DOKAP tarafından desteklenen "Tıbbi Aromatik Bitki Yetiştiriciliğinin Yaygınlaştırılması" projesi kapsamında Belediyemize ait Yöresel Ürünler İşleme Depolama ve Paketleme tesisi bahçesinde dikilen yayla kekiklerinin hasadı yapıldı.
Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı'nın (DOKAP) desteklediği “Tıbbi Aromatik Bitki Yetiştiriciliğinin Yaygınlaştırılması” projesi kapsamında Karadeniz bölgesinde olduğu gibi ilçemizde de yayla kekiği deneme bahçesi oluşturuldu. Ali Nihat Gökyiğit Vakfı tarafından uygulaması yapılan proje ile Hınzat Mevkiinde hazırlanan örnek bahçede geçen yıl Ekim ayında ekilen yayla kekiğinde ilk hasat yapıldı.
İlk Hasadı yapan Belediye Başkanı Nihat Acar kekik tarlasından yılda 3-4 kez hasat yapılabileceğini, deneme bahçesinden olumlu sonuçların alınmaya başladığını, üretiminin yaygınlaştırılacağını söyledi.
Yayla Kekiğinin kullanım alanlarını anlatan Başkan Acar; “Solunum sistemlerinin yanı sıra sindirim, sinir ve diğer vücut sistemlerini destekleme özelliği, insan bedenine kuvvet verme özelliği bulunduğunu, Üretilen yayla kekiklerinin ilaç, gıda ve kozmetik sektörü için kullanılacağını, İçerdiği değerli etken maddelerinden dolayı tıbbi ve aromatik bitkilerden olduğunu ve arıcılık sektörü içinde kullanıldığını, arı sağlığını koruyucu bir özelliğinin olduğunu, kekiğin bölgede çoğalmasının, arıcıları da çok yakından ilgilendirdiğini, dolayısıyla ürünün üretiminin sürdürülebilirliğini sağlamak amacındayız” şeklinde açıklamalarda bulundu.
Başkan Acar açıklamalarının devamında; “ilçenin potansiyelini ortaya çıkarabilmek, kalkınmasına, refahına hizmet edecek projeleri bir an önce hayata geçirmek için çalıştıklarını söyledi. Yetiştirilmesi birinci aşamaydı, paketlenmesi ve satışı için çalışmalar yürüteceğiz.
Bir diğer husus ise; Kekik tarlasının Lavanta tarlaları gibi görselliğin de çok güzel olduğunu, kekik tarlalarının çoğaltılması halinde, fotoğraf çekinmek isteyenlerin uğrak noktaları olacağını ve turizm açısından da ilçemize katlı sağlayacağını” ifade etti.
Kekik tarlasının ilçemize ve Belediyemize kazandırılmasında emeği geçenlere teşekkür eden Başkan Acar “Önümüzdeki yıllarda vatandaşlarımızın bu ürüne ilgi göstermesi ile önemli bir gelir kapısı açılmış olacağını, ayrıca doğal nitelikli, katma değeri olan ürünlerin ilçemizin kalkınmasında çok önemli bir hizmet olduğunu düşünüyoruz” dedi.
Hopam.com'un notu: Okuduğunuz haber sitemize 09.07.2020 tarihinde Hayati Akbaş tarafından girilmiştir. Her ne kadar yayın ilkelerimiz doğrultusunda belli bir süzgeçten geçirmiş olsak da haberin yazım kurallarına ve etik teamüllere uygunluğu, içeriğinin doğruluğu ve tarafsızlığı Hopam.com tarafından garanti edilmemektedir. Bununla birlikte, haber metni veya ilgili diğer materyalleri kısmen ya da tamamen kopyalanması, yayımlanması, uyarlanması, çevirisinin yapılması, değiştirilmesi ve başka yayın organlarında paylaşılması söz konusu muhabirin iznine tabidir.
Önemli Notlar:
1. Hopam®.com sayfalarında yayınlanan yazılardaki fikirler, yorumlar ve görüşler, Hopa'da yaşayan insanları, Hopa'nın herhangi bir kamuya ait veya özel bölümünü ya da idari yapısını, herhangi bir etnik/politik gurubu, veya diğer ilgili hiçbir özel/tüzel kişiliğini hiçbir şekilde bağlamamaktadır.
2. Sitemiz rengini doğadan aldığından bünyesinde sürekli evrimsel bir değişim ve dönüşüm hali barındırır.
3. Sitede yayımlanan tüm içerik, kısmen ya da tamamen kopyalanarak başka bir yerde kaynak gösterilerek kullanılabilir. Bunun için gerekli ve yeterli koşul, söz konusu içeriği sitemize ekleyen kullanıcının bu doğrultuda izin vermiş olmasıdır.
4. Üyelerimizin, ekledikleri her türlü içerik hakkında sorumlu olduklarını varsaymaktayız. Takip et: @hopam
Tweetle