Artvin Çoruh Üniversitesinde TTO Faaliyetleri ve Tıbbi ve Aromatik Bitkiler İhtisaslaşma Projeleri Değerlendirme Toplantısı, Rektör Prof. Dr. Mustafa Sıtkı Bilgin’in başkanlığında gerçekleştirildi.
Üniversitenin Senato Salonunda düzenlenen toplantıda Tıbbi ve Aromatik Bitkiler İhtisaslaşma Projeleri dönem raporları ve son durumları hakkında bilgilendirmelere yer verildi. Toplantıda TABMER’de üretilen ürünler için marka değeri ve pazar oluşturması yönünde yürütülmesi planlanan çalışmalar hakkında istişareler yapıldı. 2024 yılı için paydaşlardan gelen taleplere dikkat çekildi. Ayrıca Teknoloji Transfer Ofisinin hedefleri, faaliyet alanı ve gelecekteki planları hakkında bilgilendirmelerin yapıldığı toplantıda Arıcılık Uygulama ve Araştırma Merkezi (ARTAMER) faaliyetleri, arıcılıkta verim ve kalitenin artırılması hususunda planlamalar gibi konularda değerlendirmelere yer verildi.
Toplantıda Üniversitenin Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Atakan Öztürk ve Prof. Dr. Bülent Sağlam, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Zafer Ölmez, Nihat Gökyiğit Botanik Bahçesi Uygulama ve Araştırma Merkezi, Tıbbi Aromatik Bitkiler İhtisaslaşma Koordinatörlüğü (TABİK), Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi (TABMER), Bilim-Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi (BİLTEKMER) ve Arıcılık Uygulama ve Araştırma Merkezi (ARTAMER) ile Teknoloji Transfer Ofisinden (TTO) katılımcılar hazır bulundu.
Hopam.com'un notu: Okuduğunuz haber sitemize 02.10.2023 tarihinde Hayati Akbaş tarafından girilmiştir. Her ne kadar yayın ilkelerimiz doğrultusunda belli bir süzgeçten geçirmiş olsak da haberin yazım kurallarına ve etik teamüllere uygunluğu, içeriğinin doğruluğu ve tarafsızlığı Hopam.com tarafından garanti edilmemektedir. Bununla birlikte, haber metni veya ilgili diğer materyalleri kısmen ya da tamamen kopyalanması, yayımlanması, uyarlanması, çevirisinin yapılması, değiştirilmesi ve başka yayın organlarında paylaşılması söz konusu muhabirin iznine tabidir.
Önemli Notlar:
1. Hopam®.com sayfalarında yayınlanan yazılardaki fikirler, yorumlar ve görüşler, Hopa'da yaşayan insanları, Hopa'nın herhangi bir kamuya ait veya özel bölümünü ya da idari yapısını, herhangi bir etnik/politik gurubu, veya diğer ilgili hiçbir özel/tüzel kişiliğini hiçbir şekilde bağlamamaktadır.
2. Sitemiz rengini doğadan aldığından bünyesinde sürekli evrimsel bir değişim ve dönüşüm hali barındırır.
3. Sitede yayımlanan tüm içerik, kısmen ya da tamamen kopyalanarak başka bir yerde kaynak gösterilerek kullanılabilir. Bunun için gerekli ve yeterli koşul, söz konusu içeriği sitemize ekleyen kullanıcının bu doğrultuda izin vermiş olmasıdır.
4. Üyelerimizin, ekledikleri her türlü içerik hakkında sorumlu olduklarını varsaymaktayız. Takip et: @hopam
Tweetle