Artvin İli su kaynakları yönüyle Türkiye'nin önde gelen illerinden birisi ve su ürünleri yetiştiriciliği halen kurulu 34 alabalık tesisinde toplam 601 ton/yıl kapasite ile üretim yapılmaktadır. Mevcut tesislerdeki sorunları yerinde incelemek, bu kapsamda görev yapan personele teorik eğitimin yanı sıra saha şartlarında pratik eğitim vererek bilgi ve becerilerini geliştirmek amacıyla Trabzon Su Ürünleri Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü ile birlikte Yusufeli İlçesi Bostancılar Köyündeki Kaçkar Kışla Alabalık Tesisinde eğitim toplantısı düzenlendi.
Toplantıya Enstitü tarafından eğitici olarak Su Ürünleri Yüksek Mühendisi Dr. İlker Zeki Kurtoğlu, Balıkçılık Teknolojisi Mühendisleri Hasan Ergün ve Eyüp Çakmak'ın eğitici olarak iştirak ettikleri toplantıya Tarım İl Müdürlüğünden Müdür Yardımcısı E. Elfaz Ermiş, Proje İstatistik Şube Müdürü Eyüp Akman, 2 ziraat mühendisi, İlçe müdürlüklerinde su ürünleri konusunda görevli toplam 16 personel katılmıştır.
Toplantıda; Artvin ilinin mevcut su ürünleri potansiyeli, bu kapsamda yapılan çalışmalar, saha şartlarında yaşanan sorunlar ve bunlara yönelik çözüm önerileri tartışıldı.
Trabzon Su Ürünleri Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü uzmanlarınca verilen teknik eğitimin ardından işletmedeki mevcut üretim yapısı yerinde incelenerek sorunlar ve çözüm yolları tartışıldı.
Toplantının ikinci günüde Tarım İl Müdürü Mustafa Duman, Yusufeli Kaymakamı Mevlüt Özmen, Çiftçi Eğitim ve Yayım Şube Müdürü Hakan Keskin ve Yusufeli İlçe Tarım Müdürü İsmail Taş toplantıya katılarak toplantı hakkında bilgi aldılar.
Toplantı kapsamında, Borçka İlçesinde akabinde de Arhavi İlçesindeki bazı tesisler ziyaret edildi.
Hopam.com'un notu: Okuduğunuz haber sitemize 05.01.2009 tarihinde Hayati Akbaş tarafından girilmiştir. Her ne kadar yayın ilkelerimiz doğrultusunda belli bir süzgeçten geçirmiş olsak da haberin yazım kurallarına ve etik teamüllere uygunluğu, içeriğinin doğruluğu ve tarafsızlığı Hopam.com tarafından garanti edilmemektedir. Bununla birlikte, haber metni veya ilgili diğer materyalleri kısmen ya da tamamen kopyalanması, yayımlanması, uyarlanması, çevirisinin yapılması, değiştirilmesi ve başka yayın organlarında paylaşılması söz konusu muhabirin iznine tabidir.
Önemli Notlar:
1. Hopam®.com sayfalarında yayınlanan yazılardaki fikirler, yorumlar ve görüşler, Hopa'da yaşayan insanları, Hopa'nın herhangi bir kamuya ait veya özel bölümünü ya da idari yapısını, herhangi bir etnik/politik gurubu, veya diğer ilgili hiçbir özel/tüzel kişiliğini hiçbir şekilde bağlamamaktadır.
2. Sitemiz rengini doğadan aldığından bünyesinde sürekli evrimsel bir değişim ve dönüşüm hali barındırır.
3. Sitede yayımlanan tüm içerik, kısmen ya da tamamen kopyalanarak başka bir yerde kaynak gösterilerek kullanılabilir. Bunun için gerekli ve yeterli koşul, söz konusu içeriği sitemize ekleyen kullanıcının bu doğrultuda izin vermiş olmasıdır.
4. Üyelerimizin, ekledikleri her türlü içerik hakkında sorumlu olduklarını varsaymaktayız. Takip et: @hopam
Tweetle