Atatürkçü Düşünce Derneği Arhavi Şubesi’nde sosyal ve kültürel etkinlik olarak ”Kadın Hakları ve Kadına Şiddet” konulu konferans verildi.
Dernek merkezinde verilen konferans Atatürk ve silah arkadaşları için yapılan saygı duruşu ve ardından istiklal marşını okunması ile başladı. Terör sonucu şehit olan asker ve polislerde rahmetle anıldı.
ADD Arhavi Şube Başkanı Emine Hekimoğlu kısa bir konuşma yaptı. Dernek olarak çeşitli faaliyetler içinde bulunduklarını, bu etkinlikler kapsamında söyleşi ve konferanslarda düzenlediklerini, bu defa da Kadın hakları ve kadına şiddet konusunu gündemlerine taşıdıklarını ifade ederek katılımcılara teşekkür etti.
Konferans’ın ilk konuşmacısı hukuk öğrencisi Sezer Çakmak’tı. Çakmak Dünyada ve Türk tarihinde kadına verilen hakları anlatarak; Atatürk’ün Cumhuriyetle beraber kadınlara kazandırdığı hakların sürecini açıkladı. Sezer Çakmak, kadına şiddeti ve tecavüz örneği olarak görülmekte olan Özgecan Aslan davasını, bu ve buna benzer davalarda uygulanan yaptırımları, toplumumuzun bu tip davalar sonucunda suçlular için yaptırım olarak neleri beklediklerinin hukuki boyutunu açıkladı.
İkinci konuşmacı, yeni Hukuk Fakültesi mezunu, hukukçu Gamze Okumuş oldu. Okumuşta kadına şiddeti, tecavüz olaylarını, alınan tedbirleri anlattı ve konukların sorularını yanıtladı.
Konferansın kapanış konuşmasını ADD başkanı Emine Hekimoğlu yaptı. Hekimoğlu konuşmasında şunları söyledi: “Bu programı hazırlayan ve sunan, gurur duyduğumuz, geleceğimizin ümidi gençlerimiz Sezer Çakmak ve Gamze Okumuş’a teşekkür ediyoruz. İleri bir tarihte daha geniş kapsamlı, daha geniş bir yerde birlikte olmayı umuyoruz. Ayrıca yaz döneminde eğitim etkinlikleri çerçevesinde dernekte ücretsiz dersler veren yine gururumuz olan gençlerimiz Fatma Kaya, Damla Özşahin, Ayşegül Kitapçı, Gülşah Gürkan, Emel Özikinci, Kadir Özikinci, Mine Akçelik, Tuğba Turaman, Hülya Turaman, Büşra Kutlu’ya ve siz değerli konuklara yönetim kurulu adına teşekkür ederiz” dedi.
Başkan Emine Hekimoğlu konuşmasını Atatürk’ün “Bizim sosyal toplumumuzun başarısızlığının sebebi, kadınlarımıza karşı gösterdiğimiz ilgisizlikten ileri gelmektedir. Yaşamak demek faaliyet demektir, bundan dolayı bir sosyal toplumun bir organı faaliyette bulunurken diğer bir organı işlemezse o sosyal toplum felçlidir. ” sözleri ile bitirdi.
Hopam.com'un notu: Okuduğunuz haber sitemize 17.09.2015 tarihinde Necmettin Numanoğlu tarafından girilmiştir. Her ne kadar yayın ilkelerimiz doğrultusunda belli bir süzgeçten geçirmiş olsak da haberin yazım kurallarına ve etik teamüllere uygunluğu, içeriğinin doğruluğu ve tarafsızlığı Hopam.com tarafından garanti edilmemektedir. Bununla birlikte, haber metni veya ilgili diğer materyalleri kısmen ya da tamamen kopyalanması, yayımlanması, uyarlanması, çevirisinin yapılması, değiştirilmesi ve başka yayın organlarında paylaşılması söz konusu muhabirin iznine tabidir.
Önemli Notlar:
1. Hopam®.com sayfalarında yayınlanan yazılardaki fikirler, yorumlar ve görüşler, Hopa'da yaşayan insanları, Hopa'nın herhangi bir kamuya ait veya özel bölümünü ya da idari yapısını, herhangi bir etnik/politik gurubu, veya diğer ilgili hiçbir özel/tüzel kişiliğini hiçbir şekilde bağlamamaktadır.
2. Sitemiz rengini doğadan aldığından bünyesinde sürekli evrimsel bir değişim ve dönüşüm hali barındırır.
3. Sitede yayımlanan tüm içerik, kısmen ya da tamamen kopyalanarak başka bir yerde kaynak gösterilerek kullanılabilir. Bunun için gerekli ve yeterli koşul, söz konusu içeriği sitemize ekleyen kullanıcının bu doğrultuda izin vermiş olmasıdır.
4. Üyelerimizin, ekledikleri her türlü içerik hakkında sorumlu olduklarını varsaymaktayız. Takip et: @hopam
Tweetle