CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan TBMM’de düzenlenen yemin töreni ardından meclisin çalışmaya başlaması ile birlikte kolları sıvadı. Bayraktutan yeni dönemde de Meclisi rahat bırakmayacağının işaretini verdiği “657 sayılı Devlet Memurları Kanununda değişiklik yapılmasına dair Kanun Teklifi” ile bir kez daha gösterdi.
Bayraktutan verdiği Polislerin eşitsizlikle karşı karşıya kaldığını ve bu eşitsizliğin giderilmesi için verdiği kanun teklifinin gerekçesini de şöyle açıkladı: “Ülkemizin dört biryanında canını dişine katarak çalışan Polis memurları; ister Meslek Yüksekokulu bitirsin, ister Fakülte bitirsin hatta Master yada Doktora yapsın asla birinci dereceye inememektedir. Fakat 657 sayılı Kanunun ilgili hükümlerine göre; Meslek Yüksekokulu ve Fakülte mezunu olan diğer memurlar, birinci dereceye kadar yükselebilmektedir. Burada bir eşitsizlik söz konusudur.
Polis memurları çalışırken birinci derecede kadroda çalışabilmekte, ancak birinci derecenin gösterge ve tazminatlarına mükteseben (kazanılmış hak aylık derecesi esas alınarak) hak kazanmamaktadır. Bu nedenle emekli olurken de ancak üçüncü dereceden emekli edilmektedir.
Ayrıca şuan çalışan emniyet mensuplarımızın maaşları çeşitli tazminatlarla desteklenmektedir. Emekli olunca doğal olarak bu tazminatlar kesilmekte, düşük taban maaşları ve ek göstergeler nedeniyle ellerine geçen az miktardaki emekli maaşı ile geçim sıkıntısına düşmektedirler.
Ek göstergedeki farklılıktan dolayı eğitim öğretim durumları aynı ve aynı işi yapan iki kurum personeli arasında emekli olduklarında, ikramiye ve maaş yönünden farklar mevcuttur. İçişleri Bakanlığına bağlı kolluk kuvvetlerine mensup Jandarma Genel Komutanlığına bağlı personelin 926 sayılı yasadaki emekliliğe esas ek göstergesi 3600 iken, Emniyet Teşkilatına bağlı personelin emekliliğe esas ek göstergesinin 2200 olduğu ve bu çelişki sebebiyle emniyet hizmeti sınıfında görev yapan personelin özlük hakları bakımından mağduriyet yaşandığı bilinmektedir.
Yine aynı nitelikte iş yapan personeller arasında ücret adaletsizliğinin giderilmesinin, hem anayasa bakımından hem de evrensel hukuk açısından en doğal gerekliliktir. 14. 7. 1965 tarihli ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanunun düzenlenerek bu çelişkinin ortadan kaldırılması sağlanacak ve polislerin yaşadığı mağduriyetler değiştirilecek Kanunda giderilecektir”.
Hopam.com'un notu: Okuduğunuz haber sitemize 18.11.2015 tarihinde Hayati Akbaş tarafından girilmiştir. Her ne kadar yayın ilkelerimiz doğrultusunda belli bir süzgeçten geçirmiş olsak da haberin yazım kurallarına ve etik teamüllere uygunluğu, içeriğinin doğruluğu ve tarafsızlığı Hopam.com tarafından garanti edilmemektedir. Bununla birlikte, haber metni veya ilgili diğer materyalleri kısmen ya da tamamen kopyalanması, yayımlanması, uyarlanması, çevirisinin yapılması, değiştirilmesi ve başka yayın organlarında paylaşılması söz konusu muhabirin iznine tabidir.
Önemli Notlar:
1. Hopam®.com sayfalarında yayınlanan yazılardaki fikirler, yorumlar ve görüşler, Hopa'da yaşayan insanları, Hopa'nın herhangi bir kamuya ait veya özel bölümünü ya da idari yapısını, herhangi bir etnik/politik gurubu, veya diğer ilgili hiçbir özel/tüzel kişiliğini hiçbir şekilde bağlamamaktadır.
2. Sitemiz rengini doğadan aldığından bünyesinde sürekli evrimsel bir değişim ve dönüşüm hali barındırır.
3. Sitede yayımlanan tüm içerik, kısmen ya da tamamen kopyalanarak başka bir yerde kaynak gösterilerek kullanılabilir. Bunun için gerekli ve yeterli koşul, söz konusu içeriği sitemize ekleyen kullanıcının bu doğrultuda izin vermiş olmasıdır.
4. Üyelerimizin, ekledikleri her türlü içerik hakkında sorumlu olduklarını varsaymaktayız. Takip et: @hopam
Tweetle