Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) Mali Destek Programı bilgilendirme toplantısı yapıldı.
Artvin Valisi Ömer Doğanay’ın başkanlığında, Valilik Çoruh Toplantı Salonunda düzenlenen toplantıya, DOKA Genel Sekreter Vekili Onur Adıyaman, ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları, DOKA Artvin Yatırım Destek Ofisi Uzmanı Berna Kiriş Turna ile kamu kurum ve kuruluşlarının amirleri katıldı.
Artvin Valisi Ömer Doğanay, burada yaptığı konuşmada, DOKA ve DOKAP’ın sağladığı fırsatı en iyi şekilde değerlendirilerek kente güzel hizmetler kazandırılabileceğini söyledi.
DOKA Genel Sekreter Vekili Onur Adıyaman ise, programın amacının bölgede yaşanabilir mekânlar ve sürdürülebilir bir çevre oluşturulması vizyonuyla doğal, tarihi ve kültürel dokuya sahip alanların birer çekim merkezi olarak değerlendirilmesi ve bu alanlardan turizm amaçlı yararlanılabilmesinin sağlanması olduğunu söyledi.
DOKA uzmanları Nuray Efendioğlu ile Burhan Yazısı programın hibe miktarları ile proje süreleri hakkında katılımcıları detaylı olarak bilgilendirdi.
Uzman Efendioğlu sunumunda, kamu kurumları ve kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarına yönelik mali destek projesinin toplam 12 milyon olduğunubelirterek, şunları söyledi:“Asgari 300 bin, azami 1. 5 milyon lira hibe desteği sağlanacak. Ajansın faaliyet gösterdiği Artvin, Giresun, Gümüşhane, Ordu, Rize ve Trabzon illerine kayıtlı olan veya bu bölgelerde faaliyet gösteren kamu kurumları ve kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları başvurabilirler” diye konuştu.
Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığının (DOKAP) “Yeşil Yol” güzergâhındaki kültür-turizm altyapı yatırımlarının desteklenmesi mali destek programı hakkında bilgi veren Efendioğlu, ” Programın amacı, bölgenin kültür ve turizm potansiyelini harekete geçirerek, bölgedeki ekonomik ve sosyal kalkınmaya katkı sağlamaktır. DOKAP bölgesi illerinin “Yeşil Yol” güzergâhı öncelikli olacak şekilde ve Doğu Karadeniz Turizm Master Planında belirtilen önerilere uygun olarak doğal yapısının ve kaynaklarının korunması, tarihi, doğal ve kültürel potansiyelin harekete geçirilmesi, sürdürülebilir turizm altyapısının ortaya çıkarılması ve bölgenin turistik cazibe merkezi haline getirilmesine katkıda bulunulmasıdır. Projenin toplam bütçesi 5 milyon 175 bin lira olup asgari 150 bin lira azami ise 862 bin 500 liradır”
Programlarla ilgili olarak detaylı bilgilendirmelerin DOKA ve DOKAP’ın resmi internet sitelerinde yayınladığı belirtilen toplantı, katılımcıların sorularının yanıtlandırılmasıyla sona erdi.
Hopam.com'un notu: Okuduğunuz haber sitemize 04.01.2018 tarihinde Hayati Akbaş tarafından girilmiştir. Her ne kadar yayın ilkelerimiz doğrultusunda belli bir süzgeçten geçirmiş olsak da haberin yazım kurallarına ve etik teamüllere uygunluğu, içeriğinin doğruluğu ve tarafsızlığı Hopam.com tarafından garanti edilmemektedir. Bununla birlikte, haber metni veya ilgili diğer materyalleri kısmen ya da tamamen kopyalanması, yayımlanması, uyarlanması, çevirisinin yapılması, değiştirilmesi ve başka yayın organlarında paylaşılması söz konusu muhabirin iznine tabidir.
Önemli Notlar:
1. Hopam®.com sayfalarında yayınlanan yazılardaki fikirler, yorumlar ve görüşler, Hopa'da yaşayan insanları, Hopa'nın herhangi bir kamuya ait veya özel bölümünü ya da idari yapısını, herhangi bir etnik/politik gurubu, veya diğer ilgili hiçbir özel/tüzel kişiliğini hiçbir şekilde bağlamamaktadır.
2. Sitemiz rengini doğadan aldığından bünyesinde sürekli evrimsel bir değişim ve dönüşüm hali barındırır.
3. Sitede yayımlanan tüm içerik, kısmen ya da tamamen kopyalanarak başka bir yerde kaynak gösterilerek kullanılabilir. Bunun için gerekli ve yeterli koşul, söz konusu içeriği sitemize ekleyen kullanıcının bu doğrultuda izin vermiş olmasıdır.
4. Üyelerimizin, ekledikleri her türlü içerik hakkında sorumlu olduklarını varsaymaktayız. Takip et: @hopam
Tweetle