Artvin Valisi Yılmaz Doruk, 26 Ocak Dünya Gümrük Günü dolayısıyla, Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü çalışanlarını makamında kabul etti.
Ziyarete, Kaçkar Gümrük ve Ticaret Bölge Müdür Vekili Osman Göllüce, Sarp Gümrük Muhafaza, Kaçakçılık İstihbarat Müdürü Tahir Demir, Sarp Gümrük Müdürü Mehmet Keske katıldı.
Kaçkar Gümrük Ticaret Bölge Müdür Vekili Osman Göllüce, 26 Ocak Dünya Gümrük Günü’nün tarihine ilişkin bilgiler verdi.
Bölge Müdürü Göllüce, ziyarette yaptığı konuşmada “ 26 Ocak Dünya Gümrük Günü her yıl ayrı bir tema ile kutlanmaktadır. Bu yıl 'Kesintisiz Ticaret, Seyahat ve Taşımacılık için Akıllı Sınırlar' temasıyla kutlanacağını söyledi.
Sarp Sınır Kapısının işleyişi hakkında da bilgi veren Göllüce, 2018 yılında 6 milyon 912 bin 356 yolcunun giriş çıkış yaptığını ifade ederek, “Sarp Sınır Kapısında devam eden modernizasyon çalışmalarında sona gelindi. Önümüzdeki aylarda hizmete almayı planlıyoruz. Gerek yolcu gerekse araç geçişleri daha da hızlı ve konforlu hale gelecektir” dedi.
Ziyaretten duyduğu memnuniyetini dile getiren Vali Doruk ise “ 26 Ocak Dünya Gümrük Günü’nüzü kutluyorum, Gümrük müdürlükleri Türkiye genelinde güzel hizmetler yapan bir kurum, kuruluşumuz. Bu güzel çalışmalarınızı devam ettirmenizi diliyorum, Sağlık içerisinde nice yıllara diyorum, Tüm çalışanlarınıza sağlık içerisinde görev yapmalarını temenni ediyorum. Şimdiden tüm gümrük çalışanlarının gününü kutluyorum ve çalışmalarında başarılar diliyorum. ” dedi.
Dünya Gümrük Günü Ne Zaman Kutlanır?
Dünya Gümrük Günü, Gümrük İşbirliği Konseyi ismiyle kurulan örgütün üye 17 ülke ile ilk toplantısını yaptığı 26 Ocak 1953 tarihinden dolayı her yıl 26 Ocak günü kutlanır. Merkezi Brüksel’de olan konseyin ismi 1994 yılında Dünya Gümrük Örgütü (İngilizce World Customs Organization-WCO, Fransızca ise Organisation Mondiale des Douanes-OMD) değiştirilmiştir. Örgütün resmi dili İngilizce ve Fransızcadır.
Türkiye’nin Gümrüğe Girmesi
Türkiye örgütün kurucu üyeleri arasında olup 29 Ocak 1953 tarih ve 8321 sayılı resmi gazetede yayınlanan anlaşma metni ile dahil olmuştur. Dünya Gümrük Örgütü’nün amacı üye ülkeler ve uluslararası kuruluşlar arasında eşya ticareti ve insan geçişi konusunda mevzuatı en basite indirgeyerek, işbirliği ve eşgüdümü sağlamak için gerekli tedbirleri almaktır. Ülkemizde bu konuda ki çalışmalar Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından yapılmaktadır. Türkiye’den örgüt bünyesinde bir teknik görevli ve bir de teknik ateşe düzeyinde iki kişi çalışmaktadır.
Hopam.com'un notu: Okuduğunuz haber sitemize 24.01.2019 tarihinde Hayati Akbaş tarafından girilmiştir. Her ne kadar yayın ilkelerimiz doğrultusunda belli bir süzgeçten geçirmiş olsak da haberin yazım kurallarına ve etik teamüllere uygunluğu, içeriğinin doğruluğu ve tarafsızlığı Hopam.com tarafından garanti edilmemektedir. Bununla birlikte, haber metni veya ilgili diğer materyalleri kısmen ya da tamamen kopyalanması, yayımlanması, uyarlanması, çevirisinin yapılması, değiştirilmesi ve başka yayın organlarında paylaşılması söz konusu muhabirin iznine tabidir.
Önemli Notlar:
1. Hopam®.com sayfalarında yayınlanan yazılardaki fikirler, yorumlar ve görüşler, Hopa'da yaşayan insanları, Hopa'nın herhangi bir kamuya ait veya özel bölümünü ya da idari yapısını, herhangi bir etnik/politik gurubu, veya diğer ilgili hiçbir özel/tüzel kişiliğini hiçbir şekilde bağlamamaktadır.
2. Sitemiz rengini doğadan aldığından bünyesinde sürekli evrimsel bir değişim ve dönüşüm hali barındırır.
3. Sitede yayımlanan tüm içerik, kısmen ya da tamamen kopyalanarak başka bir yerde kaynak gösterilerek kullanılabilir. Bunun için gerekli ve yeterli koşul, söz konusu içeriği sitemize ekleyen kullanıcının bu doğrultuda izin vermiş olmasıdır.
4. Üyelerimizin, ekledikleri her türlü içerik hakkında sorumlu olduklarını varsaymaktayız. Takip et: @hopam
Tweetle