Borçka Belediye Başkanı Ercan Orhan, il genel meclisi üyesi Celal Alparslan ve CHP İlçe Başkanı Vehbi Yılmaz Cankurtaran mevkiindeki Çifte Pınar köyünü ziyaret etti.
Burada köy muhtarı ve bir gurup köylü başkan ve beraberindekileri karşılayarak. Köylerinde çıkarılması planlanan 'Taş Ocağı' konusunda bilgi paylaşımında bulundular.
Karşılıklı sohbet havasında geçen konuşmada Borçka Belediye Başkanı Ercan Orhan ''Biliyorsunuz insanlar artık yeşil alanları tercih ediyor. Turizme kazandırılması gereken bir bölge burada bir proje hayata geçirilmeden önce size de danışılması gerektiğini düşünüyorum. Burası sizin yaşam alanız burada yıllarınız geçti. Kaldı ki son zamanlarda buralarda arıcılık faaliyeti başladı. Bu gölge de taş ocağının olması aracılığı da olumsuz etkileyeceğini düşünüyorum. Bizler Borçka Belediyesi olarak Cumhuriyet Halk Partisi Borçka İlçe Örgütü olarak, köylümüzün istemediği her şeyin karşısındayız, köylülerimizle birlikteyiz. Bizde sizinle beraber. Burada olarak size katkı sunmaya geldik. Bu güzel cennet doğaya sahip olduğumuz için şanslıyız, bu doğayı korumaya da devam edeceğiz. Bugün de buraya size destek amaçlı geldik. Sizleri doğanıza çevreye sahip çıktığınız için teşekkür ederim. Benim ilk öğretmenlik yaptığım köydür ayrı bir yeri var benim için her zaman destekçiniz olacağım. Sizden bir ricam daha olacak, ormanlarımız ağaçlarımız son zamanlarda zarar görmeye başladı bu konuda da sizden gerekli önlemlerin alınmasını istiyorum'' dedi.
Köy Muhtarı Selahattin Altınkaya ise ''Ormanların korunması konusunda da valilik ile görüşmelerimiz devam ediyor. Bu konuda size söz verebilirim her anlamda ormanından ağacına kadar mücadelemizi göstereceğiz. Aynı zaman da araştırmacı arkadaşlarda bize aktardığı bilgiler var bizim bile adını bilmediğimiz ne faydası zararı olduğunu bilmediğimiz bitki çeşitliği varmış böylesi bitki çeşitlilik varken çevreye zarar verilmemesi gerektiğini düşünüyorlar'' dedi.
Halkevleri il temsilcisi Dursunali Koyuncu ''Bizler yeni başladık bu çalışmalara, ancak mücadelemiz 3- 4 yıllık. Daha önce 3 tane taş ocağı mücadelesi vardır. Biri çifte köprünün merkezinde biri köyün diğer tarafında biri de burasıydı. Biz bu 3 davayı da kazanmıştık fakat 2014 yılında bir yasa çıktı 25 altı hektara başvuranlar ruhsatı alabiliyormuş, firma kendini yasalar ile güçlü sanıyor fakat 25 altı hektara izin verse de doğadan olan, köylüden taraf sonuçlanan mahkemeler var bizden yana olacaklarına inanıyoruz.
Yalnız başına hukukun böyle Bir karar vermesi doğru olmaz Bizde buna inanıyorum daha geniş bir kitlelere uğraşacağız. Daha önce imza topladık köy içerisinde o firma tekrardan başladı. Samimi değil iyi niyetli değil çünkü 99 hektara başvurmuştu daha önce ve 99 hektara devasa büyüklük te bir alan ve bununla kalmayacaklar bir kere girdiler mi diğer taş ocakları da devreye girecek bizler zaten HES’lerle mücadele ediyoruz yıllardır derelere sahip çıkamadık dağlara sahip çıkıyoruz. Bilirkişi gelecek bilirkişinin ücretini yatıracağız bilirkişi raporunu bekliyoruz ama bizler kendi içimizde çalışmalarımıza devam edeceğiz. bu köy 10 km mesafede yayla havası gibidir serin bir köy. Bu köyü koruyacağız herkes karşı taş ocağına bu pandemi zamanında mücadele edeceğiz. 24 hektara başvurdu şimdi ben bir kere başladım gerisi gelir köy halkı yavaştan göç eder d diye düşünse de firma, bizler buradayız köyümüze sahip çıkacağız'' dedi.
CHP Borçka il Genel Meclisi Üyesi Celal Alparslan ise ''Ben başkanımın sözlerine katılıyorum, genelde buranın turistlik yer arıcılık önemli konumda mücadele edeceğiz. Çaya da olumsuz etkisi olacaktır. Bizim en başta geçim kaynağımız çay. Halk gücü önemlidir muhtara destek vermeniz gerekiyor. Halkımızın kenetlenmesi gerekiyor. Yasalar yapabilir dese de güç halktadır bir olmamız gerekiyor birlik beraberlik içinde olalım sizlere destek vermeye devam edeceğiz'' dedi.
Başkan Orhan ve beraberindekiler daha sonra köyde bulunan yaşlıları ziyaret ettiler.
Hopam.com'un notu: Okuduğunuz haber sitemize 19.05.2020 tarihinde Hayati Akbaş tarafından girilmiştir. Her ne kadar yayın ilkelerimiz doğrultusunda belli bir süzgeçten geçirmiş olsak da haberin yazım kurallarına ve etik teamüllere uygunluğu, içeriğinin doğruluğu ve tarafsızlığı Hopam.com tarafından garanti edilmemektedir. Bununla birlikte, haber metni veya ilgili diğer materyalleri kısmen ya da tamamen kopyalanması, yayımlanması, uyarlanması, çevirisinin yapılması, değiştirilmesi ve başka yayın organlarında paylaşılması söz konusu muhabirin iznine tabidir.
Önemli Notlar:
1. Hopam®.com sayfalarında yayınlanan yazılardaki fikirler, yorumlar ve görüşler, Hopa'da yaşayan insanları, Hopa'nın herhangi bir kamuya ait veya özel bölümünü ya da idari yapısını, herhangi bir etnik/politik gurubu, veya diğer ilgili hiçbir özel/tüzel kişiliğini hiçbir şekilde bağlamamaktadır.
2. Sitemiz rengini doğadan aldığından bünyesinde sürekli evrimsel bir değişim ve dönüşüm hali barındırır.
3. Sitede yayımlanan tüm içerik, kısmen ya da tamamen kopyalanarak başka bir yerde kaynak gösterilerek kullanılabilir. Bunun için gerekli ve yeterli koşul, söz konusu içeriği sitemize ekleyen kullanıcının bu doğrultuda izin vermiş olmasıdır.
4. Üyelerimizin, ekledikleri her türlü içerik hakkında sorumlu olduklarını varsaymaktayız. Takip et: @hopam
Tweetle