Türk Vatandaşları Taşıdıkları Pasaportun Türü Ne Olursa Olsun Yaklaşık 40 Ülkeye Vize Almadan Gidebilirken, Bunun İki Katı Kadar Ülke İse Bütün Türk Vatandaşlarına Vize Uyguluyor.
Taşıdığı pasaport türü (diplomatik, hizmet, hususi ve umuma mahsus) ne olursa olsun Türk vatandaşları şu ülkelere vize almadan gidebiliyor: "Arnavutluk, Bahamalar, Barbados, Belize, Bolivya, Bosna Hersek, Dominika, Ekvador, El Salvador, Fas, Filipinler, Gambiya, Guatemala, Hırvatistan, Honduras, Hong Kong, Jamaika, Japonya, Kazakistan, KKTC, Kolombiya, Güney Kore, Kosta Rika, Makedonya, Maldivler, Malezya, Nikaragua, St. Lucia, San Marino, Singapur, Solomon Adaları, SriLanka, Svaziland, Şili, Tayland, Trinidad Tobago, Tunus, Tuvalu, Uruguay, Vatikan. "
İster diplomatik isterse normal pasaport olsun her türlü pasaport hamili Türk vatandaşlarına vize uygulayan ülkeler ise şöyle sıralanıyor: "Afganistan, ABD, Angola, Antigua-Barbuda, Avustralya, Benin, Butan, Birleşik Arap Emirlikleri, Brunei, Burkina Faso, Burundi, Cape Verde, Cibuti, Çad, Dominik Cumhuriyeti, Ekvator Ginesi, Eritre, Ermenistan, Etiyopya, Fildişi Sahili, Gabon, Gana, Gine, Guyana, Haiti, Hindistan, Irak, İngiltere, İrlanda, Kamboçya, Kamerun, Kanada, Katar, Kıbrıs Rum kesimi, Komor, Kongo, Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Kuzey Kore, Kuveyt, Laos, Lesotho, Liberya, Libya, Lübnan, Madagaskar, Malavi, Mali, Malta, Moritanya, Mozambik, Myanmar, Namibya, Nauru, Nepal, Nijer, Nijerya, Orta Afrika Cumhuriyeti, Panama, Papua Yeni Gine, Paraguay, Ruanda, St. Christopher Nevis, St. Vincent Grenadines, Sao Tome Principe, Senegal, Sierra Leone, Somali, Sudan, Surinam, Suriye, Suudi Arabistan, Tanzanya, Tayvan, Togo, Uganda, Ürdün, Vanuatu, Yeni Zelanda, Zambiya, Zimbabve. "
Bu iki ana kategorinin dışında kalan ülkelerin Türk vatandaşları için öngördüğü vize uygulamaları ise çeşitlilik gösteriyor. Almanya, Avusturya, Azerbaycan, Çin, İsrail, Küba, İsviçre, İtalya, İsveç gibi bazı ülkeler umuma mahsus pasaport sahiplerinden vize isterken, diplomatik, hizmet ve hususi pasaport hamili Türk vatandaşlarına ya hiç vize şartı getirmiyor ya da belli bir süreden sonra ikamet edecek olanlardan vize istiyor.
Hopam.com'un notu: Okuduğunuz haber sitemize 20.06.2006 tarihinde Hayati Akbaş tarafından girilmiştir. Her ne kadar yayın ilkelerimiz doğrultusunda belli bir süzgeçten geçirmiş olsak da haberin yazım kurallarına ve etik teamüllere uygunluğu, içeriğinin doğruluğu ve tarafsızlığı Hopam.com tarafından garanti edilmemektedir. Bununla birlikte, haber metni veya ilgili diğer materyalleri kısmen ya da tamamen kopyalanması, yayımlanması, uyarlanması, çevirisinin yapılması, değiştirilmesi ve başka yayın organlarında paylaşılması söz konusu muhabirin iznine tabidir.
Önemli Notlar:
1. Hopam®.com sayfalarında yayınlanan yazılardaki fikirler, yorumlar ve görüşler, Hopa'da yaşayan insanları, Hopa'nın herhangi bir kamuya ait veya özel bölümünü ya da idari yapısını, herhangi bir etnik/politik gurubu, veya diğer ilgili hiçbir özel/tüzel kişiliğini hiçbir şekilde bağlamamaktadır.
2. Sitemiz rengini doğadan aldığından bünyesinde sürekli evrimsel bir değişim ve dönüşüm hali barındırır.
3. Sitede yayımlanan tüm içerik, kısmen ya da tamamen kopyalanarak başka bir yerde kaynak gösterilerek kullanılabilir. Bunun için gerekli ve yeterli koşul, söz konusu içeriği sitemize ekleyen kullanıcının bu doğrultuda izin vermiş olmasıdır.
4. Üyelerimizin, ekledikleri her türlü içerik hakkında sorumlu olduklarını varsaymaktayız. Takip et: @hopam
Tweetle