Ülkemizin Çam, Göknar ve Sedir Ormanlarında zarar yapan Kabuk Böcekleri ile Biyolojik Mücadele kapsamında yapılan Yırtıcı (predator) Üretimi çalışmaları için yeni oluşturulacak laboratuarda görev alacak personele, laboratuar tesisi ve yırtıcı böcek üretimi konularında bilgilendirilmek üzere Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğünde eğitim semineri düzenlendi.
Artvin Orman Bölge Müdürlüğü Laboratuarlarında üretilen predatorlerin üretimi konusunda; Artvin Orman Zararlıları ile Mücadele Şube Müdürü Yaşar Aksu tarafından, Sinop, Bursa ve Bolu Orman Bölge Müdürlüklerinde yeni kurulacak laboratuarlarda görev alacak teknik elamanlara, Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü merkezinde bulunan Biyolojik Mücadele Laboratuarında verilen eğitimde, Thanasimus formicarius, Rhizophagus dispar, Rhizophagus depressus, Clerus mutillarius ve Temnochila coerulea adlı predatorlerin laboratuarlarda üretimi ile yeni kurulacak olan laboratuarlar için gerekli malzemeleri belirlemek ve laboratuarlarının fiziki mekanları hakkında uygulamalı olarak laboratuarda ve arazi'de detaylı bilgiler verildi.
Seminere Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü'nden Ahmet Bayrak, Sultan Deniz, Sema Özcan, Şükrü Dilek, Rasim Başeskioğlu, Sinop Orman Bölge Müdürlüğü'nden Mustafa Selimbeyoğlu, Ziya Vatansever, İlknur Çelik, Bursa Orman Bölge Müdürlüğü'nden Muttalip Çiçek, Recep Suruç Bolu Orman Bölge Müdürlüğü'nden Şerif Sayım, Erdoğan Tangör ve Ankara'dan İsa Sertkaya katıldı.
Hopam.com'un notu: Okuduğunuz haber sitemize 30.08.2008 tarihinde Hayati Akbaş tarafından girilmiştir. Her ne kadar yayın ilkelerimiz doğrultusunda belli bir süzgeçten geçirmiş olsak da haberin yazım kurallarına ve etik teamüllere uygunluğu, içeriğinin doğruluğu ve tarafsızlığı Hopam.com tarafından garanti edilmemektedir. Bununla birlikte, haber metni veya ilgili diğer materyalleri kısmen ya da tamamen kopyalanması, yayımlanması, uyarlanması, çevirisinin yapılması, değiştirilmesi ve başka yayın organlarında paylaşılması söz konusu muhabirin iznine tabidir.
Önemli Notlar:
1. Hopam®.com sayfalarında yayınlanan yazılardaki fikirler, yorumlar ve görüşler, Hopa'da yaşayan insanları, Hopa'nın herhangi bir kamuya ait veya özel bölümünü ya da idari yapısını, herhangi bir etnik/politik gurubu, veya diğer ilgili hiçbir özel/tüzel kişiliğini hiçbir şekilde bağlamamaktadır.
2. Sitemiz rengini doğadan aldığından bünyesinde sürekli evrimsel bir değişim ve dönüşüm hali barındırır.
3. Sitede yayımlanan tüm içerik, kısmen ya da tamamen kopyalanarak başka bir yerde kaynak gösterilerek kullanılabilir. Bunun için gerekli ve yeterli koşul, söz konusu içeriği sitemize ekleyen kullanıcının bu doğrultuda izin vermiş olmasıdır.
4. Üyelerimizin, ekledikleri her türlü içerik hakkında sorumlu olduklarını varsaymaktayız. Takip et: @hopam
Tweetle