Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle, Artvin Valiliği'ne atanan Yılmaz Doruk, ilçe ziyaretlerine Yusufeli ilçesinden başladı.
Vali Doruk’un ziyareti münasebetiyle, Yusufeli Hükümet Konağı önünde, karşılama töreni yapıldı.
Karşılama törenine, Yusufeli Kaymakamı Eyüp Kaykaç, daire amirleri siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütü temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.
Daha sonra Kaymakamlığı ziyaret eden Vali Doruk, ilçenin mevcut durumu ve sorunları hakkında Kaymakam Eyüp Kaykaç ’tan brifing aldı.
İlçe merkezindeki esnafları ziyaret eden Doruk, ilçede yapımına başlanan Yusufeli Barajı ve HES ile ilçenin kurulacağı yeni yerleşim yerinde incelemelerde bulunarak, DSİ 26. Bölge Müdürü Celal Tokalak’tan detaylı bilgi aldı.
Vali Doruk, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, yapımı tamamlandığında kemer baraj sınıfında 275 metre yüksekliğiyle Türkiye'nin birinci, dünyanın üçüncü en yüksek barajı olacak Yusufeli Barajı ve HES'te yüzde 61 fiziki gerçekleşme sağlandığını ve Türk mühendislik harikası bir proje olduğunu söyledi.
Çoruh Nehri'nin ana kolu üzerindeki kilit barajlardan biri olarak inşa edilen Yusufeli Barajı tamamlandığında 558 megavat kurulu gücüyle yıllık 1 milyar 888 milyon kilovatsaat enerji üreteceğini anımsatan Doruk, barajın yapımı tamamlandığında milli ekonomiye yıllık 450 milyon liralık katkı sağlanacağını ve yaklaşık 650 bin kişinin elektrik ihtiyacının karşılanacağını kaydetti.
Yusufeli Barajı'nın suları altında kalacak ilçenin yeni yerleşim alanının altyapı çalışmaları tamamlanırken bina inşaatlarındaki çalışmalar da aralıksız devam edildiğini ifade eden Doruk, “Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen genel altyapı çalışmaları sonucunda ortaya çıkan ilave ve ek alanın imar planı tadilatı çalışmaları TOKİ Başkanlığı’nca yürütülmekte olup, çalışmalar aralıksız devam etmektedir. Yeni yerleşim yerinde bugüne kadar toplam 17 milyon m3 kazı yapılmıştır. Proje kapsamında eni yerleşim yerinde, binalar da hızla inşa ediliyor.
Vali Doruk, ilçe ziyaretinin ardından il merkezine gelirken Artvin-Yusufeli karayolu üzerinde bulunan ve Deriner Barajı suları altında kalmaktan kurtarılarak yeni yerine inşa edilen tarihi Zeytinlik Camisi'ni ziyaret etti.
Caminin çevresini ve iç kısmını gezdikten sonra yeniden inşa edilen ve yapımı tamamlandığında görsel mimarisi ve manzarasıyla turizme büyük katkı sunacak Zeytinlik Köyünde sürdürülen konut yapım alanında sürdürülen çalışmaları inceledi.
Hopam.com'un notu: Okuduğunuz haber sitemize 19.11.2018 tarihinde Hayati Akbaş tarafından girilmiştir. Her ne kadar yayın ilkelerimiz doğrultusunda belli bir süzgeçten geçirmiş olsak da haberin yazım kurallarına ve etik teamüllere uygunluğu, içeriğinin doğruluğu ve tarafsızlığı Hopam.com tarafından garanti edilmemektedir. Bununla birlikte, haber metni veya ilgili diğer materyalleri kısmen ya da tamamen kopyalanması, yayımlanması, uyarlanması, çevirisinin yapılması, değiştirilmesi ve başka yayın organlarında paylaşılması söz konusu muhabirin iznine tabidir.
Önemli Notlar:
1. Hopam®.com sayfalarında yayınlanan yazılardaki fikirler, yorumlar ve görüşler, Hopa'da yaşayan insanları, Hopa'nın herhangi bir kamuya ait veya özel bölümünü ya da idari yapısını, herhangi bir etnik/politik gurubu, veya diğer ilgili hiçbir özel/tüzel kişiliğini hiçbir şekilde bağlamamaktadır.
2. Sitemiz rengini doğadan aldığından bünyesinde sürekli evrimsel bir değişim ve dönüşüm hali barındırır.
3. Sitede yayımlanan tüm içerik, kısmen ya da tamamen kopyalanarak başka bir yerde kaynak gösterilerek kullanılabilir. Bunun için gerekli ve yeterli koşul, söz konusu içeriği sitemize ekleyen kullanıcının bu doğrultuda izin vermiş olmasıdır.
4. Üyelerimizin, ekledikleri her türlü içerik hakkında sorumlu olduklarını varsaymaktayız. Takip et: @hopam
Tweetle