Ankara´da gerçekleştirilen Eğitimde Fatih Projesi Eğitim Teknolojileri Zirvesine katılan öğretmenlerimizle bir araya gelen Abdulcelil Kahveci, ilde uygulanmakta olan kodlama eğitimleri, robotik uygulamalar ile eğitim-öğretimde kullanılan diğer teknolojik eğitim gereçleri üzerinde öğretmenlerle istişarelerde bulundu.
Eğitimde Teknoloji Zirvesinde birinci gün açılış konuşmalarından sonra atölye çalışmalarına başlandı. Öğretmenler farklı atölyelerde uygulamalı eğitim ve sözlü sunumlara katıldılar. İkinci gün de atölye çalışmalarına devam edildi. Eğitimde teknoloji kullanımı, dijital eğitim dönemi, oyun tabanlı öğrenme atölyesi, robot eğitimi, hologramik eğitim, ahşap şekillendirme makineleri, kodlama ve STEM eğitimi gibi farklı atölye çalışmalarını deneyimlediler. Eğitimde Teknoloji Zirvesine katılan farklı branşlardaki öğretmenler, teknolojiyi kendi branşlarına entegre edebilmelerine yönelik eğitimlerin çok faydalı olduğunu ifade ettiler.
Öğretmenlerle bir araya gelen Abdulcelil Kahveci uygulanmakta olan kodlama eğitimleri, robotik uygulamalar ile okullarda kurulması planlanan maker atölyeleri, kodlama-robotik eğitimleri, STEM uygulamaları, aurdunio uygulamaları, Artırılmış Gerçeklik uygulamaları, yazılım uygulamalarını yaygınlaştırıp bu alanlarda öğretmen ve öğrenci eğitimlerini artırarak devam ettireceklerini ifade etti.
Öğretmenlerin tamamının konuyla ilgili fikir ve önerilerini aktarıldığı toplantıda Kahveci öğretmenlere bu anlamda her türlü desteği vermeye devam edeceklerini belirtti. Abdulcelil Kahveci, sözlerine şöyle devam etti: “Öğrencilerimiz ilgi ve istidatları doğrultusunda doğru bir şekilde yönlendirildiğinde onların hayatta hem daha başarılı hem de daha mutlu bireyler oldukları görülecektir. Bu bağlamda okullarımızı farklı yeteneklere sahip olan öğrencilerimizin bu yeteneklerini geliştirmelerine destek sunacak mekân ve imkanları oluşturmaya çalışmaktayız. Öğrencilerimiz teknolojiyi sürekli tükettiklerinde değil, var olan teknolojiyi kullanarak yeni şeyler üretebilme becerisine kavuştuklarında ve ürettiklerinden haz aldıklarında eminim ki daha da mutlu olacaklardır. ”
Kahveci, özellikle öğretmenlerin mesleki gelişimlerine katkı sunacak hizmet içi eğitim faaliyetlerini, atölye çalışmalarını önemsediklerini dile getirdi.
Toplantıya katılan öğretmenler Ankara´da düzenlenen Eğitimde Teknoloji Zirvesinin kendilerine yeni ufuklar açtığını, söz konusu uygulamaların kurulacak atölye ve hizmet içi eğitim faaliyetleriyle yaygınlaştırılmasın öğrencilere ve dolayısıyla eğitim-öğretim başarısına büyük katkı sağlayacağını ifade ettiler.
Hopam.com'un notu: Okuduğunuz haber sitemize 19.11.2018 tarihinde Hayati Akbaş tarafından girilmiştir. Her ne kadar yayın ilkelerimiz doğrultusunda belli bir süzgeçten geçirmiş olsak da haberin yazım kurallarına ve etik teamüllere uygunluğu, içeriğinin doğruluğu ve tarafsızlığı Hopam.com tarafından garanti edilmemektedir. Bununla birlikte, haber metni veya ilgili diğer materyalleri kısmen ya da tamamen kopyalanması, yayımlanması, uyarlanması, çevirisinin yapılması, değiştirilmesi ve başka yayın organlarında paylaşılması söz konusu muhabirin iznine tabidir.
Önemli Notlar:
1. Hopam®.com sayfalarında yayınlanan yazılardaki fikirler, yorumlar ve görüşler, Hopa'da yaşayan insanları, Hopa'nın herhangi bir kamuya ait veya özel bölümünü ya da idari yapısını, herhangi bir etnik/politik gurubu, veya diğer ilgili hiçbir özel/tüzel kişiliğini hiçbir şekilde bağlamamaktadır.
2. Sitemiz rengini doğadan aldığından bünyesinde sürekli evrimsel bir değişim ve dönüşüm hali barındırır.
3. Sitede yayımlanan tüm içerik, kısmen ya da tamamen kopyalanarak başka bir yerde kaynak gösterilerek kullanılabilir. Bunun için gerekli ve yeterli koşul, söz konusu içeriği sitemize ekleyen kullanıcının bu doğrultuda izin vermiş olmasıdır.
4. Üyelerimizin, ekledikleri her türlü içerik hakkında sorumlu olduklarını varsaymaktayız. Takip et: @hopam
Tweetle