CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, Samsun-Batum demiryolu hakkında basın açıklaması yaparak, Samsun-Batum Demiryolu’nun ufukta görünmediğini açıkladı.
CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu’nun konuyla ilgili basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi: “Karadeniz Bölgesi’nin kalkınması için önemi büyük olan Samsun-Batum demiryolu uzunca bir süredir bölge halkı, sivil toplum kuruluşları tarafından gerçekleştirilmesi istenen bir projedir. Bölgeye ciddi katkıları olacak bu proje ile ekonomik büyüme ve gelişme sağlanacağı gibi Karadeniz Bölgesi’nin birçok alanda da derdine deva olacaktır.
Bu kapsamda, 3 Kasım 2017 tarihinde TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı bütçesi görüşmelerinde Sayın Bakan Ahmet Arslan’a Samsun-Batum demiryoluyla ilgili bir çalışmanız var mıdır? sorusunu yöneltmiştim. 7 Aralık 2017 tarihinde Bakanlık tarafından tarafıma yazılı olarak verilen yanıtta Orta Vadeli Planda Samsun-Batum arasında demiryolu projesi yer almamaktadır denilmiştir.
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından yapılan açıklamalarda demiryolunun ulaşım içerisindeki payının arttırılacağı belirtilmiş olsa da, Bakanlığın ne yatırımlarında ne de çalışmalarında Samsun-Batum demiryolunun adı dahi geçmemektedir. Uzunca bir süredir bölge kamuoyu tarafından talep edilen proje ile ilgili olarak, 2014 yılında Rize Ticaret ve Sanayi Odası ve Rize Ticaret Borsası Başkanları Batum-Rize demiryolu hattının hayata geçirileceğini açıklamış, 2016 yılında Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu da Karadeniz sahilinde Samsun’dan Batum’a uzanan bir demiryolu hattının acil olarak yapılması gerektiğine vurgu yapmıştır. Geçtiğimiz günlerde yeniden gündeme gelen proje Ordu Ticaret ve Sanayi Odası ve Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanları tarafından Karadeniz ve Kafkasya bölgesinin geleceği açısından önemli bir proje olduğu vurgulanarak, Samsun-Sarp güzergahının Hopa'dan Batum Demiryolu aracılığıyla yakın zamanda açılışı yapılan Kars-Tiflis-Bakü hattına bağlanması ve tüm Kafkasya ile eski Sovyetler Birliği ülkeleri ve Uzak Doğu'ya ulaşması gerektiğini dile getirilmiştir.
Çay ve fındık ile geçimini sağlamaya çalışan Karadeniz Bölgesi için turizmin geliştirilmesi konusunda önemli adımlar atılmaktadır. Samsun-Batum demiryolunun hayata geçirilmesi turizm açısından da büyük önem arz etmektedir. Karadeniz Bölgesi’nin kalkındırılması konusunda samimi iseniz Samsun-Batum demiryolu projesinin bir an önce hayata geçirilmesi konusunda bir kez daha çağrı yapıyor, 2018 yatırım programına projenin dahil edilmesi yönünde adım atılmasını bekliyoruz”.
Hopam.com'un notu: Okuduğunuz haber sitemize 16.12.2017 tarihinde Hayati Akbaş tarafından girilmiştir. Her ne kadar yayın ilkelerimiz doğrultusunda belli bir süzgeçten geçirmiş olsak da haberin yazım kurallarına ve etik teamüllere uygunluğu, içeriğinin doğruluğu ve tarafsızlığı Hopam.com tarafından garanti edilmemektedir. Bununla birlikte, haber metni veya ilgili diğer materyalleri kısmen ya da tamamen kopyalanması, yayımlanması, uyarlanması, çevirisinin yapılması, değiştirilmesi ve başka yayın organlarında paylaşılması söz konusu muhabirin iznine tabidir.
Önemli Notlar:
1. Hopam®.com sayfalarında yayınlanan yazılardaki fikirler, yorumlar ve görüşler, Hopa'da yaşayan insanları, Hopa'nın herhangi bir kamuya ait veya özel bölümünü ya da idari yapısını, herhangi bir etnik/politik gurubu, veya diğer ilgili hiçbir özel/tüzel kişiliğini hiçbir şekilde bağlamamaktadır.
2. Sitemiz rengini doğadan aldığından bünyesinde sürekli evrimsel bir değişim ve dönüşüm hali barındırır.
3. Sitede yayımlanan tüm içerik, kısmen ya da tamamen kopyalanarak başka bir yerde kaynak gösterilerek kullanılabilir. Bunun için gerekli ve yeterli koşul, söz konusu içeriği sitemize ekleyen kullanıcının bu doğrultuda izin vermiş olmasıdır.
4. Üyelerimizin, ekledikleri her türlü içerik hakkında sorumlu olduklarını varsaymaktayız. Takip et: @hopam
Tweetle