Bu yıl 15’incisi düzenlenen Ayder Kar Festivali’nin açılış programına katılan Rize Valisi Kemal Çeber, Rize Milletvekili Osman Aşkın Bak ve protokol üyeleriyle birlikte festival alanını gezerek yapılan hazırlıkları incelediler.
Festival alanını gezen Vali Çeber ve beraberindekilerle birlikte kardan yapılan yöre mimarisinin tasvir edildiği heykelleri inceleyerek vatandaşlarla fotoğraf çektirdiler.
Vali Kemal Çeber, gazetecilere yaptığı açıklamada Ayder yaylasının ülkemizin en önemli turizm destinasyonlarında biri olduğunu belirterek, “ Bu yıl Kar Festivali’nin 15'incisini düzenliyoruz. Biz, kar olmadan kar festivali nasıl yapılır onu gösteriyoruz. Bol kar olsa festivalini herkes yapar ama kar yokken festivali sadece Rizeliler yapar. Tulum ve kemençe başlayınca eğlenmemizi, doğanın tadını çıkarmamızı karsızlık da etkilemez. Burada ülkemizin tek kırsal dönüşüm projesi uygulanıyor. 1-2 yıl içinde burayı çok farklı göreceğiz. Ülkenin en önemli destinasyonlarından birisi burası. Rize'de 200 civarındaki yaylayı da turizme adapte etmeye çalışacağız. " diye konuştu.
AK Parti Rize Milletvekili Osman Aşkın Bak ise kar yağmasını beklediklerini ifade ederek, “ Yurdumuzda özlediğimiz bir şey. Çünkü kuraklık tehlikesi söz konusu. Burada da kar olmadan kar şenliği nasıl yapılır diye bütün dünyaya gösteriyoruz. Rizeliler bu konuda beceriklidir. Daha çok kar bekliyoruz. Kar olsa daha güzel olur. Bölgemiz turizm ekseninde gelişiyor. Rize-Artvin Havalimanı'ndan buraya bir saate gelmiş oluyorsunuz. Ayder bir marka ve bu marka da değerini artırıyor” diye konuştu
Çamlıhemşin Belediye Başkanı Osman Haşimoğlu da Ayder'in, Karadeniz'in incisi olduğunun altını çizerek, "Burada kış festivali düzenliyoruz. Gerçekten insanların bu tür etkinliklere ihtiyacı var. Dinlenmeye ve eğlenmeye ihtiyaçları var. " dedi.
Çamlıhemşin Kaymakamlığı ile Belediye Başkanlığınca düzenlenen festivalde, bölgede az kar olmasına rağmen renkli görüntüler ortaya çıktı.
Yaylada yeterli kar olmayınca Galerdüzü mevkisizden kamyonlarla taşınan karla, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Araştırma Görevlisi Naci Edi ve 6 öğrencisinin yaptığı Zil Kale, ev ve kemer köprü gibi yöre mimarisinin tasvir edildiği heykeller ilgi gördü.
Görevliler, milli park girişinden itibaren trafik sorunu yaşanmaması için bölgeye özel araçla geçilmesine izin vermedi. Araçlarını park eden misafirler, minibüslerle yaylaya ulaştı. Bazı vatandaşlar ise festival alanına kadar yürümeyi tercih etti.
Bazı katılımcılar yağmura rağmen mangal yaptı, horon oynadı, naylonla az miktardaki karda kaymaya çalıştı. Festivalde, kadınlar ve erkekler kategorisinde kar üstünde halat çekme yarışı da yapıldı.
Hopam.com'un notu: Okuduğunuz haber sitemize 30.01.2023 tarihinde Hayati Akbaş tarafından girilmiştir. Her ne kadar yayın ilkelerimiz doğrultusunda belli bir süzgeçten geçirmiş olsak da haberin yazım kurallarına ve etik teamüllere uygunluğu, içeriğinin doğruluğu ve tarafsızlığı Hopam.com tarafından garanti edilmemektedir. Bununla birlikte, haber metni veya ilgili diğer materyalleri kısmen ya da tamamen kopyalanması, yayımlanması, uyarlanması, çevirisinin yapılması, değiştirilmesi ve başka yayın organlarında paylaşılması söz konusu muhabirin iznine tabidir.
Önemli Notlar:
1. Hopam®.com sayfalarında yayınlanan yazılardaki fikirler, yorumlar ve görüşler, Hopa'da yaşayan insanları, Hopa'nın herhangi bir kamuya ait veya özel bölümünü ya da idari yapısını, herhangi bir etnik/politik gurubu, veya diğer ilgili hiçbir özel/tüzel kişiliğini hiçbir şekilde bağlamamaktadır.
2. Sitemiz rengini doğadan aldığından bünyesinde sürekli evrimsel bir değişim ve dönüşüm hali barındırır.
3. Sitede yayımlanan tüm içerik, kısmen ya da tamamen kopyalanarak başka bir yerde kaynak gösterilerek kullanılabilir. Bunun için gerekli ve yeterli koşul, söz konusu içeriği sitemize ekleyen kullanıcının bu doğrultuda izin vermiş olmasıdır.
4. Üyelerimizin, ekledikleri her türlü içerik hakkında sorumlu olduklarını varsaymaktayız. Takip et: @hopam
Tweetle