LÖSEV Lösemili çocukların yaşam mücadelesine destek olmak amacıyla 2-8 Kasım tarihleri arasında “Maskeni Tak Çocuklarımıza umut ol” düşüncesiyle bir kampanya başlattı.
LÖSEV yayınladığı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Lösemi (kan kanseri), 20 yıl önce Türk filmlerinin amansız hastalığıydı, Tarık Akan’ın “Canım Kardeşim” filminde de olduğu gibi sonu ölümle biterdi. Çocukluk çağındaki kanser vakalarının %35'ini oluşturan lösemi, görülme sıklığı açısından birinci sırada. Üstelik ülkemizde hızla yaygınlaşan kanser nedeniyle lösemi 1 yaş altındaki çocuklarda da çokça görülmeye başlandı.
LÖSEV olarak 20 yıldır yaptığımız çalışmalarla anlattığımız gibi lösemi tedavi edilebilir, çocuklarımız iyileşebilir. Ancak sağlıklı beslenmeleri, iyi koşullarda yaşamaları ve mutlu olmaları halinde… Oysaki lösemili çocuklarımız enfeksiyon kapmamak için taktıkları maske, dökülen saçları nedeniyle okullarında, sosyal ortamlarda dışlanıyorlar, moralleri bozuluyor.
LÖSEV olarak bu duruma dikkat çekmek için Lösemili Çocuklar Haftası’nda bir kampanya başlatıyoruz. 2 Kasım’da tüm yurttaşlarımızı “Maskeni tak, lösemili çocuklara umut ol!” diyerek maskeli fotoğraflarını sosyal medyada paylaşmaya çağırıyoruz. Unutmamak gerekir ki lösemi her çocuğun başına gelebilecek bir hastalık. Bu konuda kamuoyunu bilinçlendirmek, farkındalık yaratmak amacındayız.
Lösemili çocuklarımıza bu zorlu yaşam mücadelelerinde destek olmak, onların minik yüreklerine sevinç ve umut vermek için 2 Kasım’daki “Maskeni tak, lösemili çocuklara umut ol!” kampanyamıza ekranlarınızda, sayfalarınızda yer vermenizi, sesimizin daha güçlü çıkması için yardımcı olmanızı rica ediyoruz.
“Lösemili çocuklar enfeksiyondan korunmak için maske takıyorlar, hayata tutunmaya çalışıyorlar. Bu yaşam mücadelesinde onların yanında olalım. Siz de maskenizi takıp, sosyal medyada @losev1998’i etiketleyerek paylaşın. Lösemili çocuklara umut olun” mesajımızı yaygınlaştırır mısınız?
Çocuklarımızın sağlıklı ve mutlu bireyler olarak yaşaması için vereceğiniz bu kıymetli katkı için şimdiden çok teşekkür ederiz. Sevgi ve Saygılarımızla.
Hopam.com'un notu: Okuduğunuz haber sitemize 03.11.2018 tarihinde Hayati Akbaş tarafından girilmiştir. Her ne kadar yayın ilkelerimiz doğrultusunda belli bir süzgeçten geçirmiş olsak da haberin yazım kurallarına ve etik teamüllere uygunluğu, içeriğinin doğruluğu ve tarafsızlığı Hopam.com tarafından garanti edilmemektedir. Bununla birlikte, haber metni veya ilgili diğer materyalleri kısmen ya da tamamen kopyalanması, yayımlanması, uyarlanması, çevirisinin yapılması, değiştirilmesi ve başka yayın organlarında paylaşılması söz konusu muhabirin iznine tabidir.
Önemli Notlar:
1. Hopam®.com sayfalarında yayınlanan yazılardaki fikirler, yorumlar ve görüşler, Hopa'da yaşayan insanları, Hopa'nın herhangi bir kamuya ait veya özel bölümünü ya da idari yapısını, herhangi bir etnik/politik gurubu, veya diğer ilgili hiçbir özel/tüzel kişiliğini hiçbir şekilde bağlamamaktadır.
2. Sitemiz rengini doğadan aldığından bünyesinde sürekli evrimsel bir değişim ve dönüşüm hali barındırır.
3. Sitede yayımlanan tüm içerik, kısmen ya da tamamen kopyalanarak başka bir yerde kaynak gösterilerek kullanılabilir. Bunun için gerekli ve yeterli koşul, söz konusu içeriği sitemize ekleyen kullanıcının bu doğrultuda izin vermiş olmasıdır.
4. Üyelerimizin, ekledikleri her türlü içerik hakkında sorumlu olduklarını varsaymaktayız. Takip et: @hopam
Tweetle