Yüce, yaptığı yazılı açıklamada, 2007 yılı yaş çay kampanyasının bir hafta sonra tamamlanacağını belirterek, ''ÇAYKUR 2007 yılı yaş çay kampanyasında satın aldığı ürün toplamıyla adeta rekor kırdı. Şu ana kadar 640 bin tona yakın yaş çay alımı gerçekleştirildi. Kampanya sonuna kadar 650 bin tonu bulması bekleniyor'' dedi.
Göreve geldiğinde 2003 yılında ÇAYKUR'un 517 bin ton yaş çay satın aldığını, 2004 yılında bu rakamın 587 bin tona çıktığını, 2005 yılında ise satın alınan yaş çayın 604 bin ton olduğunu ifade eden Yüce, şunları kaydetti: ''Geçen yıl ise aldığımız yaş çay yine önemli bir artışla 627 bin tonu bulmuştu. Bu yıl kampanyamızı hedeflediğimiz gibi 650 bin tonla yakında tamamlayacağız. Her yıl satın aldığımız yaş çayda önemli artış sağlamamıza yönelik ciddi çalışmalar yapmaktayız. Her yıl kapasitelerimizi revize ediyoruz. Fırın ve kıvırmalarımızı tekrar elden geçiriyoruz. Birçok teknik konuda en rantabıl çalışmayı elde etmek için gün sayısını ve çalışan personeli makine parkurumuzla birlikte hedeflediğimiz rakamlara kilitliyoruz. ''
Yüce, işletmecilik prensipleri ne gerektiriyorsa ÇAYKUR'un onu yaptığını dile getirerek, şöyle devam etti: ''Kampanyamız boyunca fabrikalarımızın kapasitesini sonuna kadar kullandık. Hiç ara vermeden tam kapasite çalıştık. Zorlandığımız zamanlarda günü yayarak yine almamız gereken çayı satın almış olduk. 2007 yılı birinci sürgün yaş çay kampanyasında satın aldığımız 218 bin ton, son 5 yılın en yüksek satın alınan yaş çayı olmuştu. ''
Ekrem Yüce, 2003 yılında 113 bin ton kuru çay satışı gerçekleştirilmiş iken bu rakamı 2004 yılında 114 bin tona, 2005 yılında 116 bin tona, 2006 yılında ise 117 bin tona çıkardıklarını belirterek, bunun ÇAYKUR'un tarihindeki en iyi dönem olduğunu kaydetti.
İzledikleri ekonomik politikalarla üç ana dengeyi sistem olarak yerleştirdiklerini vurgulayan Yüce, şöyle dedi: ''Bunlar programlı yaş çay alımlarımız yine aynı programla kuru çay işlemimiz ve satışımız, üreticilere zamanında ürün bedellerini ödeme metodumuzdan oluşmaktadır. Yani arz ve talep dengesini oluşturmuş olduk. Zaten piyasadaki kuru çay satışının yüzde 60'ını elimizde bulunduruyoruz. Üretimin ise yüzde 55'ini kuruluşumuz gerçekleştirmektedir. ''
Hopam.com'un notu: Okuduğunuz haber sitemize 28.09.2007 tarihinde Hayati Akbaş tarafından girilmiştir. Her ne kadar yayın ilkelerimiz doğrultusunda belli bir süzgeçten geçirmiş olsak da haberin yazım kurallarına ve etik teamüllere uygunluğu, içeriğinin doğruluğu ve tarafsızlığı Hopam.com tarafından garanti edilmemektedir. Bununla birlikte, haber metni veya ilgili diğer materyalleri kısmen ya da tamamen kopyalanması, yayımlanması, uyarlanması, çevirisinin yapılması, değiştirilmesi ve başka yayın organlarında paylaşılması söz konusu muhabirin iznine tabidir.
Önemli Notlar:
1. Hopam®.com sayfalarında yayınlanan yazılardaki fikirler, yorumlar ve görüşler, Hopa'da yaşayan insanları, Hopa'nın herhangi bir kamuya ait veya özel bölümünü ya da idari yapısını, herhangi bir etnik/politik gurubu, veya diğer ilgili hiçbir özel/tüzel kişiliğini hiçbir şekilde bağlamamaktadır.
2. Sitemiz rengini doğadan aldığından bünyesinde sürekli evrimsel bir değişim ve dönüşüm hali barındırır.
3. Sitede yayımlanan tüm içerik, kısmen ya da tamamen kopyalanarak başka bir yerde kaynak gösterilerek kullanılabilir. Bunun için gerekli ve yeterli koşul, söz konusu içeriği sitemize ekleyen kullanıcının bu doğrultuda izin vermiş olmasıdır.
4. Üyelerimizin, ekledikleri her türlü içerik hakkında sorumlu olduklarını varsaymaktayız. Takip et: @hopam
Tweetle