Her yıl geleneksel olarak düzenlenen Gemi Mühendisliği Zirvesi için geri sayım başladı. Bu sene 7. ’si yapılacak zirve 26-27 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilecek.
Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Gemi ve Denizcilik Kulübü tarafından her sene geleneksel olarak düzenlenen Gemi Mühendisliği Zirvesi’ne sayılı günler kaldı. Bu sene 7. ’si düzenlenecek Zirve, 26-27 Mart tarihleri arasında YTÜ’nün Beşiktaş Kampüsü Oditoryumu’nda gerçekleştirilecek.
Zirveye, Deniz Ticaret Odası, Gemi Mühendisliği Odası, Savunma Sanayi Başkanlığı, STM Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret A. Ş. Turquoise Yacht, Cemre Tersanesi, Sefine Tersanesi, Kuzey Star Tersanesi, Seft Dizayn ve Mühendislik, Gemak, Türk Loydu, Karadeniz Holding, Gemi San-Der, Karataş Yacht, Damen Shipyard, RMK Marine gibi firmalar ve kuruluşlar katılacak. Ayrıca, askeri projeler, offshore yapılar, yat ve konsept dizayn, mühendislik alanında gelişmeler ve sektörün öğrencilerden beklentileri gibi konular yer alacak.
26 Mart Salı günü başlayacak Zirve’nin açılış konuşmalarının ardından ‘Denizci Türkiye’ oturumu Savunma Sanayi Başkanlığı’ndan Amfibi Gemi Projeleri Müdürü Sayın Necmi Koldaş’ın sunumuyla devam edecek. Oturum STM’nin denizaltı ve torpidolar konulu sunum ile bitecek. Öğle arasından sonra Lloyd’s Register’dan ex-surveyor K. Mustafa Erdoğan ‘Tersanelerde Kalite’ konulu sunumu olacak. İlk günün son oturumunda ise Cemre, Sefine, Seft ve RMK uzman oldukları konular hakkında öğrencileri bilgilendirecek.
27 Mart Çarşamba saat 10. 00’da başlayacak etkinliğin ikinci gününde ‘Gemilerin Klaslanmasının Önemi’ konulu sunumuyla Türk Loydu olacak. Ardından Gemak Tersanesi Genel Müdürü Ozan Bektaş tecrübelerini aktaracak. Öğle arasından önceki oturumda Karadeniz Holding, Kuzeystar Tersanesi ve Gemisander (Gemi Geri Dönüşüm Sanayicileri Derneği) yer alacak. Öğleden sonra Turquise Yacht, şirket kültürü ve mega yatlar hakkında konukları bilgilendirecek. Karataş Yacht ve Damen Shipyard uzman oldukları konular hakkında öğrencileri bilgilendirecek. Prof. Dr. Tamer Yılmaz ‘Mühendislik ve İnovasyon’ konuları hakkında katılımcılara bilgi verecek. Son oturum ise ‘Amatör Denizcilik Eğitimi’ olacak.
Hopam.com'un notu: Okuduğunuz haber sitemize 25.03.2019 tarihinde Hayati Akbaş tarafından girilmiştir. Her ne kadar yayın ilkelerimiz doğrultusunda belli bir süzgeçten geçirmiş olsak da haberin yazım kurallarına ve etik teamüllere uygunluğu, içeriğinin doğruluğu ve tarafsızlığı Hopam.com tarafından garanti edilmemektedir. Bununla birlikte, haber metni veya ilgili diğer materyalleri kısmen ya da tamamen kopyalanması, yayımlanması, uyarlanması, çevirisinin yapılması, değiştirilmesi ve başka yayın organlarında paylaşılması söz konusu muhabirin iznine tabidir.
Önemli Notlar:
1. Hopam®.com sayfalarında yayınlanan yazılardaki fikirler, yorumlar ve görüşler, Hopa'da yaşayan insanları, Hopa'nın herhangi bir kamuya ait veya özel bölümünü ya da idari yapısını, herhangi bir etnik/politik gurubu, veya diğer ilgili hiçbir özel/tüzel kişiliğini hiçbir şekilde bağlamamaktadır.
2. Sitemiz rengini doğadan aldığından bünyesinde sürekli evrimsel bir değişim ve dönüşüm hali barındırır.
3. Sitede yayımlanan tüm içerik, kısmen ya da tamamen kopyalanarak başka bir yerde kaynak gösterilerek kullanılabilir. Bunun için gerekli ve yeterli koşul, söz konusu içeriği sitemize ekleyen kullanıcının bu doğrultuda izin vermiş olmasıdır.
4. Üyelerimizin, ekledikleri her türlü içerik hakkında sorumlu olduklarını varsaymaktayız. Takip et: @hopam
Tweetle