"Sınır Ötesi İşbirliği Ve Önemli Doğa Alanları Koruma Eğitim Programı Oluşturulmasıyla Batı Aşağı Kafkaslar Bölgesi'nde Doğa Korumanın Güçlendirilmesi Projesi" Kapsamında Doğa Okulu'nun İlk Durağı Yusufeli İdi.
Doğa Derneği, batı aşağı Kafkasya bölgesinde Kritik Ekosistemler Ortaklık Fonu Critical Ecosytem Partnership Fund) desteğiyle, Gürcistan Yaban Hayatı Koruma Merkezi (Georgian Center for Conservation of Wildlife) ve Uluslararası Doğayı Koruma Kurumu Uygulamalı Biyolojik Çeşitlilik Bilimleri Merkezi (Conservation International The Center for Applied Biodiversity Science) ortaklığında yürüttüğü "Sınırötesi İşbirliği ve Önemli Doğa Alanları Koruma Eğitim Programı Oluşturulmasıyla Batı Aşağı Kafkaslar Bölgesi'nde Doğa Korumanın Güçlendirilmesi Projesi" kapsamında Doğa Okulu düzenliyor.
Doğa Derneği, Türkiye'deki en büyük yüzölçümüne sahip, hem ülkemiz hem de tüm dünya için biyolojik çeşitlilik ve doğal yaşam açısından son derece önemli ve hassas bir bölge olan Doğu Karadeniz Dağları Önemli Doğa Alanı'nın korunması için yürüttüğü çalışmalar kapsamında Doğa Okulu'nu bu ilkbaharda bölgeye özel olarak yeniden uyguluyor.
Doğa Derneği, Doğu Karadeniz Bölgesi'nde uygulayacağı Doğa Okuluyla bölgedeki doğal değerlerin korunmasına katkıda bulunabilecek gönüllü doğa korumacıların kapasitelerinin artmasını ve bölgedeki doğa koruma çalışmalarına doğrudan katılmalarını hedefliyor.
Doğa Derneği'nin Kritik Ekosistemler Ortaklık Fonu desteğiyle yürüttüğü proje kapsamında yapılan Doğa Okulu'nun birinci aşaması olan "Doğa Korumaya giriş'in birinci durağı Artvin'in Yusufeli ilçesi oldu. . Üçüncü Doğa Okulu, Doğa Derneği Projeler Koordinatörü Yıldıray Lise, Eğitim Sorumlusu Damla Akyıldız ve Proje Sorumlusu Eray Çağlayan'dan oluşan bir ekip tarafından gerçekleştiriliyor.
Üçüncü Doğa Okulu'na Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu Bölgesi illerinden (Artvin, Giresun, Gümüşhane, Kars, Rize, Trabzon) ve Türkiye'nin diğer illerinden (Burdur, Diyarbakır, Erzincan, İstanbul, Sinop ve Şanlıurfa) katılan 16 kişi'lik ekip Yusufeli'nde bir araya gelerek doğa koruma konusunda ilk adımlarını da attılar. 4 gün süren çalışmalar sonrasında ekip Yusufeli'nden ayrıldılar.
Ardahan Posof'ta yapılacak ikinci aşama öncesi Doğa Okulu katılımcıları, yaşadıkları yörelerdeki Önemli Doğa Alanları hakkında bilgi topluyorlar.
Hopam.com'un notu: Okuduğunuz haber sitemize 29.03.2007 tarihinde Hayati Akbaş tarafından girilmiştir. Her ne kadar yayın ilkelerimiz doğrultusunda belli bir süzgeçten geçirmiş olsak da haberin yazım kurallarına ve etik teamüllere uygunluğu, içeriğinin doğruluğu ve tarafsızlığı Hopam.com tarafından garanti edilmemektedir. Bununla birlikte, haber metni veya ilgili diğer materyalleri kısmen ya da tamamen kopyalanması, yayımlanması, uyarlanması, çevirisinin yapılması, değiştirilmesi ve başka yayın organlarında paylaşılması söz konusu muhabirin iznine tabidir.
Önemli Notlar:
1. Hopam®.com sayfalarında yayınlanan yazılardaki fikirler, yorumlar ve görüşler, Hopa'da yaşayan insanları, Hopa'nın herhangi bir kamuya ait veya özel bölümünü ya da idari yapısını, herhangi bir etnik/politik gurubu, veya diğer ilgili hiçbir özel/tüzel kişiliğini hiçbir şekilde bağlamamaktadır.
2. Sitemiz rengini doğadan aldığından bünyesinde sürekli evrimsel bir değişim ve dönüşüm hali barındırır.
3. Sitede yayımlanan tüm içerik, kısmen ya da tamamen kopyalanarak başka bir yerde kaynak gösterilerek kullanılabilir. Bunun için gerekli ve yeterli koşul, söz konusu içeriği sitemize ekleyen kullanıcının bu doğrultuda izin vermiş olmasıdır.
4. Üyelerimizin, ekledikleri her türlü içerik hakkında sorumlu olduklarını varsaymaktayız. Takip et: @hopam
Tweetle