ÇAYKUR’un 2015 yılı hesaplarının ibraz edildiği KİT alt komisyon toplantısı gerçekleştirildi.
Başkan Bursa Milletvekili Zekeriya Birkan, Başkan Vekili Malatya Milletvekili Mustafa Şahin üyeler İstanbul Milletvekilleri Hasan Turan, Halis Dalkılıç ve Hurşit Yıldırım, Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Akyürek, Denizli Milletvekili Melike Basmacı ve Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Sayıştay, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı ve Hazine Müsteşarlığı temsilcilerinden oluşan KİT Alt Komisyonu ÇAYKUR Genel Müdürlüğü Kütüphane Salonunda toplanarak ÇAYKUR’un 2015 yılı hesaplarını inceledi.
Toplantı öncesi bir açıklama yapan Komisyon Başkanı AK Parti Bursa Milletvekili Zekeriya Birkan: "Çayların deniz, dere kenarlarına döküldüğü dönemleri biliyoruz. Hamdolsun artık öyle değil. Üretici verdiği çayın parasını kısa vadede alıyor" dedi.
Başkan Zekeriya Birkan, çayın bölge için çok önemli olduğuna dikkati çekerek, "Ben de bu bölgenin çocuğuyum. Çayın önemini bilen birisiyim. Çay Rize'de, Artvin'de, Trabzon ve Giresun'da her şey. Binlerce vatandaşımızın geçim kaynağı. Biz bunun bilincindeyiz. “ dedi.
ÇAYKUR ÇOK ÖNEMLİ BİR KURUM
ÇAYKUR'un da piyasa için çok önemli bir kurum olduğunu belirten Birkan: “ÇAYKUR çok önemli bir kurumumuz çünkü piyasayı regüle ediyor. Vatandaşlarımızın üretmiş olduğu çayların Türkiye ve yurt dışına ihraç ederek diğer vatandaşlarımıza ve insanlara ulaşmasındaki en önemli kurum. ÇAYKUR, tarihi bir kurum. Ben burada ÇAYKUR’un kuruluşunu sağlayan, bölgemize çayı getiren ve bu kuruma hizmet eden herkesi rahmetle, minnetle ve şükranla anıyorum. Amacımız sadece denetim değil, ÇAYKUR'un performansını, gelecek projeksiyonlarını da öğrenmek istiyoruz. Çünkü ÇAYKUR'un başarısı hepimizin başarısı. ÇAYKUR'u yakından takip ediyoruz. Artık ÇAYKUR eskisi gibi değil. Son yıllarda sadece çay alımı, çay paralarının zamanında ödenmesi değil, ben eski yılları da biliyorum çayların deniz, dere kenarlarına döküldüğü dönemleri biliyoruz. Hamdolsun artık öyle değil o günler geride kaldı. Üretici verdiği çayın parasını kısa vadede alıyor.
DİDİ BİZİM YERLİ İÇECEĞİMİZ
ÇAYKUR’un sadece çayda değil, çayın türevleri ile ilgili de büyük bir piyasa oluşturmuş durumda diyen Birkan: “Didi bizim yerli içeceğimiz. Ayrıca ÇAYLA çay evleri ve çayın birçok aromalı çeşitleriyle yerini alıyor. İnşallah ÇAYKUR'u daha iyi yerlerde görmek istiyoruz. ÇAYKUR ne kadar iyi olursa bölgedeki üreticinin cebine o kadar fazla para girecek, bizler de daha lezzetli ve demli çaylar içeceğiz. " dedi.
Basına kapalı olarak yapılan toplantının ikinci kısmında ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu kurumun çalışmaları hakkında bilgi verdi.
Hopam.com'un notu: Okuduğunuz haber sitemize 10.11.2017 tarihinde Hayati Akbaş tarafından girilmiştir. Her ne kadar yayın ilkelerimiz doğrultusunda belli bir süzgeçten geçirmiş olsak da haberin yazım kurallarına ve etik teamüllere uygunluğu, içeriğinin doğruluğu ve tarafsızlığı Hopam.com tarafından garanti edilmemektedir. Bununla birlikte, haber metni veya ilgili diğer materyalleri kısmen ya da tamamen kopyalanması, yayımlanması, uyarlanması, çevirisinin yapılması, değiştirilmesi ve başka yayın organlarında paylaşılması söz konusu muhabirin iznine tabidir.
Önemli Notlar:
1. Hopam®.com sayfalarında yayınlanan yazılardaki fikirler, yorumlar ve görüşler, Hopa'da yaşayan insanları, Hopa'nın herhangi bir kamuya ait veya özel bölümünü ya da idari yapısını, herhangi bir etnik/politik gurubu, veya diğer ilgili hiçbir özel/tüzel kişiliğini hiçbir şekilde bağlamamaktadır.
2. Sitemiz rengini doğadan aldığından bünyesinde sürekli evrimsel bir değişim ve dönüşüm hali barındırır.
3. Sitede yayımlanan tüm içerik, kısmen ya da tamamen kopyalanarak başka bir yerde kaynak gösterilerek kullanılabilir. Bunun için gerekli ve yeterli koşul, söz konusu içeriği sitemize ekleyen kullanıcının bu doğrultuda izin vermiş olmasıdır.
4. Üyelerimizin, ekledikleri her türlü içerik hakkında sorumlu olduklarını varsaymaktayız. Takip et: @hopam
Tweetle