Artvin Valisi Ömer Doğanay, Borçka ilçesine bağlı ve Gürcistan sınırında bulunan Camili Bölgesindeki (Macahel) 6 köyün muhtarlarını kabul ederek, arılı kovan dağıtımı konusundaki taleplerini dinledi.
Camili Köyü Muhtarı Altan Gülbin, ziyarette, Camili Havzası'nın UNESCO tarafından 2005 yılında "biyosfer rezerv alanı" ilan edildiğini söyledi.
Camili Havzası'nın dünyanın üç önemli arı ırkından biri olan Kafkas Arısı'nın gen merkezi olduğuna söyledi.
Türkiye'nin ilk biyosfer rezerv alanı olan ve 25 bin 395 hektardan oluşan Camili biyosfer rezerv alanında 23'ü endemik 990 bitki türü yayılış gösteriyor. Bölgede saf Kafkas arısından bal üretildiğini ve her geçen yıl üretici ve arı kolonisi sayısında artış olduğunu söyledi. Geçen yıl son yılların en yüksek bal rekoltesini aldıklarını söyledi” dedi.
Muhtar Gülbin, Camili bölgesine önümüzdeki Mayıs ayında dağıtılacak olan yaklaşık 1200 arılı kovanın bölgesinin iklim şartlarından dolayı Ağustos ayında dağıtılmasını talebinde bulundu.
Ayrıca köy muhtarları arıcılık başta olmak üzere köylerinde yaşadıkları bazı sorunların çözümüne yönelik olarak Vali Doğanay’dan yardım istedi.
-Bölgede arıcılık daha da geliştirilecek
Ziyaretten duyduğu memnuniyetini dile getiren Vali Doğanay ise, Camili Havzası’nın doğal ormanlarının yanı sıra endemik zengin bitki çeşitliliğiyle arıcılığa son derece uygun olduğunu söyledi.
Valilik olarak arıcılıkla geçimini sağlayan üreticilere her türlü teknik ve maddi destek verdiklerini Camili ’de ve il genelinde arıcılığı geliştirmek için büyük çaba sarf ettiklerini söyledi.
Öte yandan koruma altında bulunan bölgede 83 arıcı işletmesinde 4 bin 550 adet aktif arılı kovan bulunuyor.
Hopam.com'un notu: Okuduğunuz haber sitemize 15.02.2018 tarihinde Hayati Akbaş tarafından girilmiştir. Her ne kadar yayın ilkelerimiz doğrultusunda belli bir süzgeçten geçirmiş olsak da haberin yazım kurallarına ve etik teamüllere uygunluğu, içeriğinin doğruluğu ve tarafsızlığı Hopam.com tarafından garanti edilmemektedir. Bununla birlikte, haber metni veya ilgili diğer materyalleri kısmen ya da tamamen kopyalanması, yayımlanması, uyarlanması, çevirisinin yapılması, değiştirilmesi ve başka yayın organlarında paylaşılması söz konusu muhabirin iznine tabidir.
Önemli Notlar:
1. Hopam®.com sayfalarında yayınlanan yazılardaki fikirler, yorumlar ve görüşler, Hopa'da yaşayan insanları, Hopa'nın herhangi bir kamuya ait veya özel bölümünü ya da idari yapısını, herhangi bir etnik/politik gurubu, veya diğer ilgili hiçbir özel/tüzel kişiliğini hiçbir şekilde bağlamamaktadır.
2. Sitemiz rengini doğadan aldığından bünyesinde sürekli evrimsel bir değişim ve dönüşüm hali barındırır.
3. Sitede yayımlanan tüm içerik, kısmen ya da tamamen kopyalanarak başka bir yerde kaynak gösterilerek kullanılabilir. Bunun için gerekli ve yeterli koşul, söz konusu içeriği sitemize ekleyen kullanıcının bu doğrultuda izin vermiş olmasıdır.
4. Üyelerimizin, ekledikleri her türlü içerik hakkında sorumlu olduklarını varsaymaktayız. Takip et: @hopam
Tweetle