Su ürünleri yetiştiriciliğinin desteklenmesi kapsamında destekleme usul ve esaslarını belirleyen "Su Ürünleri Yetiştiriciliği Destekleme Tebliği” 3 Ağustos 2016 tarihli Resmi Gazete ‘de yayımlanarak, 1 Ocak 2016'dan geçerli olmak üzere yürürlüğe girmesinin ardından Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü “Su Ürünleri Bilgilendirme Toplantısı” nı yaptı.
Tebliğin yayımlanması dolayısıyla su ürünleri yetiştiriciliğin yoğun olduğu Borçka İlçesinde Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Dursun Okur, Su Ürünleri Yetiştiricileri Birliği Başkanı, İl/İlçe Müdürlüğü personelleri ve İlimiz su ürünleri yetiştiricilik kapasitesinin yüzde 90’nını karşılayan ağ kafes tesisi sahiplerinin katılımıyla toplantı düzenlendi.
İl Müdürü Dursun Okur açılış konuşmasında; “Su ürünleri sektörü tarımsal üretimin lokomotifi olmaya adaydır. İlimiz tarımsal üretim olarak sınırlı kapasiteye sahiptir. Üretim kaynaklarımızı aktif kullanmak ve özellikle alternatif üretimi arttırmak zorundayız. Artvin’de tamamlanan ve inşaatı devam eden barajlarla önemli miktarda tarım arazisi su altında kalmış fakat büyük bir su ürünleri üretim potansiyeli ortaya çıkmıştır. Hali hazırda yaklaşık 3500 ton/yıl proje kapasitemiz varken üretim 2015 yılında 750 ton olarak gerçekleşmiştir. İnşaat aşamasında olan tesislerle kapasite 6000 ton/yıla çıkacak olup İlimiz kaynaklarından minimum yararlanmak için enaz %50 kapasite ile üretim yapılmalıdır. Üretimi kısıtlayan yem, işleme ve muhafaza üniteleri gibi tamamlayıcı faktörler gerekli olup Yetiştirici Birliğince Bakanlığımızın da yatırım desteğiyle bu sorunlar aşılmaya çalışılmalı ve üretim arttırılmalıdır.
Bakanlığımızca yürütülen porsiyonluk balık desteklemesi 2016 yılında da devam edecektir. Tebliğde geçen yıla göre önemli bir değişiklik bulunmamakta olup 2016’da balık satış birim fiyatında taban fiyat uygulaması yapılacak ve taban fiyatın altındaki satış tutarlı faturalar destekleme kapsamına alınmayacaktır. Toplantının İlimize ve sektörümüze hayırlı olmasını dilerim” dedi.
Toplantı 2016 yılı destekleme uygulamaları sunumu ve su ürünleri yetiştiricilik tesislerinin sorunlarının tartışılmasıyla son buldu.
Hopam.com'un notu: Okuduğunuz haber sitemize 12.08.2016 tarihinde Hayati Akbaş tarafından girilmiştir. Her ne kadar yayın ilkelerimiz doğrultusunda belli bir süzgeçten geçirmiş olsak da haberin yazım kurallarına ve etik teamüllere uygunluğu, içeriğinin doğruluğu ve tarafsızlığı Hopam.com tarafından garanti edilmemektedir. Bununla birlikte, haber metni veya ilgili diğer materyalleri kısmen ya da tamamen kopyalanması, yayımlanması, uyarlanması, çevirisinin yapılması, değiştirilmesi ve başka yayın organlarında paylaşılması söz konusu muhabirin iznine tabidir.
Önemli Notlar:
1. Hopam®.com sayfalarında yayınlanan yazılardaki fikirler, yorumlar ve görüşler, Hopa'da yaşayan insanları, Hopa'nın herhangi bir kamuya ait veya özel bölümünü ya da idari yapısını, herhangi bir etnik/politik gurubu, veya diğer ilgili hiçbir özel/tüzel kişiliğini hiçbir şekilde bağlamamaktadır.
2. Sitemiz rengini doğadan aldığından bünyesinde sürekli evrimsel bir değişim ve dönüşüm hali barındırır.
3. Sitede yayımlanan tüm içerik, kısmen ya da tamamen kopyalanarak başka bir yerde kaynak gösterilerek kullanılabilir. Bunun için gerekli ve yeterli koşul, söz konusu içeriği sitemize ekleyen kullanıcının bu doğrultuda izin vermiş olmasıdır.
4. Üyelerimizin, ekledikleri her türlü içerik hakkında sorumlu olduklarını varsaymaktayız. Takip et: @hopam
Tweetle