-"Doğu Karadeniz Kuşları" Kitabı tanıtım etkinliği, Doğa Koruma ve Milli Parklar 12. Bölge Müdürlüğü / Trabzon Şube Müdürlüğü organizatörlüğü ve ev sahipliğinde Ortahisar Belediyesi çok amaçlı toplantı salonunda gerçekleştirilen kitap tanıtım toplantısını yapıldı.
Toplantıya, KTÜ Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gürsel Çolakoğlu, Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi, Trabzon Orman Bölge Müdürü Mümin Döngez, Bölge Müdürümüz Ahmet Usta, DKMP 6. Bölge Müdürü Rıza Kamil, 12. Bölge Müdür Yardımcıları Cüneyt Aloğlu ve Murat Kefelioğlu ile çok sayıda davetli katıldı.
Çok sayıda doğa fotoğrafçısının gönüllü katkılarının yanı sıra kitaptaki yazarların 10 yıllık bilgi ve birikiminin harmanlandığı Doğu Karadeniz Kuşları kitabı; 12. Bölge Müdürlüğü sorumluluk alanında bulunan Artvin, Giresun, Gümüşhane, Rize ve Trabzon illerinin yerli ve göçmen kuşlarının habitatı ve bölgedeki yayılışı ile tanıtıcı tür özelliklerini anlatan bir eser olup Trabzon Şube Müdürlüğünce düzenlenen etkinlikle tanıtımı gerçekleştirildi.
Bu kitap, Türkiye’de Kızılbaşlı Kiraz kuşu “Çinte”nin ilk ve tek kaydı gibi Kuzey Kamışçını, Sarı kaşlı Çıvgın, Küçük Mukallit, Sibirya Kazı, Dağ Horozu dahil Doğu Karadeniz’den 338 kuş türünün kısa tanımları, dağılım haritaları ve aylık dağılım grafikleri, habitat bilgileri ile bölge için bir ilk oldu.
Bölge Müdürlüğü desteği ve Trabzon Şube Müdürlüğükoordinesinde, Prof. Dr. Ahmet Karataş, Hakan Kahraman, Taner Şeremet ve Birol Hatinoğlu’nun gönüllü katkılarıyla oluşan bu eser; iyi bir kaynak niteliğinde olup, amatör ve profesyonel kuş gözlemcileri için de faydalı olacak.
Tanıtım etkinliğimizde “Doğu Karadeniz Kuşları” kitabında emeği olan Prof. Dr. Ahmet Karataş’a plaketini Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi, Hakan Kahraman’a plaketini KTÜ Orman Fakültesi Dekanı Prof Dr. Gürsel Çolakoğlu, Birol Hatinoğlu’na plaketini 12. Bölge Müdürü Ahmet Usta ve Taner Şeremet’e plaketini Trabzon Orman Bölge Müdürü Mümin Döngez takdim etti.
Tabiatı korumak onu sevmekle başlar. Bölgemizdeki kuşları tanıtmak, onları önemsemek ve sevmek, yaşam alanlarını korumak, insanların doğaya olan ilgisini arttırmak ve bu değerlerimizi gelecek nesillere aktarmak için tabiatın korunmasına gönül veren, destek ve katkısını esirgemeyen kişi ve kurumlarla birlikte çalışmalarımız devam edecek.
Hopam.com'un notu: Okuduğunuz haber sitemize 13.12.2017 tarihinde Hayati Akbaş tarafından girilmiştir. Her ne kadar yayın ilkelerimiz doğrultusunda belli bir süzgeçten geçirmiş olsak da haberin yazım kurallarına ve etik teamüllere uygunluğu, içeriğinin doğruluğu ve tarafsızlığı Hopam.com tarafından garanti edilmemektedir. Bununla birlikte, haber metni veya ilgili diğer materyalleri kısmen ya da tamamen kopyalanması, yayımlanması, uyarlanması, çevirisinin yapılması, değiştirilmesi ve başka yayın organlarında paylaşılması söz konusu muhabirin iznine tabidir.
Önemli Notlar:
1. Hopam®.com sayfalarında yayınlanan yazılardaki fikirler, yorumlar ve görüşler, Hopa'da yaşayan insanları, Hopa'nın herhangi bir kamuya ait veya özel bölümünü ya da idari yapısını, herhangi bir etnik/politik gurubu, veya diğer ilgili hiçbir özel/tüzel kişiliğini hiçbir şekilde bağlamamaktadır.
2. Sitemiz rengini doğadan aldığından bünyesinde sürekli evrimsel bir değişim ve dönüşüm hali barındırır.
3. Sitede yayımlanan tüm içerik, kısmen ya da tamamen kopyalanarak başka bir yerde kaynak gösterilerek kullanılabilir. Bunun için gerekli ve yeterli koşul, söz konusu içeriği sitemize ekleyen kullanıcının bu doğrultuda izin vermiş olmasıdır.
4. Üyelerimizin, ekledikleri her türlü içerik hakkında sorumlu olduklarını varsaymaktayız. Takip et: @hopam
Tweetle