Türkiye İzcilik Federasyonu'nun daveti ile Gürcü izciler İstanbul'a gelerek ve burada kaldıkları bir hafta boyunca liderlik eğitimi dahil bir çok konuda eğitim programlarına katıldılar. Aynı zamanda federasyon merkezi olan Ümraniye Kent Orman İzcilik Eğitim Kampı'na götürülen Gürcü izciler, başta federasyon yöneticileri olmak üzere tüm kamptaki izcilerin yoğun ilgisi ile karşılandılar.
Federasyon başkanı Hasan Subaşı Gürcü izcileri İngiltere'de (Jamboree) tanışmış ve onları Türkiye'ye davet etmişti. Kampta şimdiye kadar Bulgaristan, Makedonya ve Kıbrıs gibi birçok ülke izciler ağırlandığını söyleyen Hasan Subaşı "Haziran ayından buyana 10 bin izciye eğitim verdik, bunların içinde görme engelli dâhil engellilere de izcilik eğitimini verdik. Kampta çok geniş imkânlara sahibiz ve birçok konuda eğitim verebiliyoruz. At binmeden, atıcılığa, pentatlondan, tırmanmaya kadar birçok spor dalları, kayık eğitiminden tutun birçok su spor dallarında eğitim verebiliyoruz" dedi.
Gürcü izcilerin başkanı Şorena Lomadze, Gürcistan'ın Acara bölgesinde faaliyet gösteren izci organizasyonunun yöneticisi. Gelen izcilerin nerede ise tamamı Acaralı izciler. İzcilerin birçoğu Türkiye'de akrabalarının olduğunu akrabalarının yaşadığı ülkeye ve İstanbul'a geldikleri için çok mutlu olduklarını belirttiler. Şorena Lomadze "Kampa gelince beklediğimizin üzerinde bir kampla karşılaştık, burası çok güzel İstanbul'a gelmekten çok memnunuz, İzcilerimiz burada liderlik eğitimini alacaklar, çok mutluyuz. Federasyon'a teşekkür ediyoruz" dedi. 16 kişilik Gürcü izci grubunda bir İngiliz misafir izci bulunuyor.
Akşam izci ateşi yakıldı, Gürcü öğrenciler ev sahibi Türk izcilerine kısa bir gandagan oyununu oynadılar. Uğur İmer Tanıyan'ın tulumundan çıkan melodiler eşliğinde gandagan dansı bittikten sonra kamptan büyük bir alkış ve tezahürat yükseldi, "bir daha bir daha" tezahüratları karşısında mutluluklarını gizlemeyen Gürcü izciler "Bizlerde gitmeden önce danslı bir gösteri yapacağız" sözünü verdiler ve sözlerini de tuttular.
Türkiye İzcilik Federasyonu, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü bünyesinde 1992 yılında kuruldu. 14 yıl Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösterdikten sonra federasyon, 2 Şubat 2006 tarihinde özerk statüye kavuşarak, bağlı kurum vasfından çıkartıldı. Özerklik kararı ile federasyon özel hukuka tabi tüzel bir kişilik halini almış. Türkiye İzcilik Federasyonu Dünya İzci Hareketi Teşkilatı (WOSM) ve Dünya Kız İzci Teşkilatı (WAGGGS) üyesi Türkiye'de tek teşkilat.
Hopam.com'un notu: Okuduğunuz haber sitemize 24.09.2007 tarihinde Hayati Akbaş tarafından girilmiştir. Her ne kadar yayın ilkelerimiz doğrultusunda belli bir süzgeçten geçirmiş olsak da haberin yazım kurallarına ve etik teamüllere uygunluğu, içeriğinin doğruluğu ve tarafsızlığı Hopam.com tarafından garanti edilmemektedir. Bununla birlikte, haber metni veya ilgili diğer materyalleri kısmen ya da tamamen kopyalanması, yayımlanması, uyarlanması, çevirisinin yapılması, değiştirilmesi ve başka yayın organlarında paylaşılması söz konusu muhabirin iznine tabidir.
Önemli Notlar:
1. Hopam®.com sayfalarında yayınlanan yazılardaki fikirler, yorumlar ve görüşler, Hopa'da yaşayan insanları, Hopa'nın herhangi bir kamuya ait veya özel bölümünü ya da idari yapısını, herhangi bir etnik/politik gurubu, veya diğer ilgili hiçbir özel/tüzel kişiliğini hiçbir şekilde bağlamamaktadır.
2. Sitemiz rengini doğadan aldığından bünyesinde sürekli evrimsel bir değişim ve dönüşüm hali barındırır.
3. Sitede yayımlanan tüm içerik, kısmen ya da tamamen kopyalanarak başka bir yerde kaynak gösterilerek kullanılabilir. Bunun için gerekli ve yeterli koşul, söz konusu içeriği sitemize ekleyen kullanıcının bu doğrultuda izin vermiş olmasıdır.
4. Üyelerimizin, ekledikleri her türlü içerik hakkında sorumlu olduklarını varsaymaktayız. Takip et: @hopam
Tweetle