Artvin Valisi Kemal Cirit, 10-16 Mayıs “Engelliler Haftası” etkinlikleri çerçevesinde Çoruh Özel Eğitim-Mesleki Eğitim Merkezi ile Artvin Özel Eğitim İş Uygulama Merkezini ziyaret ederek, burada eğitim-öğrenim gören engelli çocukları bağrına bastı.
Vali Cirit’in okul ziyaretine İl Garnizon Komutanı Piyade Albay Uğurcan Gençay, Artvin Cumhuriyet Başsavcısı Aydın Turhan, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Osman Kılıç, İl Emniyet Müdürü Ahmet Şengün, DSİ 26. Bölge Müdürü Dinçer Aydoğan, İl Milli Eğitim Müdürü Abdulcelil Kahveci ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Adem Karameşe, İl Sağlık Müdürü Dr. Abdullah Güleç ve diğer kurum müdürleri eşlik etti.
Okul bahçesinde kendisini karşılayan engelli öğrencilerle tek tek tokalaşan Vali Cirit, bir süre çocuklarla sıcak ve samimi bir ortamda sohbet etti.
Daha sonra sınıfları tek tek gezen Vali Cirit, öğrencilerle yakından ilgilenerek derste öğrendikleri konular hakkında bilgi aldı. Öğrencilerin yaptığı el işi ürünlerini ve resimlerini inceleyen Vali Cirit, başarılı çalışmalarından dolayı kendilerini kutladı.
Vali Cirit daha sonra engelli Fatih Tokgöz ile satranç oynadı. Tokgöz’ün başarılı hamleleri sonucunda berabere biten oyun sonunda Vali Cirit, öğrenciyi tebrik etti.
Çoruh Özel Eğitim-Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Uğur Yıldırım, aynı çatı altında eğitim-öğrenim gören iki merkezde hafif ve ağır olmak üzere toplam 24 engelli öğrencinin eğitim aldığını söyledi.
Engelli öğrencilerin hayatlarını idame ettirebilmelerinin yanı sıra verdikleri eğitimlerle kendilerini geliştirmelerine yardımcı olduklarını ifade eden Yıldırım, “Çoruh Özel Eğitim-Mesleki Eğitim Merkezinde 18 hafif düzeyde, Artvin Özel Eğitim İş Uygulama Merkezinde ağır düzeyde 6 engelli olmak üzere toplam 24 engelli öğrencinin eğitim ve öğrenim gördüğünü söyledi. İki okulda toplam 21 öğretmen görev yapıyor. Engelli öğrencilere akademik eğitim olarak tabir ettiğimiz Türkçe, Matematik, Sosyal Hayat derslerinin yanı sıra iş eğitim dersleri veriliyor. 11. ve 12. sınıflara haftada 14 saat el sanatları eğitimi veriliyor. Ayrıca yiyecek-içecek atölyemizde öğrencilerimiz kendi hayatlarını idame ettirebilecekleri yiyecekleri ve içecekleri hazırlayıp, beslenmelerine yardımcı oluyoruz” diye konuştu.
Hopam.com'un notu: Okuduğunuz haber sitemize 12.05.2016 tarihinde Hayati Akbaş tarafından girilmiştir. Her ne kadar yayın ilkelerimiz doğrultusunda belli bir süzgeçten geçirmiş olsak da haberin yazım kurallarına ve etik teamüllere uygunluğu, içeriğinin doğruluğu ve tarafsızlığı Hopam.com tarafından garanti edilmemektedir. Bununla birlikte, haber metni veya ilgili diğer materyalleri kısmen ya da tamamen kopyalanması, yayımlanması, uyarlanması, çevirisinin yapılması, değiştirilmesi ve başka yayın organlarında paylaşılması söz konusu muhabirin iznine tabidir.
Önemli Notlar:
1. Hopam®.com sayfalarında yayınlanan yazılardaki fikirler, yorumlar ve görüşler, Hopa'da yaşayan insanları, Hopa'nın herhangi bir kamuya ait veya özel bölümünü ya da idari yapısını, herhangi bir etnik/politik gurubu, veya diğer ilgili hiçbir özel/tüzel kişiliğini hiçbir şekilde bağlamamaktadır.
2. Sitemiz rengini doğadan aldığından bünyesinde sürekli evrimsel bir değişim ve dönüşüm hali barındırır.
3. Sitede yayımlanan tüm içerik, kısmen ya da tamamen kopyalanarak başka bir yerde kaynak gösterilerek kullanılabilir. Bunun için gerekli ve yeterli koşul, söz konusu içeriği sitemize ekleyen kullanıcının bu doğrultuda izin vermiş olmasıdır.
4. Üyelerimizin, ekledikleri her türlü içerik hakkında sorumlu olduklarını varsaymaktayız. Takip et: @hopam
Tweetle