiz doğrultusunda belli bir süzgeçten geçirmiş olsak da haberin yazım kurallarına ve etik teamüllere uygunluğu, içeriğinin doğruluğu ve tarafsızlığı Hopam.com tarafından garanti edilmemektedir. Bununla birlikte, haber metni veya ilgili diğer materyalleri kısmen ya da tamamen kopyalanması, yayımlanması, uyarlanması, çevirisinin yapılması, değiştirilmesi ve başka yayın organlarında paylaşılması söz konusu muhabirin iznine tabidir.
Önemli Notlar:
1. Hopam®.com sayfalarında yayınlanan yazılardaki fikirler, yorumlar ve görüşler, Hopa'da yaşayan insanları, Hopa'nın herhangi bir kamuya ait veya özel bölümünü ya da idari yapısını, herhangi bir etnik/politik gurubu, veya diğer ilgili hiçbir özel/tüzel kişiliğini hiçbir şekilde bağlamamaktadır.
2. Sitemiz rengini doğadan aldığından bünyesinde sürekli evrimsel bir değişim ve dönüşüm hali barındırır.
3. Sitede yayımlanan tüm içerik, kısmen ya da tamamen kopyalanarak başka bir yerde kaynak gösterilerek kullanılabilir. Bunun için gerekli ve yeterli koşul, söz konusu içeriği sitemize ekleyen kullanıcının bu doğrultuda izin vermiş olmasıdır.
4. Üyelerimizin, ekledikleri her türlü içerik hakkında sorumlu olduklarını varsaymaktayız. Takip et: @hopam
Tweetle