Tek Gıda-İş Sendikasının örgütlü olduğu Çay kur'da çalışan işçilere yönelik, Hak-İş'e bağlı Öz Gıda-İş Sendikasının örgütlenme çalışmaları bekleneni veremedi. İşçilere verilen boş vaatlerin ortaya çıkması sonrasında, Tek Gıda-İş Sendikasından istifa ederek karşı sendikaya geçen işçilerin büyük bir bölümünün geri döndüğünü, geri dönüşlerin gruplar halinde sürdüğünü anlatan Tek Gıda-İş Sendikası Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Recep Ali Çelik, Öz Gıda-İş'in Rize'de umduğunu bulamadığını kaydetti.
İstifa eden işçilerin geri dönüşleri hakkında bir açıklama yapan Çelik, "İki ay önce Rize'ye gelerek, 55 yıldan beri Çay kur'da örgütlü olan Tek Gıda-İş Sendikasına ve üyelerine yönelik ahlak dışı saldırılarda bulunmaya başladılar. İşçi kardeşlerimiz ve bölge halkı bunlara artık itibar etmiyor. Her gün yeni bir yalanla sendikamız üyesi işçilerin kafasını karıştıran bu yalancı taşeronlar yakın bir zaman içerisinde yıllar önce olduğu gibi, umduklarını bulamadan geldikleri gibi bölgemizden kaçıp gidecekler. "dedi.
Etik olmayan tutum ve davranışların yanında bazı kurum amirlerinin arkasına sığınarak işçilerin baskı ve tehditlerle sindirilmeye çalışıldığını ileri süren Çelik, "Tek Gıda-İş Sendikasının onurlu üyeleri bu baskı ve tehditlere karşı sendikasına sahip çıkıyor. Bu işçi ve emek düşmanı taşeronlara gereken dersi vermeye devam ediyorlar. İstifa eden işçi kardeşlerimiz yeniden yuvasına dönüyor. "şeklinde açıklamalarını sürdürdü.
Öte yandan, Vali köy Çay Fabrikasındaki işçilerinin geri dönüşüne ilişkin konuşan fabrika temsilcisi Muzaffer Taş pınar, "Emek düşmanları işçileri kandıramaz. Bunların derdi sendikacılık veya işçi haklarını korumak değil. Bunlar bölge halkının ve işçilerimizin birliğini bozmaya, Çay kur'u nasıl yok ederiz, çayı nasıl bitiririz hesaplarıyla buraya geldiler. Biz çaya, Çay kur'a ve sendikamıza sahip çıkmaya kararlıyız" dedi. Tek Gıda-İş Sendikasına dönüş yapan işçilerden Resul ve Zeynur Agun ise söz konusu sendikanın sendikacılık veya hak arama konusunda hiçbir programı olmadığını, kendilerine yapılacak toplu sözleşmelerle ilgili hiçbir şey söylemediklerini kaydederek, "Kişileri eleştirmekten başka bir şey yapmıyorlar. Emek savunucusu olmadıklarını geçte olsa anladık. "diye konuştular.
Hopam.com'un notu: Okuduğunuz haber sitemize 26.02.2008 tarihinde Hayati Akbaş tarafından girilmiştir. Her ne kadar yayın ilkelerimiz doğrultusunda belli bir süzgeçten geçirmiş olsak da haberin yazım kurallarına ve etik teamüllere uygunluğu, içeriğinin doğruluğu ve tarafsızlığı Hopam.com tarafından garanti edilmemektedir. Bununla birlikte, haber metni veya ilgili diğer materyalleri kısmen ya da tamamen kopyalanması, yayımlanması, uyarlanması, çevirisinin yapılması, değiştirilmesi ve başka yayın organlarında paylaşılması söz konusu muhabirin iznine tabidir.
Önemli Notlar:
1. Hopam®.com sayfalarında yayınlanan yazılardaki fikirler, yorumlar ve görüşler, Hopa'da yaşayan insanları, Hopa'nın herhangi bir kamuya ait veya özel bölümünü ya da idari yapısını, herhangi bir etnik/politik gurubu, veya diğer ilgili hiçbir özel/tüzel kişiliğini hiçbir şekilde bağlamamaktadır.
2. Sitemiz rengini doğadan aldığından bünyesinde sürekli evrimsel bir değişim ve dönüşüm hali barındırır.
3. Sitede yayımlanan tüm içerik, kısmen ya da tamamen kopyalanarak başka bir yerde kaynak gösterilerek kullanılabilir. Bunun için gerekli ve yeterli koşul, söz konusu içeriği sitemize ekleyen kullanıcının bu doğrultuda izin vermiş olmasıdır.
4. Üyelerimizin, ekledikleri her türlü içerik hakkında sorumlu olduklarını varsaymaktayız. Takip et: @hopam
Tweetle