Artvin’de Taksicilerden Sıtkı Kahvecioğlu’na Teşekkür Plaket

20/08/2015 11:08

Artvin’de Merkez Taksi Durağından Sıtkı Kahvecioğlu’na Plaket


Haber: Hayati Akbaş







ARTVİN-Artvin’de hizmet veren Merkez Taksi Durağı şoför esnafı Türkiye’nin en büyük Atatürk heykelini ilimize kazandıran Sıtkı Kahvecioğlu’na plaket verirken, Atatürk heykelinin bakımsız bırakılmasına tepki gösterdiler.

Artvin Atatepe’de Kahvecioğlu Vakfı’nca yaptırılan 22 metre yüksekliğindeki Türkiye’nin en büyük Atatürk Heykeli tam anlamıyla hizmete ve turizme kazandırılamadı.

Artvin Merkez taksi durağı çalışanları Türkiye’nin en büyük Atatürk heykeline sürekli yolcu götürdüklerini ifade ederek yolculardan aldıkları tepkileri basın mensuplarıyla paylaştı. Heykeli ilimize kazandıran Sıtkı Kahvecioğlu, Atatepe’de plaket veren taksici esnafı aynı zamanda açıklamalarda bulundu. Merkez Taksi Durağı Başkanı Hüseyin Öztürk ve yönetim kurulu üyelerinin eseri ilimize kazandıran Sıtkı Kahvecioğlu’na teşekkür ederek plaket takdiminde bulundular. Başkan Öztürk, gelen misafir ve turistlerin sadece burayı görüp 5 dakikaya dönmek zorunda kaldığını belirttiği konuşmasında "tekrar teşekkür ediyoruz Sıtkı Amcaya, bu olağanüstü şaheser bir yapıyı Artvin'e miras olarak bıraktı. Türkiye'den ve Dünyanın bütün yerinden bunu görmeye gelenler var. Artvin'e bir bacasız fabrika açtı. Ama gelen müşterilerimiz biraya geldiğinde beğeniyorlar ama bir taraftan da ne lokanta var, ne tuvaleti, nede oturacak bir yeri var, dönüp gidiyorlar. Türkiye’nin Atatürk heykelini görmek için gelen misafirlerin taksi tutarak çıktıklarında çok merak ettikleri Atatürk heykelinde çay içecek bir yer bile bulamamış olmaları Bize de bunu şikâyet ediyorlar, bizde yetkililere bunu sizlerin aracılığıyla söylemek istiyoruz" dedi.

Heykeli ilimize kazandıran Sıtkı Kahvecioğlu ise, “bu anlamlı plaketi vermesi beni son derece memnun etmiştir. Bu ince davranışlarından dolayı Artvin şoförlerinin beni takdirle karşılaması beni son derece sevindirdi Bu alanın hikayesini kısaca anlatan Kahvecioğlu, “ Brezilya’ya geziye gittiğimizde tepede şehre hakim noktada büyük bir heykel gördüm. Dedim bu kim? Dediler ki kurtarıcı Mesih, İsa heykeli. Dedim ki, Bizim kurtarıcımız Atatürk’tür. Neden olmasın. Ben böyle bir anıtı Artvin’e yapamaz mıyım? Diye kafamda bir şimşek çaktı. Araştırmalar neticesinde uzun hikâye ye yaşanmışlardan sonra burasını yapabildim. Haylimi gerçekleştirdim. Ancak bu halde görmek elbette ki beni üzdü.

Benim tasarladığım proje henüz bitmiş değil. Çeşitli bürokratik sorunlar yaşadık. Bu şekilde kaldı. Şimdi burasını Orman Bölge devralmış. Kendisinin işletmesi mümkün değil. İhaleye çıkmak zorunda. Çıkarsa da önce sponsor vakıf olan Kahvecioğlu Vakfı’na sormak durumunda. Eğer vakıf biz girmiyoruz, derse o zaman ihaleye çıkabilir. Bu haliyle işletmeleri çok zor. Onun için burası bu şekilde yarım kaldı. Burasının projesi bittiğinde Artvin’in en önemli turizm uğrak alanı olacaktı. Ama gördüğünüz gibi.

Buraya gelen ziyaretçiler oturup Artvin’i izleyecek, yorgunluk çayını yudumlayacak, hatırı 40 yıl boyunca sayılacak Artvin kahvesi içecek, anı defterine de güzel duygularını yazıp gidecek. Bu kadar kolay bir işi maalesef zorlaştırdılar, geciktirdiler. Elbette ki kaidenin etrafına yazılan yazılar çizgiler, karalamalar beni derinden üzüyor. Bugün Orman Bölge kalkmış gelmiş, yazıları siliyor, çöpleri topluyor. Belli ki bugünkü etkinlikten haberdar olmuşlar. Bunlar yeterli ve gönülden çalışmalar değildir.

Bakın bu eseri ben yaptırdım. Ama bunu sahiplenecek olan bugün olduğu gibi Artvin halkı olmalı. Atatürk’ü seven saygı ve minnet duyanlarındır. Eğer sizler duyarlı olmasaydınız, bugün buraya gelmemiş olacaktık. Bu anıtı yaptırdığım için bana bugüne kadar verilmiş, içinde çok anlam yüklü olan cümleler yazılı en değerli plaketi Artvin Merkez Taksi Durağı, Taksici esnafından aldım. Kendilerine huzurlarınızda çok teşekkür ediyorum. Hani Birsöz var, ben bugün biraz da bunu yaşadım. Memnuniyetinizi halka, şikâyetlerinizi ilgili kurumlara bildiriniz. ” dedi.

​Atatürk anıtının bulunduğu Atatepe’de 3 yıldır görevli bulunmuyor. Sadece Bayrak yıprandığında değişmeye geliyorlar. Anıtın bulunduğu kaidenin duvarlarına yazılan yazılar uygunsuz çizimler, etrafa rastgele atılmış çöpler çevre kirliliği yaratıyor. Bir adet çöp konteynırının bile konmaması buraya nasıl bakıldığının en bariz göstergesi. Artvin Halkı, “ Biz ki Atabari diyarının insanıyız. Bu bize yakışmıyor” dedi.

comments powered by Disqus

Hopam.com'un notu: Okuduğunuz haber sitemize 20.08.2015 tarihinde Hayati Akbaş tarafından girilmiştir. Her ne kadar yayın ilkelerimiz doğrultusunda belli bir süzgeçten geçirmiş olsak da haberin yazım kurallarına ve etik teamüllere uygunluğu, içeriğinin doğruluğu ve tarafsızlığı Hopam.com tarafından garanti edilmemektedir. Bununla birlikte, haber metni veya ilgili diğer materyalleri kısmen ya da tamamen kopyalanması, yayımlanması, uyarlanması, çevirisinin yapılması, değiştirilmesi ve başka yayın organlarında paylaşılması söz konusu muhabirin iznine tabidir.
Benzer Haberler
Benzer içerik bulunamadı.


En Çok Okunan Yaşam Haberleri
 » Şehir Plancıları Hopa’nın Haritasın...
 » Hopa’da Gergin Anlar...
 » Makedonyalı Türk Gençler Çaykur'un...
 » Hopa Uluslararası Lojistik Kongresi...
 » Dsi Artvin Bölge Müdürü Yıldız’dan...
 » Tiflis - Trabzon Direkt Uçuşları Ba...
 » Bakan Uraloğlu’ndan Rize - Artvin H...
 » Kemalpaşa Kaymakamı Ayaz Denetime Ç...
 » Kokarca Böceği İstilasına Rize Bele...
 » Başkan Erhan Yılmaz’dan İşadamı İsm...