Köy Bazlı Katılımcı Yatırım Programı Tarıma Dayalı Yatırımların Desteklenmesi Programı kapsamında Adıyaman, Ardahan, Artvin, Batman, Bolu, Burdur, Çanakkale, Denizli, Gümüşhane, Hatay, Karaman, Konya, Malatya, Niğde, Rize ve Tokat'ta tarımsal altyapı yatırımları desteklenecek.
Köy Bazlı Katılımcı Yatırım Programı Tarıma Dayalı Yatırımların Desteklenmesi Yönetmeliği Resmi Gazete'de yayımlandı. Köy Bazlı Katılımcı Yatırımı, ekonomik yatırımlar destekleme alt programını ve tarımsal altyapı yatırımları destekleme programlarını kapsıyor.
Ekonomik Yatırımlar Destekleme Programı kapsamında 2007 yılında, tarımsal ürünlerin işlenmesi, depolanması, ambalajlanması ve paketlenmesine yönelik yeni yatırım tesislerin yapımı, tarımsal ürünlerin işlenmesi, depolanması, ambalajlanması ve paketlenmesine yönelik faaliyette bulunan mevcut faal olan veya faal olmayan tesislerin kapasite artırımı ve teknoloji yenilenmesine yönelik yatırımları, tarımsal ürünlerin işlenmesi, depolanması, ambalajlanması ve paketlenmesine yönelik önceden başlamış, yarım kalmış veya kısmen yapılmış yatırımların tamamlanmasına yönelik yatırımlar ile alternatif enerji kaynakları kullanan seraların yapımına yönelik yatırımları kapsıyor.
ÇİFTÇİ KAYIT SİSTEMİNE KAYIT ŞARTI
Ekonomik yatırımlar destekleme alt programı Adıyaman, Ardahan, Artvin, Batman, Bolu, Burdur, Çanakkale, Denizli, Gümüşhane, Hatay, Karaman, Konya, Malatya, Niğde, Rize ve Tokat illerinde uygulanacak. Ekonomik yatırımlar destekleme programına başvuru yapacak kişilerde çiftçi kayıt sistemine kayıtlı olma şartı aranırken, başvuru sahibinin yatırım ilinde ikamet etme zorunluluğu bulunmuyor. Proje teklifleri hibeye esas toplam proje tutarı, bireysel başvuru tekliflerinde 50 bin YTL' yi, grup başvurularında ise 350 bin YTL' yi geçemeyecek. Projenin toplam tutarının yüzde 50'si hibe yoluyla desteklenecek.
PROJE 400 BİN YTL'Yİ GEÇEMEYECEK
Tarımsal altyapı yatırımlarını destekleme programında ise sadece şebekesi olan mevcut sulama tesislerinin basınçlı toplu sulama tesisine dönüştürülmesine yönelik iyileştirme ve geliştirme yatırımları için yapılacak başvurular kabul edilecek. Tarımsal alt yapı yatırımlarını destekleme alt programı uygulama illerinde; Ardahan, Artvin, Bolu, Burdur, Çanakkale, Denizli, Gümüşhane, Hatay, Karaman, Konya, Niğde, Rize ve Tokat yer alıyor. Basınçlı toplu sulama tesisine dönüştürülmesine yönelik yatırım proje teklifleri, 400 bin YTL' yi geçemeyecek. Projenin yüzde 75'i hibe yoluyla desteklenecek.
Proje başvurularının 60 gün içinde il müdürlüklerine teslim edilmesi gerekiyor.
Hopam.com'un notu: Okuduğunuz haber sitemize 19.04.2007 tarihinde Hayati Akbaş tarafından girilmiştir. Her ne kadar yayın ilkelerimiz doğrultusunda belli bir süzgeçten geçirmiş olsak da haberin yazım kurallarına ve etik teamüllere uygunluğu, içeriğinin doğruluğu ve tarafsızlığı Hopam.com tarafından garanti edilmemektedir. Bununla birlikte, haber metni veya ilgili diğer materyalleri kısmen ya da tamamen kopyalanması, yayımlanması, uyarlanması, çevirisinin yapılması, değiştirilmesi ve başka yayın organlarında paylaşılması söz konusu muhabirin iznine tabidir.
Önemli Notlar:
1. Hopam®.com sayfalarında yayınlanan yazılardaki fikirler, yorumlar ve görüşler, Hopa'da yaşayan insanları, Hopa'nın herhangi bir kamuya ait veya özel bölümünü ya da idari yapısını, herhangi bir etnik/politik gurubu, veya diğer ilgili hiçbir özel/tüzel kişiliğini hiçbir şekilde bağlamamaktadır.
2. Sitemiz rengini doğadan aldığından bünyesinde sürekli evrimsel bir değişim ve dönüşüm hali barındırır.
3. Sitede yayımlanan tüm içerik, kısmen ya da tamamen kopyalanarak başka bir yerde kaynak gösterilerek kullanılabilir. Bunun için gerekli ve yeterli koşul, söz konusu içeriği sitemize ekleyen kullanıcının bu doğrultuda izin vermiş olmasıdır.
4. Üyelerimizin, ekledikleri her türlü içerik hakkında sorumlu olduklarını varsaymaktayız. Takip et: @hopam
Tweetle