Hopa Chp'den Telekomda Grevde Bulunan İşçilere Destek Geldi
14/11/2007 16:20
Hopa Chp İlçe Başkanı Fehmi Ustabaş "Telekom'un Özelleştirilmesi Baştan Yanlıştı. Şimdide Telekom'daki Emekçilerin Örgütlü Yapısını Dağıtmak İçin Bilinçli Bir Saldırı Söz Konusudur." Dedi.
Hopa CHP İlçe örgütü, Gençlik ve Kadın Kolları ile birlikte Hopa Telekom'da 30 gündür Grevde bulunan Telekom İşçilerini ziyaret ederek, greve destek verdiler.
Hopa CHP İlçe başkanı, Yönetim kurulu üyeleri, Gençlik ve Kadın Kolları ile Kemalpaşa Beldesi belediye Başkanı Yalçın Emiralioğlu'nun da bulunduğu grup Hopa Telekom işletmesine giderek, kapıda nöbet tutan işçilerle bir süre görüştüler. Görüşmede işçiler "Baştan yapılan yanlış aynen devam ediyor. Türkiye'nin gözbebeği bir kurumu özelleştirdiler. Şimdi Telekom'un sahibi olan şirket de bizim örgütlü yapımızın kırılması için bilinçli provokasyonlarda yaparak, basını da yanlış yönlendirerek kamuoyunu yanıltmaya çalışıyor. Biz taleplerimiz karşılanana kadar buradayız ve hakkımızı almadan bu greve de son vermeyeceğiz" dediler.
Bu konuşma ardından konuşan CHP Hopa İlçe Başkanı Fehmi Ustabaş'da destek ziyaretinde bulunduklarını ifade ederek "Telekom grevi sadece basit bir ücret artışı için yapılan grev değildir. Türk Telekom'un özelleştirme ihalesi sürecinde, ihaleyi kazanan şirket, Telekom'da çalışan 48 bin işçiyle çalışacağını belirterek bu ihaleyi kazanmıştır. Şu anda Türk Telekom'da 37 bin çalışan var. 11 bin çalışan devletin başka kurumlarına gönderildi. Bunun bedeli 3 milyar 200 milyon dolar. Nerede kaldı Türk Telekom'un özelleştirilmesinden elde edilen kar?'' diye sordu.
Ustabaş yaptığı açıklamada İşçilerin sabotaj yapmakla suçlandığını dile getirerek "6, 5 milyar dolara kurumu satıyorlar, 2 yıl sonra bu para birilerinin cebine giriyor. En büyük sabotaj bu değil midir? Tatlıya bağlayalım kampanyaları için medya tekellerine verilen paralar sabotaj değil midir? İngiltere'den getirilen ve 1000'i bulan uzmana verilen para ile 15 bin işçi çalıştırabilirken bunun yapılmaması sabotaj değil midir?" diye sordu.
Greve çıkan işçinin, üretimi ya da hizmeti durdurmak için sabotaj yapmaya hiç ihtiyacı olmadığını dile getiren Ustabaş, şunları söyledi: "Grevden dolayı şebeke kirlenmesi olur. Bunun da en doğal sonucu bütün telefon ve ADSL hizmetleri aksar. Çünkü greve çıkan işçi çalışmayacağı için zaten arızalar olacak, Telekom'un alanı gibi bir hizmette grev uzadıkça hizmetin durması yavaş yavaş hızlanarak tüm sektörlere yayılacaktır. Onun içindir ki işçinin, kendi sesini duyurmak ya da patrona baskı yapmak için bir sabotaja ihtiyacı yoktur.
Telekom patronları ve onların işbirlikçileri, işçileri kamuoyu karşısında karalamak için yalan, iftira, sabotaj gibi yöntemlere başvurmaktadır. Asıl sabotaj Telekom'un satılmasıdır. Hava işkolundaki grevde olduğu gibi şimdi Telekom grevini yenilgiye uğratmak için birileri iş başında. Telekom grevi, işçi sınıfı ve emekçiler üstünde bir heyecan uyandırmaktadır. İşçi sınıfının grev diye bir silahının olduğunun hatırlanması açısından bile Telekom grevi başlı başına bir olay oldu.
Grevde sözü ve emeği geçen işçileri, işçi temsilcilerini, sendika yöneticilerini kutluyorum. Bu greve destek olmak işçilerin kazanması için çalışmak boynumuzun borcudur. İşçinin güçsüzlüğünden, yeterince örgütlenememiş ve kendi içinde birliğini sağlamamış olmasından dolayı birileri bu durumdan sürekli faydalanır. Telekom işçisinin kendi birlik ve beraberliğini koruması halinde o zaman zafer Telekom işçilerinin ve tüm işçi sınıfının olacaktır. "
KEMALPAŞA BELEDİYE BAŞKANI YALÇIN EMİRALİOĞLU
"İşçilerin istediği ücret Oger'in yıllık kârının yüzde 5'i bile değildir. "
Telekom'un yüzde 55 hissesini devletten 6, 5 milyar dolara 21 yıllığına kiralayan Oger firmasının, bir yıllık kârının 2, 7 milyar dolar olduğunu buna karşılık işçilerin istediği ücretin ise Oger'in yıllık kârının yüzde 5'i bile olmadığını vurgulayan Emiralioğlu "Telekom işçisi, verdiği hizmetin karşılığını talep ediyor. Kapsam dışı personele verilen ücret zammının sendikalı işçiler için de geçerli olmasını istiyor. Ücret dengesizliğinin giderilmesini istiyor. Esnek çalışmayı kabul etmiyor, çünkü bu dayatmalar kabul edildiğinde sendikanın bir anlamı kalmayacak. İşverenin amacı çalışma düzeninin değiştirilmesi ve sendikanın yok edilerek işçilerin örgütsüz bırakılmasıdır. " dedi.
Hopam.com'un notu: Okuduğunuz haber sitemize 14.11.2007 tarihinde Hayati Akbaş tarafından girilmiştir. Her ne kadar yayın ilkelerimiz doğrultusunda belli bir süzgeçten geçirmiş olsak da haberin yazım kurallarına ve etik teamüllere uygunluğu, içeriğinin doğruluğu ve tarafsızlığı Hopam.com tarafından garanti edilmemektedir. Bununla birlikte, haber metni veya ilgili diğer materyalleri kısmen ya da tamamen kopyalanması, yayımlanması, uyarlanması, çevirisinin yapılması, değiştirilmesi ve başka yayın organlarında paylaşılması söz konusu muhabirin iznine tabidir.
Önemli Notlar:
1. Hopam®.com sayfalarında yayınlanan yazılardaki fikirler, yorumlar ve görüşler, Hopa'da yaşayan insanları, Hopa'nın herhangi bir kamuya ait veya özel bölümünü ya da idari yapısını, herhangi bir etnik/politik gurubu, veya diğer ilgili hiçbir özel/tüzel kişiliğini hiçbir şekilde bağlamamaktadır.
2. Sitemiz rengini doğadan aldığından bünyesinde sürekli evrimsel bir değişim ve dönüşüm hali barındırır.
3. Sitede yayımlanan tüm içerik, kısmen ya da tamamen kopyalanarak başka bir yerde kaynak gösterilerek kullanılabilir. Bunun için gerekli ve yeterli koşul, söz konusu içeriği sitemize ekleyen kullanıcının bu doğrultuda izin vermiş olmasıdır.
4. Üyelerimizin, ekledikleri her türlü içerik hakkında sorumlu olduklarını varsaymaktayız. Takip et: @hopam
Tweetle