Artvin’in Murgul ilçesinde bulunan ve adeta bir doğa harikası olan Deliklikaya, görenleri hayrete düşürüyor. Henüz saklı bir cennet olan ve doğası bozulmayan Deliklikaya, turizmde ilimizin en önemli değerlerinden biri olmaya aday konumunda.
Burası İsviçre değil Artvin. Adeta doğa cennetini andıran Artvin’in Murgul ilçesine bağlı Başköy’de bulunan Deliklikaya’yı görenler şaşkınlıklarını gizleyemiyorlar.
Arkeolog Oktay Hacıoğlu bölge ziyaretinde edindiği gözlemlerini paylaştı. Hacıoğlu Tortul kayaç üzerinde bulunan akarsuyunun kayaç içinde bulunan kireç ve kil taşının suyla aşınmasıyla ortaya 4 metre yarıçaplı doğal bir deliğin oluşmasını sağladığını ve bu delikten akan 7 metre boyunda bir şelalenin meydana geldiğini belirti.
Öte yandan DOKA’ya ( Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı) sunulan ve değerlendirme aşamasında olan proje şayet onaylanırsa, alana 6 adet üstü kapalı kamelya, çocuk oyun parkı, mescit, WC, çeşme inşa edilecek. Ayrıca Başköy şelalesine 1000 metre yürüyüş yolu ve bu yürüyüş yolu üzerinde mini köprüler ve bazı noktalara da merdivenler yapılacak.
Arkeolog Oktay Hacıoğlu Deliklikaya’nın yapılacak proje ile turizme kazandırılması ile birlikte Gerek Artvin gerekse Karadeniz turizmine çok büyük katkılar yapacağını da ifade etti.
Bu manzaranın tadına doyulmuyor
Artvin’in Murgul ilçesindeki Deliklikaya her günler onlarca kişiyi ağırlıyor. Özellikle yaz aylarında ortaya çıkan şelale büyük ilgi görüyor. Bu doyumsuz manzarayı görmeye gelen yerli ve yabancı turistler Deliklikaya’nın ününü tüm Dünya’ya duyurmaya başladılar. Deliklikaya, meraklılarını ağırlamaya devam ederken, bu bölgeyi görmeye gelenler bir kez daha gelmek için adeta can atıyorlar. Deliklikaya’da yapılan en güzel etkinliklerden biri de şelalenin altına girerek yazın bunaltıcı sıcağında serinlemenin keyfine varmak.
Murgul Deliklikaya bu yıl bir önceki yıla göre daha fazla turist ağırlarken, gelecek yıl yaz aylarında bu güzel doğa harikasını görmek için çok daha fazla yerli ve yabancı turistin gelmesi bekleniyor.
Deliklikaya için yapılması gereken tek şey ise doğasını bozmadan gelen yerli ve yabancı turistleri ağırlayabilecek konaklama mekânlarının yapılması olarak görülüyor.
Hopam.com'un notu: Okuduğunuz haber sitemize 20.09.2016 tarihinde Hayati Akbaş tarafından girilmiştir. Her ne kadar yayın ilkelerimiz doğrultusunda belli bir süzgeçten geçirmiş olsak da haberin yazım kurallarına ve etik teamüllere uygunluğu, içeriğinin doğruluğu ve tarafsızlığı Hopam.com tarafından garanti edilmemektedir. Bununla birlikte, haber metni veya ilgili diğer materyalleri kısmen ya da tamamen kopyalanması, yayımlanması, uyarlanması, çevirisinin yapılması, değiştirilmesi ve başka yayın organlarında paylaşılması söz konusu muhabirin iznine tabidir.
Önemli Notlar:
1. Hopam®.com sayfalarında yayınlanan yazılardaki fikirler, yorumlar ve görüşler, Hopa'da yaşayan insanları, Hopa'nın herhangi bir kamuya ait veya özel bölümünü ya da idari yapısını, herhangi bir etnik/politik gurubu, veya diğer ilgili hiçbir özel/tüzel kişiliğini hiçbir şekilde bağlamamaktadır.
2. Sitemiz rengini doğadan aldığından bünyesinde sürekli evrimsel bir değişim ve dönüşüm hali barındırır.
3. Sitede yayımlanan tüm içerik, kısmen ya da tamamen kopyalanarak başka bir yerde kaynak gösterilerek kullanılabilir. Bunun için gerekli ve yeterli koşul, söz konusu içeriği sitemize ekleyen kullanıcının bu doğrultuda izin vermiş olmasıdır.
4. Üyelerimizin, ekledikleri her türlü içerik hakkında sorumlu olduklarını varsaymaktayız. Takip et: @hopam
Tweetle