Konut Edindirme Yardımı'nın hak sahiplerine ödenmesiyle ilgili yasa 9 ay önce çıkmasına rağmen, hak sahiplerinin listesi bir türlü çıkarılamadı ve ödemelere başlanamadı. KEY hak sahiplerinin ne kadar para alacağı, bunun ne zaman ödeneceği henüz belli değil . 1987 yılından 1995 yılına dek tam 108 ay fona yatırılan bu paraların hak sahiplerine eksiksiz ve nemalandırılmış şekilde ödenmesi gerekmektedir.
Fonda biriken paralar diğerleri gibi çarçur edilmiştir. Konut sahibi olma hayalini kuranlardan bir kısmı öbür dünyaya göç etmiştir. Yaşayanlar ise sabırsızlıkla beklemektedir.
Hak sahiplerinin ne miktarda para alacağı belli olmadığı gibi, ne zaman alacakları da belli değildir. Yasaya rağmen nemalandırma yapılmamıştır. Hak sahiplerinin hak kayıpları söz konusudur. Henüz kaydına rastlanılmayan 3 milyon civarında hak sahibi vardır. Bunların kayıtlarına nasıl ulaşılacaktır? KEY ödemelerini bekleyen memur ve işçiler bu konuda yetkililerden bir açıklama bekliyor.
İktidarın, fonda biriken paranın nemalandırılması ve bir an önce ödenmesi konusunda, beklenti içindeki memur ve işçiye hayal kırıklığı yaşatmaya hakkı yoktur. Yoksulluk sınırındaki memurların bu beklentisini hiç kimse görmezden gelemez.
GÖREVLENDİRME BAKANLIĞI
Milli Eğitim Bakanlığı adeta vekaletle yönetilen bir Bakanlık haline geldi. Bakanlıkta bir görevlendirme furyası yaşanıyor. Yandaş sendika mensuplarının liyakatine, kariyerine ve sınavı kazanıp kazanmamasına bakılmaksızın akşamdan sabaha görevlendirmeleri yapılıyor.
Yaklaşık 700 bin çalışanı bulunan Milli Eğitim Bakanlığı'nın aylardır bir "Yönetici Atama Yönetmeliği" yok. Bakanlığın Nisan 2007'de çıkardığı ( El Altından) Yönetici Atama Yönetmeliği Danıştay tarafından el altından atamalarla beraber- iptal edilmiş, yeni yönetmelik bu güne kadar çıkarılmamıştır. Bakanlığımız, hazırlanacak yeni yönetmelik için bu sefer lütfedip sendikaların görüşünü almıştır. Daha sonra bir taslak yönetmelik hazırlayarak Devlet Personel Başkanlığı'na göndermiş ve aylar önce taslak yönetmelik Bakanlığımıza dönmüştür.
Danıştay kararı, yönetmelikle yandaş kayırmayı imkânsız hale getirmiştir. Daha ne kadar beklenecektir? Yöneticilik sınavı kazananların iki yıllık süreleri dolmak üzeredir. Bu sürede atanamamalarının sebebi kendileri değildir. Bakanlık, Nisan 2007'den önce de yaklaşık 8 ay yönetmeliği yayınlamayarak, görevlendirme yoluyla durumu idare etmiştir. Yönetmeliğin yayınlanmasından sonra da, Bakanlığın açtığı sınavı kazanamayanlar yönetici olarak atanmıştır. Şimdi yine ortada bir yönetmelik yok.
Bakanlığın, herkesin kabul edeceği, liyakati, kariyeri esas alan adil bir yönetmelik çıkarmaktan başka çaresi kalmamıştır. Aksi taktirde, daha önce olduğu gibi yine hukuk duvarına çarpması kaçınılmazdır.
Hopam.com'un notu: Okuduğunuz haber sitemize 03.05.2008 tarihinde Hayati Akbaş tarafından girilmiştir. Her ne kadar yayın ilkelerimiz doğrultusunda belli bir süzgeçten geçirmiş olsak da haberin yazım kurallarına ve etik teamüllere uygunluğu, içeriğinin doğruluğu ve tarafsızlığı Hopam.com tarafından garanti edilmemektedir. Bununla birlikte, haber metni veya ilgili diğer materyalleri kısmen ya da tamamen kopyalanması, yayımlanması, uyarlanması, çevirisinin yapılması, değiştirilmesi ve başka yayın organlarında paylaşılması söz konusu muhabirin iznine tabidir.
Önemli Notlar:
1. Hopam®.com sayfalarında yayınlanan yazılardaki fikirler, yorumlar ve görüşler, Hopa'da yaşayan insanları, Hopa'nın herhangi bir kamuya ait veya özel bölümünü ya da idari yapısını, herhangi bir etnik/politik gurubu, veya diğer ilgili hiçbir özel/tüzel kişiliğini hiçbir şekilde bağlamamaktadır.
2. Sitemiz rengini doğadan aldığından bünyesinde sürekli evrimsel bir değişim ve dönüşüm hali barındırır.
3. Sitede yayımlanan tüm içerik, kısmen ya da tamamen kopyalanarak başka bir yerde kaynak gösterilerek kullanılabilir. Bunun için gerekli ve yeterli koşul, söz konusu içeriği sitemize ekleyen kullanıcının bu doğrultuda izin vermiş olmasıdır.
4. Üyelerimizin, ekledikleri her türlü içerik hakkında sorumlu olduklarını varsaymaktayız. Takip et: @hopam
Tweetle