Artvin İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Artvin Çoruh Üniversitesi işbirliğiyle hazırlanan "Uluslararası Covid-19 Kongresi: Eğitimde Yeni Normlar" 24-25-26 Haziran 2020 tarihleri arasında online olarak düzenlenecek. e-Kongre ile yurt içi ve yurt dışındaki bilim insanları katılımcılarla buluşacak.
Uluslararası Covid-19 Kongresi: Eğitimde Yeni Normlar konu başlıklı e-kongre 12 Haziran 2020 Cuma günü Artvin Öğretmenevinde düzenlenen basın toplantısıyla kamuoyuna duyuruldu. Basın toplantısına Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin TİLKİ, İl Milli Eğitim Müdürü Fahri ACAR, Çoruh Üniversitesi Düzenleme Kurulu üyeleri, İl Milli Eğitim Şube Müdürleri, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ARGE Birimi ve basın mensupları katıldı.
Basın toplantısı İl Milli Eğitim Müdürü Fahri Acar'ın konuşması ile başladı. Konuşmasında pandemi sürecinde Artvin Milli Eğitim Müdürlüğü olarak yapılan uzaktan eğitim faaliyetleri ve yaklaşan LGS öncesinde alınan tedbirler hakkında bilgiler verdikten sonra e-Kongre hakkında açıklamalarda bulunan ACAR "Küresel bir salgın haline gelen Covid-19, insanların sosyal hayatları başta olmak üzere dünyada birçok değişikliğe sebep oldu. Değişime uğrayan alanlardan birisi belki de en önemlisi ise eğitim-öğretim faaliyetleridir. Pandemi bütün dünyaya teknolojik altyapının önemini bir kez daha gösterdi. Ülke olarak dünyada çok az ülkenin sahip olduğu altyapımızla eğitim öğretim faaliyetlerine ara vermeden uzaktan eğitim yöntemiyle devam edebildik. Bu süreçte bakanlığımızın yaptığı yatırımlarla uzaktan eğitim uygulamalarımızı geliştirmeye devam ettik. Öğretmenlerimiz, uzaktan eğitim uygulamalarındaki yeterliliklerini geliştirmeye devam ediyorlar. . . Artvin İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Artvin Çoruh Üniversitesi işbirliğiyle hazırladığımız 'Uluslararası Covid-19 Kongresi: Eğitimde Yeni Normlar' pandemi sürecinde eğitime bakışın ülkemizde akademik düzeyde ele alınacağı ilk uluslararası e-kongre olacak. " dedi.
Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin TİLKİ konuşmasında Çoruh Üniversitesi olarak uzaktan eğitim sürecinde yürütülen faaliyetler hakkında açıklamalarda bulunduktan sonra e-Kongrenin hazırlanmasında emeği geçen personele teşekkürlerini iletti.
"Covid-19 Sürecinde Eğitime Bakış" ana teması ile düzenlenecek olan Uluslararası Eğitimde Yeni Normlar e-Kongresi, tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgını sürecinde eğitim alanında gerçekleşen değişimlere ve gelişmelere yönelik çalışmalarla, eğitim dünyasına katkı sağlayan kişileri bir araya getirecek.
Ülkemizde İl Milli Eğitim Müdürlükleri arasında düzenlenen ilk uluslararası Covid-19 kongresi olan "Eğitimde Yeni Normlar e-Kongresi" ile uluslararası işbirliği platformu oluşturulup; katılımcıların çalışmalarını paydaşlara sunmasına ve fikir alışverişi fırsatlarına imkân sağlanacak.
Artvin İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde e-Kongre için özel olarak tasarlanan web sitesi sayesinde, davetli konuşmacılar bildirilerini sunabilecek, tüm yerli ve yabancı davetliler bilgi birikimlerinden faydalanabilecektir.
Uluslararası e Kongrede Davetli Konuşmacılar ve Konu Başlıkları Şu Şekildedir: Prof. Dr. Doğan Cüceloğlu, ( Pandemi Döneminde Aile Tutumları), Prof. Dr. Selçuk Özdemir, Gazi Üniversitesi, ( Tekno Burjuvazi ve Öğrenmenin Kök Hücresi), Prof. Dr. Tuncay Ergene, Hacettepe Üniversitesi, (Covid-19 Pandemi Sürecinin PDR Hizmetlerine Yansıması), Prof. Dr. Eyüp Artvinli, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, (Neden Proje Tabanlı Öğrenme), Prof. Dr. Sibel Türküm, Anadolu Üniversitesi, (Salgın Krizi İle Keşiflerimiz; Hoşlansak da hoşlanmasak da. . . ), Prof. Dr. M. Engin Deniz, Yıldız Teknik Üniversitesi, (Pandemi Sürecinde Psikolojik Danışmanların Rolü), Nurten Akkuş, 2018 Global Teacher Prize Top 10 Finalisti, (Geleceğin Eğitiminde Küresel Öğretmenlik Becerileri), Prof. Dr. Hasan Haluk ERDEM, Ankara Üniversitesi, (Covid-19 Sonrası Eğitimde Dönüşüm), Dr. Paul Hoard, MidamaericaNazarene Üniversitesi, (Covid-19 Öğrencilerin Yeni Fikirleri Eleştirel olarak Değerlendirme Becerilerini Nasıl Etkiler), Dr. Melek Kerimova, KhazarUniversity, (Covid-19 Sürecinde Üniversite öğrencilerinin Psikolojik Belirtilerinin İncelenmesi ve Eğitime Yansımaları), Prof. Dr. ElizbarElizbarashvili, Gürcistan Tarım Üniversitesi, (Covid-19 Sürecinde Kimya Eğitimi ve Kimya Olimpiyatlarının Geleceği), Doç. Dr. Gina Aurora Necula, Galati Üniversitesi, (Çok Kültürlülük, Yabancılara Anadil Öğretimi ve Covid-19 Sonrası Beklentiler), Prof. Dr. Peter Levine, Boston Tufts Üniversitesi, ( Covid-19'un Yüksek Öğrenime Yansımaları)
E-Kongrede Milli Eğitim Bakanlığından davetli konuşmacılar yer alacaktır.
Hopam.com'un notu: Okuduğunuz haber sitemize 16.06.2020 tarihinde Hayati Akbaş tarafından girilmiştir. Her ne kadar yayın ilkelerimiz doğrultusunda belli bir süzgeçten geçirmiş olsak da haberin yazım kurallarına ve etik teamüllere uygunluğu, içeriğinin doğruluğu ve tarafsızlığı Hopam.com tarafından garanti edilmemektedir. Bununla birlikte, haber metni veya ilgili diğer materyalleri kısmen ya da tamamen kopyalanması, yayımlanması, uyarlanması, çevirisinin yapılması, değiştirilmesi ve başka yayın organlarında paylaşılması söz konusu muhabirin iznine tabidir.
Önemli Notlar:
1. Hopam®.com sayfalarında yayınlanan yazılardaki fikirler, yorumlar ve görüşler, Hopa'da yaşayan insanları, Hopa'nın herhangi bir kamuya ait veya özel bölümünü ya da idari yapısını, herhangi bir etnik/politik gurubu, veya diğer ilgili hiçbir özel/tüzel kişiliğini hiçbir şekilde bağlamamaktadır.
2. Sitemiz rengini doğadan aldığından bünyesinde sürekli evrimsel bir değişim ve dönüşüm hali barındırır.
3. Sitede yayımlanan tüm içerik, kısmen ya da tamamen kopyalanarak başka bir yerde kaynak gösterilerek kullanılabilir. Bunun için gerekli ve yeterli koşul, söz konusu içeriği sitemize ekleyen kullanıcının bu doğrultuda izin vermiş olmasıdır.
4. Üyelerimizin, ekledikleri her türlü içerik hakkında sorumlu olduklarını varsaymaktayız. Takip et: @hopam
Tweetle