Kemalpaşa nihayet çay fabrikasına kavuşuyor. Kendi köyüne 5 milyon TL’lik yatırım yaparak belde halkının ve kendisinin hayalini gerçeğe dönüştüren Aslan Tatar, “Doğduğum, doyduğum ve yaşamımı geçirdiğim topraklara yatırım yapıyorum. Büyük paralar kazanma derdinde değilim. Dürüst, ahlaklı ve disiplinli olana Allah yardımcı oluyor zaten. Çok paramın olması beni “Adam gibi adam” yapmaz. Hayalimi gerçekleştiriyorum.
Doğduğum, doyduğum ve yaşamımı geçirdiğim topraklara yatırım yapıyorum. Kemalpaşa’nın ürettiği çay, yine Kemalpaşa’da kalsın. Ürettiklerinin karşılığını da en üst seviyeden alsınlar istiyorum. Budur beni mutlu eden” diye konuştu.
Kemalpaşa beldesine Çay fabrikası kuran, doğup büyüdüğü topraklara büyük bir yatırım yapan Aslan Tatar, basına açıklamalarda bulundu. Çay fabrikası kurulması fikrinin nereden çıktığını anlatan Tatar, “ Azerbaycan vatandaşı ortağımın, Hopa TSO Başkanı Osman Akyürek ve Rize Ticaret Odası ile diyaloğu vardı. Çay ile ilgili birçok kez konuşuldu. İki ülke arasında da böyle bir ticaretin daha iyi olabileceği varsayıldı. Bizimde fikrimizde böylece doğmuş oldu. Fizibilite çalışmalarımızı hazırladık. Ciddi bir yatırım gerektiği için biz de işi ciddiye aldık” dedi.
Bu güzel yatırımın köyümde olmasını arzuladım
Bu güzel yatırımın köyünde olmasını arzuladığı için bu yatırımın yerini kendi köyünden seçmesinin nedenlerini anlatan Tatar, “Böyle güzel bir yatırımın köyümde olmasını ben istedim. Kemalpaşa çay konusunda en fazla sıkıntıyı çeken bir belde. Geçim kaynağımız çayın dışında hiç bir alternatifi olmayan bölgede, özellikle ÇAYKUR’un da yetersiz alım yaptığını bildiğimizden tercihimiz böyle oldu. İnşallah Kemalpaşa’ya yakışır bir çay fabrikası kurup, insanlarımızı mağdur etmeden çay alımını değerlendireceğiz. En önemli konu ise bu çay fabrikası ile birlikte bölgede az da olsa insan istihdamını sağlamak. Böylece Kemalpaşa insanına da katkıda bulunmuş olacağız.
Ortağın var mı? Kimlerle projeye girdiniz?
Uzun zamandır uluslararası nakliye ticarete yapıyoruz. Genelde Kafkas ülkelerine çalışıyorum. Ticarette tanıştığım ve ailecek görüştüğüm Azeri bir dostumla ortak girdik bu işe.
Esas işin bu değil. Yukarıda bahsettiğim gibi biz nakliye hizmeti veriyoruz. Kafkas ülkeleri ile çalışmalarımız devam ediyor. Şirket olarak birikimimizin bir kısmını İnşaat sektörüne yönlendirmeyi düşündük. Kemalpaşa ve Hopa’da iki inşaatımız devam ediyor.
Ekmeğimizi ve tüm kazancımızı bu sektörde çalışarak sağladık. Hızla büyüyen ve gelişen bir sektör. Şoför olarak başladığım meslekte, her gün yeni şeyleri ve hayallerini isteklerini artırmak zorundasınız. Öğrendikçe, kazandıkça kendinize yeni hedefler koyuyorsunuz. Birçok nakliye şirketinde çalıştım. Tecrübe edindim. Belli bir süre sonra artık kendi işinizi kurma zorunluluğu doğuyor. Kendi nakliye şirketimi kurarak bu bugünlere kadar geldik. Bölgemizdeki nakliye sektöründe eleman sıkıntısı yaşıyoruz. Hopa’da birçok firma benim gibi sıkıtı yaşıyor” diye konuştu.
Değişen ne olduğunu anlatan Tatar; “ Hopa ekonomisi bu alanda ciddi rakamlara ulaştı. Tecrübeli eleman ya çalışmıyor, ya da kendi işini kurmaya yöneliyor. İstikrarlı yürümüyor sektör. Sektörde bizi sevindiren durum artık gerçekleşti. Beklentilerimiz doğrultusunda Hopa’ya fakülte geldi. Bizim branşta bölümler açıldı. Hopa Meslek Yüksek Okulu öğrencileri artık nakliye sektörü için yetişiyor. Sektör artık nefes alacak bir duruma geliyor” diye konuştu.
İşte Çay fabrikasının kuruluş hikâyesi
Aslan Tatar, çay fabrikasının kuruluş hikâyesini de anlatırken; “ 10 aydır üzerinde çalışıyorduk. Teknik ve insanı boyutunu masaya yatırdık. Çevredeki tüm çay fabrikalarını analiz ettik. Hopa bölgesinde üretilen çayların büyük bir kısmı Rize’deki özel çay fabrikalarına gidiyor. Rize’deki çay toplama bittikten sonra Hopa ve civarı bölgelerde başlıyor toplanmaya. Bunu da düşündük ve Kemalpaşa’nın çayı Kemalpaşa’da kalsın istedik. En önemlisi Çay sezonu içinde fabrikamız hiç durmayacak. Bu bizi cesaretlendirdi. 2015 üçüncü sürüm çayı almaya başlayacağız.
Tüm yatırım ve hedefimiz bu yönde. Azeri ortağım bir kısmını Azerbaycan’da pazarlamayı düşünüyor. Bu beni rahatlatıyor biraz. Biz çayı peşin fiyatına alacağız. Hiç bir şekilde üretici mağdur olmayacak. Fabrikanın maliyeti 5 milyon lira. 2 yıllık destek maliyetlerle birlikte 10 milyon liranın üstünde olacak. Doğru insanlarla işe başlıyoruz. Pazarlamayı en üst seviyede tutuyoruz. Kemalpaşa halkı bizimle. Eleman ve işçi sıkıntısı yaşamayacağız. Bizimle birlikte birçok alan da açılacak.
Türkiye’ye, özellikle Artvin halkına hayırlı olsun. Allah bizi utandırmasın” diyerek sözlerini tamamladı.
Hopam.com'un notu: Okuduğunuz haber sitemize 17.07.2015 tarihinde Hayati Akbaş tarafından girilmiştir. Her ne kadar yayın ilkelerimiz doğrultusunda belli bir süzgeçten geçirmiş olsak da haberin yazım kurallarına ve etik teamüllere uygunluğu, içeriğinin doğruluğu ve tarafsızlığı Hopam.com tarafından garanti edilmemektedir. Bununla birlikte, haber metni veya ilgili diğer materyalleri kısmen ya da tamamen kopyalanması, yayımlanması, uyarlanması, çevirisinin yapılması, değiştirilmesi ve başka yayın organlarında paylaşılması söz konusu muhabirin iznine tabidir.
Önemli Notlar:
1. Hopam®.com sayfalarında yayınlanan yazılardaki fikirler, yorumlar ve görüşler, Hopa'da yaşayan insanları, Hopa'nın herhangi bir kamuya ait veya özel bölümünü ya da idari yapısını, herhangi bir etnik/politik gurubu, veya diğer ilgili hiçbir özel/tüzel kişiliğini hiçbir şekilde bağlamamaktadır.
2. Sitemiz rengini doğadan aldığından bünyesinde sürekli evrimsel bir değişim ve dönüşüm hali barındırır.
3. Sitede yayımlanan tüm içerik, kısmen ya da tamamen kopyalanarak başka bir yerde kaynak gösterilerek kullanılabilir. Bunun için gerekli ve yeterli koşul, söz konusu içeriği sitemize ekleyen kullanıcının bu doğrultuda izin vermiş olmasıdır.
4. Üyelerimizin, ekledikleri her türlü içerik hakkında sorumlu olduklarını varsaymaktayız. Takip et: @hopam
Tweetle